Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Наука і освіта

Прес-центр

Новини - Наука і освіта

09.11.2021 15:18

«Пам‘ятаймо, що мова - це безумовно державотворчий чинник, фактор нашої національної безпеки, адже вона захищає кожного українця» - Михайло Павлюк

«Пам‘ятаймо, що мова - це безумовно державотворчий чинник, фактор нашої національної безпеки, адже вона захищає кожного українця» - Михайло Павлюк
Сьогодні, 9 листопада, заступник голови обласної ради Михайло Павлюк взяв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня української писемності та мови. Захід відбувся біля пам‘ятного знаку української писемності, що по вулиці Котляревського.

Учасниками зібрання також стали представники місцевих рад, освітянського та наукового кіл, духовенство та громадськість.

Принагідно від імені депутатського корпусу посадовець нагородив Почесними відзнаками Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради «400 років Хотинській битві» багаторічних служителів мови та слова.



28.10.2021 15:54

«Буковинському журналу» - 30 років!

«Буковинському журналу» - 30 років!
Завтра, 29 жовтня, о 14:00 в науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбудеться урочистий вечір-академія з нагоди 30-річчя заснування науково-освітнього Всеукраїнського часопису «Буковинський журнал».

«Буковинський журнал» - це літературно-мистецький, громадсько-політичний, науково-освітній часопис, заснований 1991 року у Чернівцях. Журнал виходить раз на квартал накладом від 1000 до 5000 примірників обсягом 13-17 умовних аркушів, розповсюджується в Україні та за її межами. Він знайомить нас з мистецькими набутками художників, творами молодих літераторів, літературознавчими та краєзнавчими працями, бібліографією.

Запрошуємо буковинців долучитися до святкування цієї визначної події.

Дорогі шанувальники «Буковинського журналу» - читайте та передплачуйте часописи, адже «передплативши, не програєте!».



12.08.2021 22:58

Чернівецька обласна рада та Національний центр «Мала академія наук України» підписали Меморандум про співробітництво

Чернівецька обласна рада та Національний центр «Мала академія наук України» підписали Меморандум про співробітництво
Чернівецька обласна рада та Національний центр «Мала академія наук України» підписали Меморандум про співробітництво.

Сьогодні, 12 серпня, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко провів робочу зустріч у Києві із президентом Малої академії наук України Станіславом Довгим, під час якої й відбулося підписання документу.

Меморандум передбачає поглиблення співпраці у сфері науково-експериментальної, навчально-методичної, організаційної та іншої діяльності в галузі спеціалізованої позашкільної та шкільної освіти наукового спрямування.

Метою співпраці є виявлення, розвиток і підтримка обдарованої молоді, стимулювання її творчого потенціалу, розвиток наукової та дослідницько-експериментальної діяльності учнів; створення умов для гармонійного розвитку особистості, інтелектуального, духовного, творчого розвитку й професійного самовизначення.



04.10.2019 09:56

Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича відзначив свою 144-ту річницю

Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича відзначив свою 144-ту річницю
Керівник обласної представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистостях з нагоди Дня ЧНУ ім. Юрія Федьковича, які відбулись у Мармуровій залі адміністративного корпусу ЧНУ.
«Чернівецький національний університет сьогодні абсолютно справедливо та заслужено посідає провідні позиції у найпрестижніших національних та міжнародних рейтингах. Цьому сприяє щоденна праця понад тисячу ста науково-педагогічних працівників, серед яких 159 докторів наук, професорів, понад 750 кандидатів наук, доцентів», - зазначив він у своєму вітальному слові.



31.07.2019 15:46

Студенти Чернівецької області можуть отримати гранти на навчання

Студенти Чернівецької області можуть отримати гранти на навчання
Європейський медіа-холдинг Open Media Group проводить Всеукраїнський конкурс «Розумним бути модно», який відкриває можливість для студентів вишів отримати грант на оплату навчання. До участі у конкурсі запрошують студентів денної та заочної форми навчання, які навчаються на контрактній або бюджетній основі з понад ста державних вищих закладів освіти, які підтримали ініціативу. Серед них Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету. З повним переліком закладів вищої освіти можна ознайомитися за посиланням: http://openmedia.com.ua/vuz-list



24.10.2017 16:15

На вшанування пам’яті першого ректора Чернівецького університету

На вшанування пам’яті першого ректора Чернівецького університету
Перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь у презентації книги «Костянтин Томащук: повернення у славі в Чернівці». Захід відбувся сьогодні у Червоній залі колишньої резиденції буковинських митрополитів за участі представників керівництва обласної та міської влад, ректорату, викладачів та студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, представників творчої інтелігенції краю.



26.05.2017 14:58

З нагоди 20-річчя Чернівецького факультету НТУ «ХПІ»

З нагоди 20-річчя Чернівецького факультету НТУ «ХПІ»
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук щиро привітав професорсько-викладацький склад, студентів та випускників Чернівецького факультету Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з нагоди 20-річчя утворення факультету. Посадовець відзначив вагомий внесок науковців, педагогів та випускників ЧФ НТУ «ХПІ» у розвиток багатьох галузей економіки та соціальної сфери держави та Чернівецької області.



11.11.2016 15:00

Магістратурі ЧНУ за спеціальністю «Державна служба» - 10 років!

Магістратурі ЧНУ за спеціальністю «Державна служба» - 10 років!
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь та виступила на урочистостях з нагоди 10-річчя відкриття магістратури за спеціальністю «Державна служба» кафедри політології та державного управління ЧНУ ім. Ю.Федьковича. «Відкриття такої спеціальності допомогло багатьом моїм колегам по депутатському корпусу та виконавчому апарату обласної ради підвищити кваліфікацію та здобути другу вищу освіту без необхідності виїжджати для цього до Києва чи Львова», -зауважила вона у своєму вітальному слові.



20.04.2016 14:47

Віталій Мельничук взяв участь в обговоренні взаємин ЄС зі східним партнерством

Віталій Мельничук взяв участь в обговоренні взаємин ЄС зі східним партнерством
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Взаємини ЄС зі східним партнерством: стратегія, можливості та виклики», яка розпочала свою роботу у Червоній залі ЧНУ. У конференції беруть участь науковці та експерти з Польщі, Португалії, Молдови, Грузії та інших країн.

Заступник голови облради привітав учасників конференції від імені керівництва обласної ради та її депутатського корпусу і зауважив, що саме політика східного партнерства відкрила шлях до європейської спільноти молодим незалежним державам, створеним на пострадянському просторі. Він висловив переконання, що цей представницький науковий форум зробить свій внесок у поглиблення євроінтеграційних процесів в Україні та сприятиме формуванню єдиного європейського простору на засадах миру та добросусідства.



18.04.2016 15:58

Віталій Мельничук взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції

Віталій Мельничук взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених та студентів «Інформаційні технології, економіка та право: стан і перспективи розвитку», та від депутатського корпусу і керівництва обласної ради привітав організаторів, учасників та гостей конференції.

Віталій Мельничук, зокрема, зазначив, що дуже непросто продовжувати розвивати науку та вмотивовувати молодих людей, разом зі знаними науковцями, проводити наукові дослідження у різних напрямках суспільно-гуманітарних, економічних та природничих наук в умовах економічної кризи та військових дій на Сході України. «Хочеться подякувати керівництву відомого в Україні та одного з провідних на Буковині Приватного вищого навчального закладу «Буковинський університет», зокрема, його Президенту, член-кореспонденту АЕН України Михайлу Манилічу, проректору з наукової роботи та міжнародних зв'язків, доктору технічних наук, професору Ярославу Виклюку, доценту кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін, кандидату психологічних наук Богдану Леко, який спеціалізується на наукових дослідженнях по логотерапії, медіації, конфліктології», - наголосив Віталій Мельничук.



07.04.2016 11:20

Віталій Мельничук привітав вчених-політологів на Міжнародній конференції

Віталій Мельничук привітав вчених-політологів на Міжнародній конференції
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у відкритті VІ Міжнародної наукової конференції «Розвиток політичної науки: європейські практики та національні перспективи», яка проходить на факультеті історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ.
Віталій Мельничук привітів учасників поважного наукового зібрання та відзначив внесок вчених-політологів у зміцнення української державності та української національної ідеї, інтеграції нашої держави до європейської спільноти. «Переконаний, що конференція, яка розпочала свою роботу цього святкового дня, дасть новий імпульс у спільній справі побудови сучасної, цивілізованої, правової Української держави і ваші наукові розробки будуть використані у практиці державотворення, реформування чинної системи державного управління та місцевого самоврядування», - зазначив заступник голови облради.
У конференції, яка триватиме два дні, беруть участь науковці з Білорусі та Румунії, Харкова, Івано-Франківська, Луцька та Києва.



19.05.2015 14:24

Міністерство освіти і науки надіслало роз’яснення щодо виборів керівника інституту післядипломної освіти

Міністерство освіти і науки надіслало роз’яснення щодо виборів керівника інституту післядипломної освіти
Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» розпорядженням голови обласної ради оголошено конкурс на заміщення посади директора комунального закладу «Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області» у зв`язку із закінченням строку дії контракту. Водночас Департамент освіти і науки ОДА у листах до обласної ради висловлює свою думку про недоцільність проведення в колективі виборів керівника Інституту та просить не проводити конкурс на заміщення посади директора цієї установи до моменту приведення її статуту у відповідність до законодавства у частині визначення механізму обрання керівника такого закладу.



07.05.2015 17:40

Голова обласної ради взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції

Голова обласної ради взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції регіональної співпраці: україно-румуно-молдавський вибір», яка розпочала свою роботу у Червоній залі ЧНУ.
Вітаючи учасників конференції, голова обласної ради зупинився на проблемах регіонального співробітництва, які найперше стосуються транспортного сполучення та прикордонної інфраструктури. Залізничне сполучення між Україною та Румунією і Молдовою за останні десятиліття скоротилось і його поновлення потребує значних зусиль. Нещодавно вдалось відновити рух потяга Чернівці-Київ через територію Молдови, а нині тривають перемовини про зміну маршруту потяга Чернівці-Одеса, які поки-що не дали результатів, але робота у цьому напрямку триває. Михайло Гайничеру акцентував увагу на гострій необхідності відкриття пунктів перетину кордону між Україною та Румунією, оскільки на його 260 кілометровому відрізку функціонує лише один пункт пропуску, навантаження на який із запровадженням у найближчі дні безвізового режиму для мешканців прикордонних територій значно зросте. Голова обласної ради також звернув увагу на доцільність розвитку транспортних зв’язків прикордонних територій трьох країн та їх сполучення з європейськими транспортними мережами. У цьому зацікавлені і українські регіони, і молдавські, і румунські, які однаково віддалені від міжнародних шляхів. Михайло Гайничеру зупинився також на перспективах співробітництва у форматі Україна-Румунія та Україна-Молдова, яке запроваджується Євросоюзом на зміну тристоронній співпраці. На думку керівника облради такий формат може бути більш ефективним, оскільки широке коло учасників, кожен з яких має власні цілі та інтереси, позбавляє співробітництво практичного змісту, а перетворює його швидше на дискусійний клуб. Ефективним тристороннім проектом став лише проект, що передбачає заходи для протидії паводкам на території трьох країн. Михайло Гайничеру розповів присутнім науковцям про підписання головами чотирьох обласних рад Дунайського регіону України Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації Дунайської стратегії Євросоюзу та перспективи розвитку такого співробітництва, а також побажав учасникам конференції плідної роботи та нових ідей задля розширення регіональної співпраці, започаткування та реалізації нових проектів.



25.10.2013 16:26

Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті конференції, присвяченій 95-ій річниці Буковинського народного віча

Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті конференції, присвяченій 95-ій річниці Буковинського народного віча
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у ІХ Буковинській міжнародній історико-краєзнавчій конференції, присвяченій 95-ій річниці Буковинського народного віча. Звертаючись до учасників зібрання – науковців з різних регіонів України, а також сусідніх держав, він зупинився на євроінтеграційних прагненнях України в контексті досвіду буковинських вічовиків 1918 року. Михайло Гайничеру зауважив, що прийняття до європейського співтовариства не є для України питанням часу – нашій державі доводиться докладати чимало зусиль, щоб адаптуватись до правил Євросоюзу, модернізувати законодавство та привести його у відповідність до вимог європейської спільноти. Водночас, буковинці ментально готові до життя за нових правил, зокрема, і завдяки досвіду своїх попередників та їх цивілізаційних прагнень.



18.09.2013 10:27

Михайло Гайничеру привітав учасників міжнародної наукової конференції

Михайло Гайничеру привітав учасників міжнародної наукової конференції
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті наукової конференції «Кореляційна оптика - 2013», яке відбулось у Червоній залі центрального корпусу ЧНУ. Він привітав учасників наукового зібрання та висловив переконання, що міжнародна конференція, яка традиційно проводиться в Чернівцях, - це визнання українських вчених та науковців Чернівецького національного університету у зазначеній галузі. Михайло Гайничеру відзначив високий професійний рівень та наукові здобутки фахівців фізико-інженерних спеціальностей ЧНУ і побажав учасникам конференції успішної праці та приємних вражень від перебування в Чернівецькій області.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua