Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Соціальний захист

Прес-центр

Новини - Соціальний захист

23.12.2021 10:35

Безробітні члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу для відкриття власної справи

Безробітні члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу для відкриття власної справи
Від січня 2022 року члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, мають можливість отримати фінансову допомогу для започаткування власної справи.



27.03.2019 19:45

З метою розширення соціальних гарантій

З метою розширення соціальних гарантій
Зміни до обласної комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2019-2021 роки внесено депутатами обласної ради під час пленарного засідання 30-ї сесії крайового парламенту Буковини. Зокрема, збільшено обсяг фінансової допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми та отримали відповідний статус. Також вказану обласну комплексну програму доповнено пунктом щодо забезпечення санаторно-курортним оздоровленням ветеранів, осіб з інвалідністю, політичних в’язнів і репресованих. На відповідні цілі на 2019-2021 роки передбачено 1 млн. 260 тис. грн.



02.11.2018 14:12

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав соціальних працівників Буковини з професійним святом

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав соціальних працівників Буковини з професійним святом
З прийдешнім професійним святом працівників соціальної сфери Чернівецької області привітав голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян сьогодні, 2 листопада.



10.09.2018 16:45

Черешському будинку-інтернату – 60 років!

Черешському будинку-інтернату – 60 років!
Перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь та виступила на урочистостях з нагоди 60-річчя Черешського психоневрологічного інтернату, що на Сторожинеччині. У цьому обласному комунальному закладі наразі мешкають, отримують належний догляд та необхідне лікування 155 осіб, у тому числі 30 важкохворих, які потребують постійного піклування.
Завдяки спільним зусиллям крайової та районної влади, керівництва та трудового колективу цієї установи, а також дієвій допомозі благодійників та меценатів для підопічних будинку-інтернату створені належні умови щодо організації їх проживання, харчування, лікування, побуту, відпочинку та дозвілля.



24.05.2018 17:12

Жертвам злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, надаватиметься матеріальна допомога

Жертвам злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, надаватиметься матеріальна допомога
Рішенням 22-ї сесії Чернівецької обласної ради внесено зміни до комплексної Програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2016-2018 роки щодо надання фінансової допомоги у розмірі п’яти прожиткових мінімумів особам, які постраждали від торгівлі людьми. Відповідна допомога виплачуватиметься за рахунок коштів обласного бюджету особам, яким відповідно до чинного законодавства встановлено статус постраждалих від торгівлі людьми.



23.03.2016 13:49

Соціально вразливі громадяни з числа вимушених переселенців отримають 13 соціальних квартир на Заставнівщині

Соціально вразливі громадяни з числа вимушених переселенців отримають 13 соціальних квартир на Заставнівщині
Сьогодні, 23 березня, керівник представницької влади краю відвідав смт Кострижівку Заставнівського району, де оглянув поверх місцевого гуртожитку, реконструйований в рамках реалізації проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області» під житло для внутрішньо переміщених осіб. Виконавцем проекту виступила Чернівецька обласна рада, власний внесок якої у загальну вартість проекту становить 41 тис. євро.



04.12.2015 12:38

Іван Мунтян бере під особистий контроль функціонування реабілітаційного центру «Особлива дитина»

Іван Мунтян бере під особистий контроль функціонування реабілітаційного центру «Особлива дитина»
Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» з нагоди Міжнародного дня інвалідів відвідали голова обласної ради Іван Мунтян та голова облдержадміністрації Олександр Фищук. Це заклад, якому на території області немає аналогів.
Голова обласної ради високо оцінює роботу потужного центру, який усього за рік зумів підняти рівень охоплення своїми послугами потребуючих дітей-інвалідів з 7 до 30%, залучив до співпраці міжнародних партнерів і зберіг та розширив команду професіоналів. Водночас, усвідомлюючи потребу у послугах усіх 2400 дітей з особливими потребами, які мешкають на Буковині, він закликав депутатів та буковинську громаду підтримати заклад, а також дбати про забезпечення потреб людей з обмеженими можливостями.



28.08.2015 12:23

Михайло Гайничеру вручив портфелі зі шкільним приладдям дітям переселенців

Михайло Гайничеру вручив портфелі зі шкільним приладдям дітям переселенців
Сьогодні у приміщенні ГО «Волонтерський рух Буковини» голова обласної ради Михайло Гайничеру вручив портфелі зі шкільним приладдям дітям переселенців зі Сходу України та Криму. 112 школярів початкової школи отримали ранці з усіма необхідними для навчання канцтоварами та зошитами на суму близько 900 гривень кожен. Ця акція відбулась в рамках проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», який виконується обласною радою за фінансової підтримки ЄС. Як розповів Михайло Гайничеру, підтримка школярів з сімей переселенців – це лише невелика частина проекту, який передбачає також реконструкцію житла для переселенців, надання підтримки для охочих започаткувати на Буковині власну справу, проведення тренінгів з питань розширення підприємницької діяльності для внутрішньо переміщених осіб, відкриття Соціально-консультативного центру, який надаватиме переселенцям соціальні послуги.



12.05.2015 10:24

У День пам’яті та примирення депутати обласної ради відвідали військовослужбовців у Чернівецькому обласному військовому госпіталі

У День пам’яті та примирення депутати обласної ради відвідали військовослужбовців у Чернівецькому обласному військовому госпіталі
8 травня 2015 р. група депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання Володимир КУЛІШ, Ігор КІБІЧ, Іван ШЕВЧУК, Олександр ГРУШКО, Михайло ПАВЛЮК, Віктор ГОНЧАР відвідали учасників бойових дій на сході України, які проходять реабілітацію в обласному військовому госпіталі у Чернівцях.
У цей час медичну допомогу та лікування отримують сімнадцять військових, які безпосередньо брали участь у бойових діях, захищаючи територіальну цілісність України. Як зазначив депутат крайового парламенту Володимир КУЛІШ, «наші бійці – справжні учасники визвольної війни за незалежність України. Ви Воїни – Герої. Буковина пишається вами». Він побажав українським військовослужбовцям міцного здоров’я та нових перемог. Говорячи про 8 травня – День пам’яті та примирення та 9 травня – День Перемоги над нацизмом, депутати передали бійцям значки червоного маку та подарунки. Опісля депутати обласної ради разом з керівництвом госпіталю поспілкувалися з бійцями, почули слушні пропозиції та обмінялися думками щодо покращення умов соціального захисту військових. За результатами зустрічі також було підготовлено ряд депутатських звернень до місцевих органів виконавчої влади та підприємств, що надають послуги населенню.



03.12.2014 17:03

У Чернівцях відкрили «Школу життя»

У Чернівцях відкрили «Школу життя»
Сьогодні у Чернівцях на базі Буковинського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» відкрито комплекс «Школа життя». На урочистостях з цієї нагоди побували голова обласної ради Михайло Гайничеру, в. о. заступника голови облдержадміністрації Олена Верига, заступник Чернівецького міського голови Олександр Паскар, керівники підприємств та організацій, які зробили свій внесок у його відкриття, маленькі пацієнти центру та їхні батьки.
Звертаючись до присутніх, Михайло Гайничеру наголосив, що свідченням зрілості держави є здатність дбати про людей з обмеженими можливостями, і наша держава цей іспит склала навіть за таких важких умов. Голова обласної ради зауважив, що в особливих діток та їх батьків дуже непроста доля, але їхня присутність на святковому відкритті, їх посмішки – це найкраща подяка працівникам центру, мецената, всім, хто долучився до відкриття такої потрібної установи та прагне допомогти і підтримати дітей. Він також зазначив, що подібні центри необхідні і в районах області, та висловив сподівання, що за зразком Буковинського центру спільними зусиллями влади та меценатів потреби дітей у лікуванні, реабілітації та соціальній адаптації будуть задоволені.



12.11.2014 15:33

Виплата соціальних допомог здійснюється своєчасно та у повному обсязі


Виплата соціальних допомог здійснюється своєчасно та у повному обсязі
З початку року за призначенням державних соціальних допомог звернулось 68 709 буковинців і 65 424 особам вони були призначені. Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Чернівецької облдержадміністрації. Для здійснення виплати соціальних допомог жителям області відповідно до Законів України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” було перераховано субвенції з Державного бюджету України на загальну суму 93 755 тис. грн. Станом на 12 листопада всі допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям – інвалідам та тимчасової державної допомоги профінансовані своєчасно та у повному обсязі.



12.11.2014 11:27

Підтримка для переселенців із зони АТО

Підтримка для переселенців із зони АТО
До Чернівецької обласної служби зайнятості станом на 10 листопада нинішнього року звернулося 229 прибулих з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. За результатами звернень 127 осіб отримали статус безробітного, трьох залучено до тимчасових робіт, один громадянин цієї категорії отримав одноразово виплату допомоги з безробіття і започаткував підприємницьку діяльність, а 31 особа центрами зайнятості Буковини працевлаштована.
Як повідомляє відділ організаційної та інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості, приїжджим з південно-східних регіонів, котрі звертаються до обласного, міських та районних центрів зайнятості, у нашому краї надають всі соціальні послуги, які пропонує служба зайнятості. Насамперед – інформаційні та консультаційні, пов’язані з працевлаштуванням, пошук підходящої роботи, у т. ч. оплачуваних громадських та тимчасових робіт, профорієнтаційні послуги, виплату матеріальної допомоги з безробіття. За бажанням безробітних розглядається можливість підвищення їхньої кваліфікації, професійної підготовки або перепідготовки, сприяння в організації та провадженні власної справи.



05.11.2014 12:14

Матеріальні допомоги військовим виплачують згідно з їх заявою за рахунок органів місцевої влади

Матеріальні допомоги військовим виплачують згідно з їх заявою за рахунок органів місцевої влади
В Чернівецьку обласну раду надійшла відповідь на запит депутата Віталія Мельничука, підтриманий рішенням 28-ї сесії обласної ради, щодо забезпечення дотримання гарантованих державою прав та інтересів військовослужбовців, які проходили службу або перебувають нині в зоні АТО. У відповідях обласного військового комісаріату та обласної державної адміністрації зазначається, що виплата матеріальної допомоги учасникам АТО проводяться за вмотивованою заявою військовослужбовців виключно за місцем проживання за рахунок органів місцевої влади. Крім того, військовослужбовці, які брали участь в АТО, мають право на звільнення від сплати комунальних послуг (утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, централізованого опалення та постачання гарячої води, вивезення твердих та рідких побутових відходів); на забезпечення дровами паливними твердої породи із розрахунку 8 кубометрів на сім'ю на період опалювального сезону 2014-2015 років; на оформлення соціальних виплат, влаштування дітей в дошкільні та шкільні заклади, працевлаштування членів сімей загиблих військовослужбовців.



31.05.2013 15:02

З нагоди Дня захисту дітей

З нагоди Дня захисту дітей
1 червня в Україні відзначається День захисту дітей. З цієї нагоди приймав гостей Магальський дитячий будинок-інтернат, де сьогодні перебуває 69 підопічних. Від імені голови обласної ради Михайла Гайничеру до дітей та молодих людей, які мешкають та отримують лікування у цьому обласному комунальному закладі, завітав член Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, голова Новоселицької районної ради Деомид Шова. Він передав щирі привітання від голови Чернівецької обласної ради та вручив медичне і побутове обладнання для закладу.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua