Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Життя національних громад

Прес-центр

Новини - Життя національних громад

02.09.2019 10:14

На Вижниччині відбувся XXVI Міжнародний гуцульський фестиваль

На Вижниччині відбувся XXVI Міжнародний гуцульський фестиваль
Керівник обласної представницької влади Іван Мунтян взяв участь у церемонії відкриття традиційного міжнародного гуцульського фестивалю, який цього року приймала мальовнича Вижниччина. «Гуцульський край, зазначив він у своєму вітальному слові, – особлива, надзвичайно колоритна, багата на природні скарби, народні таланти і традиції предковічна земля, яка віддавна й дотепер привертає увагу, непідробну цікавість та щиру приязнь мільйонів людей з усіх куточків нашої планети».



18.09.2015 16:11

На зустрічі з представниками румунських національних товариств області

На зустрічі з представниками румунських національних товариств області
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук взяли участь у нараді з представниками румунських національних товариств Чернівецької області, предметом обговорення якої стали актуальні питання освітньої галузі. До роботи наради долучилися керівники та фахівці Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, викладачі ЧНУ ім.Ю.Федьковича, керівники органів управління освітою Герцаївської, Глибоцької, Новоселицької, Сторожинецької райдержадміністрацій, низки загальноосвітніх навчальних закладів з румунською мовою навчання.
Учасники наради обговорили питання якості викладання румунської мови в загальноосвітніх навчальних закладах з румунською мовою навчання, наголосивши при цьому на необхідності збільшення кількості годин румунської мови та вивчення окремо курсів румунської та зарубіжної літератур. Йшлося також про проведення у навчальних закладах зустрічей з румунськими письменниками, забезпечення шкільних бібліотек виданнями румунською мовою. «Проте проблема на сьогоднішній день не в недостатній кількості книг в шкільних бібліотеках, а в небажанні їх читати ні українською, ні англійською, ні іншою мовою»,- зауважив голова обласної ради.



11.11.2013 09:47

З нагоди національного свята польського народу

З нагоди національного свята польського народу
Депутат Чернівецької обласної ради, помічник заступника голови крайового парламенту Сільвія Віщук на запрошення обласного товариства польської культури ім.А.Міцкевича взяла участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня Незалежності Республіки Польща, які відбулись 10 листопада в палаці культури «Академічний» обласного центру. Учасники врочистого зібрання відзначали також 210-річчя від часу поселення на теренах Буковини перших родин чадецьких гуралів, 130-ту річницю виходу у світ першого числа «Газети Польської», 20-річчя діяльності польської недільної гімназії в Чернівцях та 15-у річницю творчої діяльності двох самодіяльних дитячих колективів – «Квіти Буковини» з Чернівців та «Долинянка» (с. Стара Красношора Сторожинецького району).



06.09.2013 16:29

Розпочався XXI-й Міжнародний гуцульський фестиваль

Розпочався XXI-й Міжнародний гуцульський фестиваль
Представницькою науково-практичною конференцією відкрився XXI-й Міжнародний гуцульський фестиваль, який цього року відбувається на гостинній землі Путильщини. В роботі форуму взяли участь представники гуцульської громади з Республіки Польща, Румунії, Молдови¸ Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей України, Путильського, Вижницького та Сторожинецького районів Чернівецької області. Учасників та гостей міжнародної науково-практичної конференції від імені голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ привітала депутат крайового парламенту, помічник заступника голови обласної ради Сільвія ВІЩУК. У вітальному слові вона, зокрема, наголосила на значущості традиційного гуцульського форуму для сьогодення та перспектив розвитку цього гірського регіону та закликала його учасників розробити конкретні пропозиції щодо подальшого розвитку Гуцульського регіону та подати відповідні звернення до Чернівецької обласної ради, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України та Президента нашої держави Віктора Федоровича ЯНУКОВИЧА.



04.02.2013 15:39

У Чернівцях створено Польський культурно-освітній центр

У Чернівцях створено Польський культурно-освітній центр
Чернівецька міська рада затвердила Положення польського культурно-освітнього центру національних меншин при Чернівецькій гімназії №3. Про це повідомив сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.
Створення центру сприятиме задоволенню культурно-освітніх потреб польської національної меншини України. Серед його основних завдань - вивчення польської мови, літератури, історії, географії та народознавства; знайомство та популяризація культурної спадщини, національних традицій, звичаїв та обрядів польського народу; виховання поваги до національних цінностей інших націй і народів.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua