Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Туризм

Прес-центр

Новини - Туризм

02.04.2018 20:55

Чернівецьку область відвідає група паломників-хасидів

Чернівецьку область відвідає група паломників-хасидів
Питання, пов’язані із приїздом та перебуванням на території Чернівецької області групи паломників-хасидів 12-14 квітня цього року обговорено на нараді, участь у якій взяв голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян. Заслухано інформацію про стан туристичної інфраструктури Вижницького району, розглянуто орієнтовний план перебування делегації на теренах краю. Окрему увагу приділено питанням забезпечення громадського порядку та безпеки дорожнього руху. Згідно орієнтовної програми перебування, делегація хасидів з Канади, Великобританії, Ізраїлю та Сполучених Штатів Америки відвідає Садгірську синагогу у м. Чернівцях і місце розташування старої синагоги у м. Вижниці.



19.12.2016 12:27

Іван Мунтян: Розвиток туризму сприятиме загальному економічному зростанню

Іван Мунтян: Розвиток туризму сприятиме загальному економічному зростанню
Сьогодні, 19 грудня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у відкритті дводенного засідання Ради туристичних міст і регіонів, що розпочало свою роботу у центральному корпусі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. «Буковина здавна мала славу «української Швейцарії» та приваблювала туристів з усієї Європи. Водночас нині обласна й центральна влада повинна об’єднати свої зусилля задля вирішення проблемних питань, які гальмують розвиток туристичної галузі нашого краю. Адже світовий досвід свідчить про те, що розвиток туризму сприяє загальному економічному зростанню», – наголосив керівник представницької влади краю, звертаючись до учасників засідання.



08.05.2013 10:19

Туристичні можливості Буковини представлені на міжнародних виставках і в проектах

Туристичні можливості Буковини представлені на міжнародних виставках і в проектах
Туристична галузь Буковини останніми роками активно розвивається і викликає великий інтерес як на теренах України, так і за кордоном. Здобувають популярності фестивалі «Буковинські зустрічі», «Середньовічний Хотин», «Вишиваний дивотвір», Фестиваль березового соку, Петрівський ярмарок та інші. З метою покращення туристичної інфраструктури краю реалізуються проекти транскордонного співробітництва в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова» - «Долаючи кордони: розвиток гірського туризму» (Чернівецький бізнес-центр), «Історико-етнографічна спадщина – складова сталого розвитку туризму на Буковині» (ЧНУ ім. Ю.Федьковича).



19.03.2013 14:22

Буковина була представлена на Всесвітній туристичній виставці ІТВ Берлін

Буковина була представлена на Всесвітній туристичній виставці ІТВ Берлін
Чернівецька область презентувала свій туристичний потенціал на одній з найбільших туристичних виставок у світі – ІТВ Берлін у Німеччині. Цього року в ній взяли участь представники із 180 країн. Виставку відкрили канцлер Німеччини Ангела Меркель та Сусіло Бамбанг Юдойоно, Президент цьогорічної країни-партнера – Індонезії.
Туристичні можливості краю представили 2 туроператори – „Навколо світу” (директор – Ольга Савка) та „Круїз-2000” (директор – депутат обласної ради Ігор Кірєєв, та Чернівецький туристично-інформаційний центр. Україна вже вдруге була представлена на виставці сучасним загальнонацоінальним стендом, на якому була представлена і Буковина у складі Буковинсько-Подільського кластеру. Інформаційний стенд відкрили директор проекту Німецького бюро міжнародного співрбітництва GIZ Матіас Брандт, голова Національної агенції з питань туризму та курортів Олена Шаповалова, Міністр курортів і туризму Автономної Респібліки Крим Олександр Лієв, представники Посольства України в Німеччині, міські голови та їх заступники міст Київ, Донецьк, Чернівці, Феодосія, Євпаторія тощо. За оцінкою Кельнської бізнес-школи, національний стенд України зайняв 5-е місце серед європейських стендів за критеріями комунікаційної складової, заходів, дизайну, послуг на стенді, креативності.



26.02.2013 17:26

До реалій та перспектив розвитку туристичної галузі області

До реалій та перспектив розвитку туристичної галузі області
26 лютого 2013 року відбулось спільне засідання постійної комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, туризму та паливно-енергетичного комплексу Чернівецької обласної ради (голова – депутат Марина КИРИЛЮК) та управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації (начальник – Дмитро ПАВЕЛ). На засіданні, в роботі якого взяли участь посадовці районних державних адміністрацій, виконавчих органів Чернівецької та Новодністровської міських рад, відповідальні за розвиток туристичної сфери, а також керівники низки неурядових організацій, розглядалися актуальні проблеми розвитку туристичної галузі Чернівецької області.



06.02.2013 13:10

Буковиною цікавляться туристи з Угорщини

Буковиною цікавляться туристи з Угорщини
Можливості реалізації спільних проектів у сфері туризму обговорювались під час зустрічі голови обласної ради Михайла Гайничеру з Генеральним консулом Угорщини в м. Ужгород п. Йожефом Бачкаі. Йшлось, зокрема, про підтримку візитів організованих туристичних груп з Угорщини на Буковину та в Чернівці зокрема. Генеральний консул висловив переконання, що є чимала кількість охочих відвідати Чернівецьку область з огляду на її історико-культурний розвиток, природні умови та знану буковинську гостинність. Михайло Гайничеру зауважив що Буковина має чималий туристичний потенціал, а інтенсивний розвиток галузі, зокрема, зимових видів відпочинку, свідчить про значний попит на туристичні послуги. Він запевнив, що обласна рада сприятиме реалізації різних акцій та проектів у цій галузі, в тому числі підтримуватиме так званий подієвий туризм.



04.01.2013 09:52

В області діятиме Програма розвитку туризму

В області діятиме Програма розвитку туризму
Програму розвитку туризму в Чернівецькій області на 2013-2015 роки затвердила XIV сесія Чернівецької обласної ради. Метою Програми є створення конкурентоспроможного на національному та міжнародному ринку туристичного продукту, здатного максимально задовольнити туристичні потреби мешканців області та її гостей, реалізація заходів, спрямованих на розвиток туристичної галузі, забезпечення умов для повноцінного функціонування суб’єктів туристичної діяльності, розширення мережі екскурсійно-туристичних маршрутів. Основні завдання Програми спрямовані на удосконалення системи державного регулювання туризму, покращання інфраструктури на транспортних шляхах та туристичних маршрутах області,створення умов для безперешкодного доступу осіб з обмеженими можливостями до туристичної інфраструктури тощо.



21.11.2012 16:46

Представники Глибоцької районної ради взяли участь у Національному туристичному ярмарку в Румунії

Представники Глибоцької районної ради взяли участь у Національному туристичному ярмарку в Румунії
Делегація Глибоцької районної ради спільно з представниками примарії м.Сірет (Румунія) взяли участь у Національному туристичному ярмарку Румунії в Бухаресті. Вони презентували спільний транскордонний проект розвитку туризму, за який отримали Диплом за підписом Генерального директора ярмарку Маріана Сучу. Про це повідомили у Глибоцькій районній раді. Делегація від Глибоччини виявилась єдиною з України, тож заступник голови Глибоцької районної ради Петро Тимофтій та керуючий справами ради Аркадій Бужак представляли не лише свій район, а й Буковину загалом. За результатами презентації 12 туристичних фірм Румунії уклали з авторами проекту угоду про співпрацю. Як відзначили керівники райради, румунська сторона зацікавлена у співпраці, водночас потребує вирішення питання спрощення перетину кордону, розбудови туристичної інфраструктури, покращення стану доріг. Загалом у ярмарку, окрім повітів, міст та комун Румунії, які мають визначні архітектурні пам’ятки, музеї, підсобні промисли та розвинутий зелений туризм, взяли участь туристичні фірми, агенції та представники готельно-ресторанний бізнесу з різних країн світу.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua