Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Суспільство

Прес-центр

Новини - Суспільство

22.07.2020 14:34

Уряд продовжив карантин до 31 серпня

Уряд продовжив карантин до 31 серпня
Кабінет міністрів на засіданні в середу, 22 липня, ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину в Україні ще на один місяць – до 31 серпня 2020 року.



20.07.2020 10:02

Укрзалізниця відновлює залізничне сполучення з Чернівцями

Укрзалізниця відновлює залізничне сполучення з Чернівцями
Укрзалізниця відкрила продаж квитків на три поїзди до Чернівців.



29.06.2020 17:27

На Буковині із 1 липня послаблюють карантин

На Буковині із 1 липня послаблюють карантин
У Чернівецькій області з першого липня послаблюють карантинні обмеження. Зокрема, відновлять автобусне сполучення всередині області. Дозволять роботу спортзалів і ресторанів.



17.06.2020 15:25

Карантин продовжено!

Карантин продовжено!
Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня. Таке рішення сьогодні, 17 червня, ухвалив уряд.



04.05.2020 17:40

Уряд планує запровадити адаптивний карантин для Чернівецької області

Уряд планує запровадити адаптивний карантин для Чернівецької області
Можуть вводитися додаткові локальні обмеження.



04.05.2020 17:07

КАРАНТИН В УКРАЇНІ ПРОДОВЖАТЬ ДО 22 ТРАВНЯ, АЛЕ З 11 ТРАВНЯ ВВОДЯТЬ ПОМ'ЯКШЕННЯ

КАРАНТИН В УКРАЇНІ ПРОДОВЖАТЬ ДО 22 ТРАВНЯ, АЛЕ З 11 ТРАВНЯ ВВОДЯТЬ ПОМ
Стабільна ситуація з захворюваністю дозволяє з 11 травня розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину.



11.07.2017 15:02

З метою покращення транскордонного транспортного сполучення

З метою покращення транскордонного транспортного сполучення
Депутати Чернівецької обласної ради прийняли звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності відновлення роботи пунктів перетину державного кордону між Україною та Румунією «Красноїльськ-Вікову де Сус», «Дяківці-Раковець», «Біла Криниця-Клімеуць», «Руська-Ульма», «Шепіт-Ізвоареле Сучевей», а також розбудови транспортної прикордонної інфраструктури.



10.12.2016 12:53

На службі українському народові

На службі українському народові
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на ювілейній конференції Чернівецької обласної організації Спілки офіцерів України, яка відбулась сьогодні, 10 грудня. У своєму вітальному слові він високо оцінив внесок цього об’єднання офіцерів-патріотів у громадське та суспільно-політичне життя Буковинського краю та України загалом. Посадовець щиро привітав учасників конференції, ветеранів Спілки офіцерів України з нагоди 25-річчя утворення обласної організації СОУ від імені керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна та депутатського корпусу Чернівецької обласної ради.



19.07.2016 17:51

Колишніх військових навчали менеджменту малого бізнесу

Колишніх військових навчали менеджменту малого бізнесу
Перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька привітала випускників курсів перепідготовки для колишніх військовослужбовців, проведених Західним регіональним центром перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців. Сьогодні свідоцтва та сертифікати про закінчення курсів менеджменту малого бізнесу отримали більше двадцяти військовослужбовців та учасників АТО.
Вітаючи присутніх, Інга Маковецька зауважила, що отримані знання додадуть їм впевненості та допоможуть знайти себе у цивільному житті. «Я переконана, що у цьогорічних випускників не буде проблем, пов’язаних із соціальною адаптацією, і вони знайдуть гідне місце для застосування здобутих знань та навичок», - наголосила перший заступник голови облради.



14.04.2016 11:08

У Чернівецькій області відбуваються зйомки репортажів про переселенців, які перемогли в конкурсі бізнес-планів в рамках проекту ЄС

У Чернівецькій області відбуваються зйомки репортажів про переселенців, які перемогли в конкурсі бізнес-планів в рамках проекту ЄС
В Чернівецькій області відбуваються зйомки серії репортажів про переселенців зі Сходу України та Криму, які вдало відкрили власний бізнес, в тому числі завдяки мікрогрантам ЄС, які надала обласна рада. Зокрема, знімальна група побувала в гостях у Марини Мелешко - талановитої майстрині, члена жіночого клубу "Успішна чернівчанка», яка нещодавно відкрила магазин сувенірів "Чернівецькі витребеньки". За рахунок гранту Марині було придбано обладнання для магазину.
Також учасником програми став Олексій Охременко - один з небагатьох, хто в Чернівецькій області ремонтує велике кранове обладнання. Олексій виграв грант на придбання ремонтного обладнання.



03.02.2016 17:40

«Обласна ветеранська організація орієнтується на примирення всіх ветеранів в ім’я України», - Віталій Мельничук

«Обласна ветеранська організація орієнтується на примирення всіх ветеранів в ім’я України», - Віталій Мельничук
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у розширеному засіданні президії ради Чернівецької обласної організації ветеранів України. Звертаючись до присутніх, заступник голови облради підтримав їх прагнення до примирення всіх ветеранів в ім’я України та наголосив на потребі тіснішого спілкування з молодіжними та громадськими організаціями, активнішого реального спілкування з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.

«Приємно було відчути, що Чернівецька обласна ветеранська організація за останній час активно долучилася до волонтерського руху на підтримку бійців АТО, - наголосив Віталій Мельничук, - значно більше, ніж раніше опановує напрямок розвитку української культури, поширення та утвердження місцевих традицій, з розумінням потреби взаємопримирення звертає увагу на нелегкі сторінки історії України та нашого краю».



12.10.2015 12:59

З турботою про переселенців зі сходу України

З турботою про переселенців зі сходу України
В неділю, 11 жовтня, для переселенців, що проживають в обласному центрі, було організовано тур «Осінні Чернівці». Захід відбувся в рамках проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», який реалізується Чернівецькою обласною радою. Група з 45 осіб, незважаючи на сніжну погоду, побувала на екскурсії історичним центром міста, відвідала обласний краєзнавчий музей та пообідала в одній з чернівецьких кав’ярень.
«Такі заходи нам дуже потрібні. Нам цікаве місто, в яке ми зараз приїхали, але ми так мало про нього знаємо, адже через буденні клопоти ми не встигаємо підняти голови, щоб глянути на архітектурну та історичну красу, яка нас оточує», - говорить переселенка Олена Кононихіна. Учасники екскурсії висловили вдячність за цікаві зустрічі, які дозволяють відкрити для себе Чернівці та Буковину.
Учасники туру мали можливість поспілкуватися родинами, детальніше познайомитися із заходами проекту, отримати в неформальній обстановці відповіді на свої запитання від команди проекту.
«Осінні Чернівці» - це перший з групи заходів проекту, спрямованих на формування традицій толерантності між внутрішньо переміщеними особами та місцевими мешканцями.



19.08.2015 12:24

Проводяться консультації з бізнес-планування для внутрішньо переміщених осіб

Проводяться консультації з бізнес-планування для внутрішньо переміщених осіб
13-14 серпня відбувся другий етап тренінгів з питань розширення підприємницької діяльності для внутрішньо переміщених осіб, які мають досвід ведення бізнесу і бажають його розширити в Чернівецькій області. Тренінги відбулись у рамках проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», виконавцем його є Чернівецька обласна рада. В результаті тренінгів 35 переселенців отримали знання щодо ведення бізнесу в умовах сьогодення.
Наступним етапом роботи є конкурс бізнес-планів, який стартує 19 серпня і триватиме в 2 тури: конкурсні заявки можна подавати до 1 вересня і до 1 жовтня 2015 року.



04.08.2015 15:24

Представники румунської громади запевнили, що на Буковині немає місця сепаратизму

Представники румунської громади запевнили, що на Буковині немає місця сепаратизму
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись із представниками румунських національних товариств області та керівниками органів місцевого самоврядування та виконавчої влади районів області, де компактно проживають етнічні румуни.
Михайло Гайничеру наголосив на необхідності активізації роботи з підготовки та реалізації програм транскордонного співробітництва, які дають додаткові можливості для розвитку територій, дотримання вимог Євросоюзу до підготовки цих проектів, адже в області чимало прикладів, коли через недотримані формальності потрібні та перспективні проекти не можуть бути реалізовані. Голова облради також зауважив, що в більшості своїй співпраця стосується галузі культури, літератури, мистецтва, тому є потреба в активізації інвестиційних проектів. «Під час візиту Прем’єр-міністра Румунії в Чернівці я висловив пропозицію щодо створення урядом Румунії інвестиційного фонду, який би сприяв реалізації взаємовигідних інвестиційних проектів, - розповів Михайло Гайничеру. - Це ж питання порушувалось і на зустрічах із головами повітових рад сусідніх повітів». Голова облради запропонував представникам національно-культурних товариств долучитись до реалізації цієї ідеї, яка при вдалому втіленні може бути продуктивною.



05.06.2015 11:51

Відкрилась виставка робіт чернівецьких журналістів

Відкрилась виставка робіт чернівецьких журналістів
В Галереї Ратуші відбулось відкриття фотовиставки «Війна в об`єктиві», до якої увійшли роботи буковинських журналістів та фоторепортерів з фронтових відряджень та життя бійців після повернення із зони АТО. Організатором виставки виступила Чернівецька організація НСЖУ, а її ініціаторами та натхненниками – заслужені журналісти України, головні редактори чернівецьких газет Богдан Загайський та Володимир Стефанець. На відкриття виставки завітали голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Всі охочі зможуть ознайомитись із фотографіями дев`яти буковинських видань, які представили свої роботи в експозиції, з 5 до 19 червня.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua