Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  День для святкування

Прес-центр

Новини - День для святкування

28.01.2022 08:46

День в історії: 28 січня Верховна Рада України затвердила державний прапор

День в історії: 28 січня Верховна Рада України затвердила державний прапор
28 січня – день, коли Верховна Рада України затвердила державний прапор. Рівно 30 років тому, у 28 січня 1992 року, синьо-жовтий стяг став одним з основних символів нашої держави.



19.12.2021 08:19

19 грудня - День адвокатури України 

19 грудня - День адвокатури України 
Це професійне свято започатковане Указом Президента 2002 року. Датою відзначення обрали 19 грудня, бо саме в цей день, але 1992 року, почав діяти Закон "Про адвокатуру".




12.12.2021 08:04

12 грудня - День Сухопутних військ України

12 грудня - День Сухопутних військ України
Цей день встановлено Указом Президента у жовтні 1997 року. Сухопутні війська є найчисельнішим видом Збройних сил України та являють собою основу бойового потенціалу нашої армії



03.12.2021 15:59

Сьогодні виповнюється 299 від дня народження Григорія Сковороди

Сьогодні виповнюється 299 від дня народження Григорія Сковороди
Видатний український філософ, богослов, поет та педагог 3 грудня 1722 року. Григорій Сковорода - митець та філософ, який зумів бути однаково близьким та зрозумілим як минулим поколінням, так і сучасним.

Крізь віки його настанови та ідеї залишаються актуальними і донині.



24.08.2021 20:45

Михайло Павлюк вшанував пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського

Михайло Павлюк вшанував пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського
Заступник голови обласної ради Михайло Павлюк разом з депутатами Чернівецької обласної ради, волонтерами та учасниками патріотичної ходи захисників України, яка сьогодні відбулася в Києві з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, вшанував пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського.

До ходи у столиці долучилось кілька тисяч людей. Серед них: ветерани війни на Донбасі, волонтери, військові медики та капелани, діаспора білорусів, а також рідні загиблих на Майдані.

Відтак, аби віддати належне українському історику, громадському та політичному діячеві, Михайло Павлюк, від імені депутатського корпусу, поклав букет квітів до підніжжя пам’ятника видатному українцеві.

Михайло Грушевський – одна з найпомітніших українських постатей ХХ століття. Він поєднує в собі дві унікальні творчі постаті – найбільший дослідник тисячолітньої історії України і визначний творець живої історії – великого відродження України XX століття. Він творив українську історію, з одного боку, як автор багатотомної «Історії України-Руси», з іншого – як громадсько-політичний діяч та голова Центральної Ради.



29.07.2021 06:30

Сьогодні ми відзначаємо День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України

Сьогодні ми відзначаємо День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України
Сили спеціальних операцій є одним з «наймолодших» окремих родів українських Збройних сил, який складається із добре навчених та мотивованих військових, здатних вести підривну діяльність в тилу ворога та організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях. Вони унікальні, адже формувалися в умовах бойових дій на сході України.

Дякуємо вам за щоденну жертовну та самовіддану службу, незламний бойовий дух та відданість Україні.

У цей день бажаємо нашим захисникам витримки у боротьбі за нашу державу, високої бойової підготовки та міцного здоров’я.



16.07.2021 11:40

31 рік тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP ухвалила Декларацію про державний суверенітет України

31 рік тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP ухвалила Декларацію про державний суверенітет України

Те, чого прагнули та за що боролися покоління українців, стало можливим із підписанням цього історичного документа.

У Декларації йшлося, що Верховна Рада УРСР проголошує суверенітет України як "верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах".

Документом були прописані умови та принципи створення економічно самостійної правової демократичної держави та всебічне забезпечення прав, свобод і рівності громадян, які згодом лягли в основу Конституції нашої країни.

Декларація стала потужним вектором процесу побудови незалежної Української держави та відновлення історичної справедливості.

Чернівецька обласна рада вітає буковинців зі знаковою для України річницею!



28.06.2021 22:42

25 років Конституції України. Олексій Бойко взяв участь в урочистих заходах у столиці

25 років Конституції України. Олексій Бойко взяв участь в урочистих заходах у столиці
Сьогодні, голова обласної ради Олексій Бойко у столиці України взяв участь в урочистих святкуваннях з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Саме 25 років тому був підписаний Основний Закон України, який закріпив ідеали рівності та свободи кожного громадянина нашої держави.

Голова Чернівецької облради взяв участь в урочистому засіданні Верховної Ради України на честь 25-ї річниці прийняття Конституції України, а також став учасником просвітницьких заходів з нагоди національного свята.



28.06.2021 22:42

У Чернівцях відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці Конституції України

У Чернівцях відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці Конституції України
На Центральній площі міста представники різних гілок влади, зокрема й депутати Чернівецької обласної ради, покладали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку як символу уособлення національної ідеї та оспівування українських цінностей у власній творчості. Присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв, запаливши лампадки біля меморіалу воїнам-буковинцям, що загинули під час російсько-української війни.

Біля центрального корпусу ЧНУ ім. Ю. Федьковича проходила офіційна частина святкування Дня Конституції України. На заході були присутні народний депутат України Георгій Манчуленко, заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк, депутати обласної та місцевих рад.

Від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради VIII скликання Михайло Павлюк сердечно привітав присутніх із нагоди 25-ї річниці ухвалення Основного закону Конституції України.

«Як важливо знати та шанувати той доробок, які батьки-засновники Конституції, Акта про державний суверенітет, Акта про незалежність України, творці українського референдуму та основоположних державних реформ закладали в це просте словосполучення — Українська Держава. Ми, носії української нації, сьогодні шануємо та поважаємо Конституцію України. Вона, з одного боку, є законом, який врахував кращі традиції поваги до прав і свобод людини, за що її називають однією з найбільш демократичних Конституцій свого часу. З іншого боку — це сукупність цінностей свободи, поваги до людини, верховенства права та правової держави», — зазначив Михайло Павлюк.



16.06.2021 13:39

Перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня медичного працівника

Перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня медичного працівника
У палаці Академічному сьогодні вітали тих, хто незважаючи на складні умови сьогодення, докладає максимальних зусиль аби система охорони здоров’я розвивалась, а наше неселення було здоровим.

Микола Гуйтор висловив медичним працівникам сердечну подяку за врятовані життя та здоров’я тисяч пацієнтів, за віру і надію, яку вони дарують людям. Перший заступник голови обласної ради наголосив, що своєю добротою, знаннями своєї справи медики повертають тисячі людей до повноцінного життя.

З нагоди прийдешнього свята кращих працівників галузі медицини від імені голови обласної ради нагородили Почесними грамотами обласної ради.



15.05.2021 08:07

День Європи в Україні!

День Європи в Україні!
Сьогодні, 15 травня, ми святкуємо День Європи в нашій державі – день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.

Україна – це Європа! Вільна держава, яка є гідним членом європейської спільноти!

Відзначаючи День Європи українці підтверджують єдність України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом та історією.



21.03.2021 08:27

Міжнародний день людей із синдромом Дауна

Міжнародний день людей із синдромом Дауна
21 березня 2021 року вдесяте відзначаємо Міжнародний день людей із синдромом Дауна, встановлений Резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у грудні 2011 року.

Цього дня у різних країнах світу відбуваються благодійні заходи задля підтримки «сонячних людей», створення належних умов для їх повноцінного розвитку, навчання, виховання, професійної орієнтації та соціально-психологічної адаптації.

Найважливіше - це привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими можливостями, адже вони трохи відрізняються від нормотипових. Проте, своєю добротою, щирістю, приголомшливою душевністю і безпосередністю часто перевершують їх.



15.03.2021 11:55

Сьогодні, 15 березня, з нагоди Дня українського добровольця голова Чернівецької обласної ради нагородив Андрія Пуздряка та Сергія Скальда

Сьогодні, 15 березня, з нагоди Дня українського добровольця голова Чернівецької обласної ради нагородив Андрія Пуздряка та Сергія Скальда

Олексій Бойко вручив учасникам Революції гідності та бійцям добровольчих формувань почесні грамоти та пам’ятні подарунки.

Голова висловив повагу воїнам за героїзм на передових позиціях та незламний бойовий дух у мирному житті. Також подякував добровольцям за їхні стійкі переконання у захисті інтересів держави та активну громадську позицію.



14.03.2021 14:55

На вшанування подвигу українських добровольців

На вшанування подвигу українських добровольців
Сьогодні, 14 березня 2021 року, у середмісті Чернівців відбулись урочистості з нагоди Дня українського добровольця. З вітальним словом до присутніх на зібранні бійців добровільних військових формувань, учасників АТО, волонтерів та громадських активістів, членів родин загиблих воїнів звернувся перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола ГУЙТОР.



09.03.2021 08:54

207 річниця від дня народження видатного мислителя, просвітника, поета, митця Тараса Григоровича Шевченка

207 річниця від дня народження видатного мислителя, просвітника, поета, митця Тараса Григоровича Шевченка
9 березня 2021 року наш народ, усе світове українство відзначають славну 207 річницю від дня народження велета українського духу, видатного мислителя, просвітника, поета, митця Тараса Григоровича Шевченка.

З безсмертним іменем Кобзаря пов’язані найбільш славетні та драматичні сторінки національної історії, здобутки та звершення українців у різних сферах життя, трудові та бойові звитяги наших співвітчизників.

Тож будьмо гідними цього доленосного дороговказу! Єднаймося задля високої мети посісти належне місце «в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій» та бути рівними з-поміж рівних, гідними з-поміж гідних серед цивілізованих країн та народів Європи!

Нехай немеркнучий світоч Великого Кобзаря завжди палає в наших вдячних серцях!



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua