Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

07.04.2021 11:04
Про міжнародний українсько-литовський конкурс юнацьких мистецьких робіт до 400-річчя історичної події - перемоги в Хотинській битві 1621 року «Memory. History and future»


    Конкурс проводиться з ініціативи ГО «Інвестиції у спадщину і культуру» та ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» за сприяння й підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Чернівецької обласної ради, видавництва «Майстер Книг».Цілі та завдання Конкурсу: виховання у дітей та молоді обох країн історичної пам’яті, сприяння у формуванні почуття патріотизму, глибокої поваги до історико-культурних надбань обох народів, українців та литовців, що проживають на території України та Литви; виявлення творчих можливостей дітей та молоді у відображенні своїх знань, почуттів, вражень від пізнання та вивчення історії, легенд у формі художніх зображень. В Конкурсі можуть брати участь діти та молодь до 21 року, які проживають в Україні, Литві та інших країнах. Учасники Конкурсу поділяються на три вікові категорії: 1 категорія - автори робіт віком до 9 років включно; 2 категорія - автори робіт віком від 10 до 15 років включно; 3 категорія - автори робіт віком від 16 до 21 року включно. Заохочуються до участі в Конкурсі учні художніх та мистецьких шкіл, коледжів, академій.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  День для святкування >  Михайло Павлюк вшанував пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського

Прес-центр

Новини

24.08.2021 20:45

Михайло Павлюк вшанував пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського |  День для святкування

Тема новини: Назва теми

Заступник голови обласної ради Михайло Павлюк разом з депутатами Чернівецької обласної ради, волонтерами та учасниками патріотичної ходи захисників України, яка сьогодні відбулася в Києві з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, вшанував пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського.

До ходи у столиці долучилось кілька тисяч людей. Серед них: ветерани війни на Донбасі, волонтери, військові медики та капелани, діаспора білорусів, а також рідні загиблих на Майдані.

Відтак, аби віддати належне українському історику, громадському та політичному діячеві, Михайло Павлюк, від імені депутатського корпусу, поклав букет квітів до підніжжя пам’ятника видатному українцеві.

Михайло Грушевський – одна з найпомітніших українських постатей ХХ століття. Він поєднує в собі дві унікальні творчі постаті – найбільший дослідник тисячолітньої історії України і визначний творець живої історії – великого відродження України XX століття. Він творив українську історію, з одного боку, як автор багатотомної «Історії України-Руси», з іншого – як громадсько-політичний діяч та голова Центральної Ради.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua