Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  День для святкування

Прес-центр

Новини - День для святкування

19.12.2015 16:50

У Чернівцях освятили Різдвяну шопку

У Чернівцях освятили Різдвяну шопку
Сьогодні в Чернівцях відбулось урочисте відкриття та освячення Різдвяної шопки. Другий рік поспіль за підтримки священнослужителів, небайдужих чернівчан, підприємців та представників влади напередодні новорічно-різдвяних свят на Центральній площі міста постає символічний будиночок з головними дійовими особами Різдва. Європейська традиція встановлення у містах Різдвяних шопок, яка має майже вісімсотлітню історію, полюбилась чернівчанам, котрі прийшли на сьогоднішнє свято разом зі своїми дітками, прославляли у колядках народження маленького Ісуса, молились за мир в Україні та отримували солодкі подарунки від святого Миколая.
«Хотілося б, щоб відкрита сьогодні Різдвяна шопка стала ще одним місцем у Чернівцях, яке допомагає створити святковий настрій, приваблює гостей Буковинської столиці та заохочує їх провести новорічно-різдвяні свята саме у нашому місті», - звернувся голова обласної ради Іван Мунтян до присутніх на урочистостях. Він побажав всім здоров’я та Божого благословення, а також привітав всіх Миколаїв із сьогоднішнім Днем ангела.



13.11.2015 16:22

На урочистостях з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

На урочистостях з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь в урочистій зустрічі з нагоди професійного свята працівників радіо, телебачення та зв’язку. Вітаючи учасників урочистостей, Ярослав Курко відзначив провідну роль електронних засобів масової інформації та зв’язку в житті суспільства і держави та побажав працівникам телерадіокомпаній і закладів зв’язку намагатися завжди бути об’єктивними, отримувати задоволення від щоденної праці, завдяки якій кожен з нас має змогу оперативно отримувати та обмінюватись інформацією.



02.10.2015 13:57

З нагоди Дня працівника освіти

З нагоди Дня працівника освіти
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ від імені депутатського корпусу органів місцевого самоврядування Буковинського краю привітав учасників урочистих зборів, які відбулись в обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини», з нагоди Дня працівника освіти. Зі словами глибокої вдячності керівник обласної представницької влади звернувся до жінок-вчителів, серед яких з прихильністю згадав і своїх колишніх вчительок – Галину Шумейко і Маріам Березнікову. Голова обласної ради з теплотою відгукнувся про нелегку педагогічну працю, адже його батьки також були вчителями, про що дотепер з вдячністю згадують їхні колишні учні. Він висловив впевненість, що у кожного з присутніх в залі педагогів також є гідні учні, які у ці дні з приязню та любов’ю вшановують своїх наставників.



01.09.2015 16:27

Валентин Маніліч привітав студентів та викладачів Буковинського університету

Валентин Маніліч привітав студентів та викладачів Буковинського університету
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч побував на урочистостях з нагоди початку нового навчального року у Буковинському університеті. Цьогоріч студентський загал вишу поповнився на 320 першокурсників денної форми навчання. Загалом же у вузі здобувають освіту за чотирма спеціальностями більше восьмисот студентів.
Валентин Маніліч щиро привітав молодих людей та їх батьків, професорсько-викладацький склад університету зі святом 1 вересня та зазначив, що, вступивши у Буковинський університет, вчорашні школярі отримали можливість здобути актуальні та перспективні професії, а їх невтомна енергія, оптимізм та активна життєва позиція стане запорукою досягнення найвищих вершин у навчанні та професійній майстерності.



01.09.2015 10:30

З нагоди Дня знань

З нагоди Дня знань
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь та виступив на урочистій церемонії відкриття свята Першого дзвоника, яке відбулось в Чернівецькій загальноосвітній школі №10 з румунською мовою навчання, що на вулиці Горіхівській обласного центру.
Керівник обласної представницької влади сердечно привітав вчителів, учнів та батьків з нагоди Дня знань, побажав юним вихованцям цього навчального закладу успіхів в опануванні знаннями та навичками, які знадобляться їм на життєвому шляху. Михайло Гайничеру зазначив, що серед випускників Чернівецької школи №10 є чимало достойних буковинців, які бережуть честь рідного навчального закладу. Серед них – відомий український дипломат, науковець, журналіст Теофіл Риндюк та багато інших.
Учні десятої школи Чернівців отримали в подарунок від голови обласної ради навчальні карти та інше шкільне приладдя. Одержали подарунки від депутата Чернівецької міської ради Михайла Гросу наймолодші з учасників святкового дійства – першокласники.



21.05.2015 12:27

Працівники та депутати обласної ради долучились до святкування Дня вишиванки

Працівники та депутати обласної ради долучились до святкування Дня вишиванки
Працівники виконавчого апарату обласної ради та окремі депутати обласної ради долучились до святкування Дня вишиванки в Чернівцях. Розмаїття вишитих сорочок та суконь створило святковий настрій у приміщенні обласної ради та облдержадміністрації. Багаторічна традиція одягати вишиванки цього дня щоразу здобуває нових прихильників, а для її постійних учасників кожне наступне свято є нагодою доповнити свій гардероб новою вишиванкою.



19.05.2015 16:31

На Хотинщині вшанували прийомних батьків та усиновителів

На Хотинщині вшанували прийомних батьків та усиновителів
У рамках відзначення Міжнародного дня сім’ї голова Хотинської райдержадміністрації Петро Допіряк та голова районної ради Тетяна Кравецька зустрілись з прийомними батьками та батьками – усиновителями Хотинщини. Як повідомила прес-служба Хотинської РДА, керівники району щиро привітали матерів, які взяли на себе відповідальність за життя та майбутнє дітей, котрі волею долі залишились без батьківської підтримки, побажали їм міцного здоров`я, наснаги, добра, благополуччя і вручили квіти та подарунки.



15.05.2015 13:02

21 травня – День вишиванки в Чернівцях

21 травня – День вишиванки в Чернівцях
Третій четвер травня щорічно в Чернівцях визначено Днем вишиванки. Відповідне рішення прийняла Чернівецька міська рада. Міські депутати рекомендували колективам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, працівникам місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємцям, студентській та учнівській молоді, громадським організаціям та об`єднанням, депутатам місцевих рад безпосередньо долучитись до участі у заходах до Дня вишиванки.



08.05.2015 16:28

До Дня Перемоги

До Дня Перемоги
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко відвідав ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій, найстарішого члена Всеукраїнського товариства «Знання», ветерана вищої школи Григорія Сидоровича Іванушка та привітав його з нагоди свята Перемоги. Григорій Сидорович, який цьогоріч зустрічатиме свій 94-й день народження, поділився спогадами бойової юності та висловив переконання, що представники нинішнього та прийдешніх поколінь українського народу будуть свято берегти славні традиції, здобуті його однолітками в буремні роки Великої Вітчизняної та Другої світової воєн. Ярослав Курко подякував старшому колезі за його внесок у справу захисту рідної землі та запевнив його, що крайова представницька влада і надалі опікуватиметься життєвими потребами та законними інтересами ветеранів війни та праці.



09.03.2015 15:57

Відбулись урочистості з нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка

Відбулись урочистості з нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка
На Центральній площі Чернівців відбулись урочистості з нагоди 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Вшанувати Великого Кобзаря прийшли голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови облради Ярослав Курко, керівники Чернівецької міської та районних у місті рад, депутати, правоохоронці, викладачі та студенти чернівецьких вузів, представники громадських організацій, небайдужі чернівчани. Присутні поклали вінки та квіти до пам’ятника Великому Кобзареві. До учасників заходу з промовами звернулись голова обласної ради та голова облдержадміністрації, які також вручили Почесні грамоти діячам культури та освіти області, котрі долучились до популяризації Шевченкового слова. Студентський хор кафедри музики ЧНУ та бандурист Василь Пиндик виконали музичні композиції на вірші Тараса Шевченка та присвяти великому поету, а учні Чернівецької гімназії № 1, якій сьогодні присвоєно ім’я Тараса Шевченка, прочитали його «Заповіт» різними мовами.



10.02.2015 11:28

Керівники області та колеги-депутати привітали з ювілеєм Героя України

Керівники області та колеги-депутати привітали з ювілеєм Героя України
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук привітали з нагоди 80-літнього ювілею Героя України, депутата обласної ради багатьох скликань, директора сільськогосподарського кооперативу "Колос" Сторожинецького району Георгія Васильовича Березовського та вручили Почесні грамоти обласної ради та облдержадміністрації.
Вітаючи ювіляра, Михайло Гайничеру відзначив його невичерпний оптимізм та неперевершену працездатність, які слугують взірцем не лише для колег старшого віку, а й молодих людей, які починають свій трудовий шлях та визначаються з місцем у суспільстві. Голова обласної ради також зауважив, що Георгію Васильовичу тривалий час довелось працювати всупереч системі та обставинам, але висловив сподівання, що незабаром ситуація зміниться, і Герой України отримуватиме всебічне сприяння та підтримку держави.



05.02.2015 10:11

Юрію Макару – 80 років

Юрію Макару – 80 років
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та перший заступник голови Ярослав Курко привітали з нагоди 80-річного ювілею заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Української академії історичних наук, Міжнародної слов’янської Академії наук, Української вільної академії наук у США, Української академії політичних наук, завідувача кафедри міжнародних відносин, факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктора історичних наук, професора Юрія Макара.



13.01.2015 12:48

Сьогодні в обласній раді колядували та засівали

Сьогодні в обласній раді колядували та засівали
У Чернівецьку обласну раду завітали колядники: аматорські колективи Буковинського державного фінансово-економічного університету - ансамбль народних інструментів «Барви Карпат», вокальна студія «Роси» та хореографічний колектив «Стожари», а також гурт «Гомін Буковини» Українського народного дому. Лунали веселі колядки та щедрівки, віршовані віншування удачі, доброго і мирного нового року. Викладачі та студенти БДФЕУ засіяли на щастя-здоров’я, а митці з Народного дому збирали кошти на потреби українських військових у зоні АТО.



08.01.2015 14:33

На Різдвяні свята колядники завітали до голови обласної ради

На Різдвяні свята колядники завітали до голови обласної ради
На Різдвяні свята до оселі голови обласної ради завітали колядники. Михайло Гайничеру з родиною приймали мистецький колектив «Козацька берегиня» Центрального палацу культури міста Чернівці, художній керівник – Тамара Коваль. В будинку сім`ї Михайла Гайничеру лунали веселі колядки та щедрівки, піднімались келихи за щасливий Новий рік, за мир і спокій у нашій державі.



04.10.2014 12:50

Сьогодні Чернівцям 606 років!

Сьогодні Чернівцям 606 років!
Сьогодні Чернівці відзначають свою 606-ту річницю. З цієї нагоди на Театральній площі міста відбувся загальний молебень чернівчан за Україну, який відслужили священнослужителі різних конфесій. В урочистому заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Яростав Курко, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, депутати рад різних рівнів, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області, представники громадських та молодіжних організацій, сотні чернівчан та гостей міста.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua