Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Політика

Прес-центр

Новини - Політика

21.02.2021 20:13

«Чернівецька обласна рада - це не про політичні ігри, а про розвиток області!»

«Чернівецька обласна рада - це не про політичні ігри, а про розвиток області!»
Інтерв’ю з Аллою Спрінчінат, телеканал «Чернівецький промінь»



27.09.2013 13:41

Голова обласної ради від імені депутатського корпусу висловив підтримку курсу Президента України на євроінтеграцію

Голова обласної ради від імені депутатського корпусу висловив підтримку курсу Президента України на євроінтеграцію
За дорученням депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання, відповідно до рішення 18-ї сесії обласної ради від 20 вересня 2013 року, голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Адміністрації Президента України і висловив підтримку курсу Президента України В.Ф.Януковича на підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом.
«Тисячолітня історія народу України збагачена звитяжною боротьбою за свободу, соборність, добробут та національно-культурне самовизначення. Впродовж 22-х років незалежності Україна прагнула долучитися до загальновизнаних цінностей європейського досвіду державного будівництва, організації правового громадянського суспільства та ефективної системи місцевого самоврядування.
Сьогодні наша держава стоїть на порозі нового етапу свого розвитку. Доленосним кроком на цьому шляху має бути підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом на Вільнюському саміті ЄС, який відбудеться у листопаді поточного року. Цей історичний акт слугуватиме підмурівком для подальшого плідного співробітництва між Україною та членами європейського співтовариства.



26.09.2012 09:35

Радник Президента Ганна Герман про відкликання законопроекту щодо відповідальності за наклеп

Радник Президента Ганна Герман про відкликання законопроекту щодо відповідальності за наклеп
Принципова позиція Президента України Віктора Федоровича Януковича була вирішальною у справі відкликання з Верховної Ради України законопроекту «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини», - зазначила радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України Ганна Герман по завершенні свого візиту до Чернівецької області.
З моменту подання законопроекту народного депутата України В.Журавського на розгляд парламенту Президент України висловлював з цього приводу свої категоричні заперечення. Він заявив, що ніколи не поставить свого підпису під законом, який би обмежував свободу слова або права людей на вільні висловлювання своїх думок, нехай і критичного характеру, - наголосила Ганна Герман.
«Я хочу подякувати журналістам Чернівецької області за принципову позицію, висловлену ними з приводу законопроекту про відповідальність за наклеп під час нашої з ними зустрічі у Чернівецькому прес-клубі реформ, в ході якої обговорювалось це питання. По завершенні зустрічі я поінформувала Президента України про точку зору буковинських журналістів, а також повідомила Главу Української держави, що довела до уваги представників мас-медіа Чернівецької області принципову позицію Президента України з приводу законопроекту про відповідальність за наклеп.
«Вважаю, що рішення про відкликання цього законопроекту з парламенту - це добрий сигнал для суспільства, це крок на захист засад демократії та відкритості нашої держави та українського суспільства, відданість яким ще раз продемонстрував Президент України Віктор Янукович», - підсумувала Ганна Герман



24.12.2011 19:14

ЗВЕРНЕННЯ Чернівецької обласної ради до Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України

ЗВЕРНЕННЯ Чернівецької обласної ради
до Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України
ЗВЕРНЕННЯ
Чернівецької обласної ради
до Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України


24 грудня 2011 року під час 8-ї сесії Чернівецької обласної ради присутній на ній народний депутат України Москаль Геннадій Геннадійович всупереч чинному законодавству і регламенту роботи обласної ради самовільно захопив трибуну і вдався до дій, які не личать представнику найвищого законодавчого органу держави. Зокрема, депутатський корпус крайової представницької влади обізвав «самозванцями», висловлював грубі образи головуючому на сесії заступнику голови обласної ради Манілічу В.М., перешкоджав проведенню сесії і, таким чином, намагався зірвати розгляд важливих для життя буковинської територіальної громади питань, зокрема, обласного бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку регіону, звіту голови обласної державної адміністрації, обрання голови обласної ради.
Під час оголошеної у зв’язку з поведінкою народного депутата України вимушеної перерви, керівники всіх фракцій обласної ради на погоджувальній раді прийняли консолідоване рішення надати можливість виступити на сесії народному депутату України Москалю Г.Г., однак після перерви він відмовився від виступу.
Очевидно, це була заздалегідь спланована Москалем Г.Г. і його політичною силою акція, метою якої було зірвати роботу органу самоврядування Буковини і здобути сумнівні політичні дивіденди.
Вважаємо таку поведінку Москаля Г.Г. неприпустимою та такою, що суперечить статусу народного депутата України, не відповідає нормам етики і моралі.


Прийнято 8-ю сесією Чернівецької обласної ради 24 грудня 2011 р.



25.02.2011 16:34

У Верховній Раді України створено фракцію «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»

У Верховній Раді України створено фракцію «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
До складу фракції увійшли 20 народних депутатів.
Очолив фракцію народний депутат України Ігор Рибаков.
«У Верховній Раді з’явився новий самостійний суб’єкт політичного процесу та законодавчої діяльності»,– сказав голова фракції «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» Ігор Рибаков.
Нова фракція позиціонує себе як добровільне об’єднання реформаторів, метою діяльності яких є підвищення добробуту кожного мешканця України і його впевненість у завтрашньому дні.
«Згубно для країни витрачати час і сили на порожні дискусії, на пошук ворогів, на популізм. Ми кажемо правду: Україні потрібні політична воля й відповідальність. Президент Віктор Янукович і Верховна Рада можуть бути впевнені – ми готові підтримати системні реформи», – заявив лідер фракції Ігор Рибаков на презентації фракції 16 лютого після її реєстрації в апараті Верховної Ради.
«РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» підкреслюють готовність до співпраці з усіма тверезомислячими силами українського суспільства.
«Ми відкриті для діалогу та співробітництва. Депутатська фракція «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» готова підтримати рішучі реформи, щоб рухатись уперед. Реформи задля людей, а не для самих реформ – таке завдання стоїть перед нашою фракцією. Це велика справа, великі перспективи й одночасно висока відповідальність для нас», – підкреслив лідер фракції.



25.01.2011 15:50

Голова Чернівецької обласної ради взяв участь в роботі Ради регіонів при Президентові України

Голова Чернівецької обласної ради взяв участь в роботі Ради регіонів при Президентові України
Голова Чернівецької обласної ради Василь ВАТАМАНЮК взяв участь і виступив на засіданні Ради регіонів при Президентові України. У своєму виступі стосовно пріоритетів економічного розвитку області в контексті стратегії економічного розвитку України керівник крайової представницької влади наголосив на вагомості таких життєво необхідних напрямків Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2015 року, як створення високопродуктивного агропромислового комплексу, сприяння рівноправному і взаємовигідному транскордонному співробітництву та розбудова рекреаційно-туристичної сфери.



21.09.2010 11:00

Чернівецька обласна виборча комісія розпочала свою роботу

Чернівецька обласна виборча комісія розпочала свою роботу
15 вересня 2010 року Центральна виборча комісія прийняла Постанову № 355 «Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя), районних у місті Севастополі виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів». Відповідно до цього документу були утворені Чернівецька обласна виборча комісія та виборчі комісії в районах області та містах обласного значення.
Чернівецька обласна виборча комісія працює в Чернівцях по вул. Грушевського, 1. Голова комісії – Каспрук Микола Степанович, від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". Заступник голови комісії – Єгоров Віктор Олексійович, від місцевої організації Народної Партії. Секретар комісії – Кобзар Раїса Володимирівна, від місцевої організації Комуністичної партії України.



22.04.2010 17:27

У Чернівецькій області відбудуться позачергові вибори

У Чернівецькій області відбудуться позачергові вибори
Відповідними постановами Верховної Ради України позачергові вибори керівників окремих територіальних громад області призначено на 20 червня 2010 року. Зокрема, йдеться про позачергові вибори Молодійського сільського голови Глибоцького району, Черешенського сільського голови Вижницького району, Зеленецького сільського голови Кельменецького району та Кіцманського міського голови у зв’язку з достроковим припиненням повноважень попередніх очільників зазначених територіальних громад.Центральна виборча комісія визначить обсяг бюджетних коштів, необхідних для проведення позачергових виборів за рахунок коштів цільової субвенції з Державного бюджету України, а Кабінет Міністрів України в межах повноважень вживатиме невідкладних заходів щодо забезпечення їх відповідного фінансування.



11.04.2010 23:16

Голова обласної ради увійшов до складу Ради регіонів

Голова обласної ради увійшов до складу Ради регіонів
Голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ увійшов до складу Ради регіонів при Президентові України. Цей консультативно-дорадчий орган створено згідно з Указом Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з метою забезпечення взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні питань реалізації державної регіональної політики, системного вдосконалення моделі місцевої влади, проведення адміністративно-територіальної реформи, подолання міжрегіональних диспропорцій, забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіонів, підвищення їх конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості.
Рада регіонів покликана вивчати стан суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку, вироблення узгодженої позиції щодо пріоритетів державної регіональної політики, напрямів, стратегії та механізмів забезпечення сталого розвитку регіонів, сприяти взаємодії та активізації співпраці органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань вдосконалення державного будівництва.



25.09.2009 15:15

Відбудеться прес-конференція Бориса Тарасюка

27 вересня 2009 року о 14.30 в приміщенні Чернівецького муздрамтеатру (2 поверх)



17.03.2009 09:17

Місцевому самоврядуванню потрібне реформування

Концептуальні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою стали темою слухань у Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за участю Міністерства регіонального розвитку та будівництва України та представників обласних рад.



26.02.2009 22:25

Для подолання кризи потрібні спільні зусилля

Голова обласної ради Іван Шилепницький взяв участь у нараді з головами обласних рад у Кабінеті Міністрів України.



12.12.2008 15:36

На колегії Чернівецької обласної ради

На колегії Чернівецької обласної ради
12 грудня під керівництвом голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО відбулось засідання колегії обласної ради. В роботі колегії взяв участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор ПАВЛЮК. Члени колегії обговорили проект плану роботи Чернівецької обласної ради на 2009 рік та внесли його на розгляд чергової сесії обласної ради. Колегія обласної ради затвердила дату проведення, порядок денний та регламент роботи 25-ї сесії Чернівецької обласної ради V-го скликання.



08.12.2008 11:14

Святкування Дня місцевого самоврядування

Святкування Дня місцевого самоврядування
На урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ, звертаючись до присутніх у залі депутатів рад усіх рівнів, посадових осіб органів місцевого самоврядування, керівників державних установ та організацій області та представників громадськості, наголосив, що цей день став "загальнонародним святом для депутатів рад усіх рівнів, для посадових осіб місцевого самоврядування і, що найголовніше, для виборців, адже саме виборці довірили нам високе право і велику відповідальність від їхнього імені брати безпосередню участь у розв'язанні нагальних проблем територіальних громад міст, селищ та сіл нашої держави".



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua