Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Проекти та інвестиції

Прес-центр

Новини - Проекти та інвестиції

24.02.2017 16:27

Відібрано громади для участі у спільному проекті Австрійської Агенції Розвитку та Програми Розвитку ООН

Відібрано громади для участі у спільному проекті Австрійської Агенції Розвитку та Програми Розвитку ООН
Днями відбулась нарада з відбору громад Чернівецької області для участі у спільному проекті Австрійської Агенції Розвитку та Програми Розвитку ООН «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей», участь у якій взяв керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець, начальник управління міжнародного співробітництва та інвестицій Чернівецької обласної державної адміністрації Ганна Жебчук, начальник департаменту агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Варжевський, а також координатор проекту в Чернівецькій області Наталя Белюкіна.



07.09.2016 12:59

Інга Маковецька: Буковинці змогли мобілізувати досі незадіяні ресурси для вирішення питань життєдіяльності територіальних громад регіону

Інга Маковецька: Буковинці змогли мобілізувати досі незадіяні ресурси для вирішення питань життєдіяльності територіальних громад регіону
На цьому акцентувала перший заступник голови Чернівецької обласної ради, звертаючись до учасників засідання Обласної координаційної ради з реалізації проекту ЄС/ПРОООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що відбулося сьогодні, 7 вересня.



14.07.2016 16:27

П’ять соціально вразливих родин переселенців отримали житло

П’ять соціально вразливих родин переселенців отримали житло
13 липня відбулося друге засідання комісії з відбору претендентів на отримання соціального житла в рамках реалізації проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області». Комісія розглянула 13 заяв осіб, які виявили бажання отримати соціальне житло. Зокрема, комісія одногололосно погодила поселити 5 соціально вразливих родин внутрішньо переміщених осіб, членами яких є інваліди та пенсіонери, в гуртожиток у с. Кострижівка Заставнівського району. Інші 9 сімей, які виявили бажання та відповідали критеріям відбору, отримали соціальне житло в новому гуртожитку сімейного типу в с. Михайлівка Глибоцького району. У цей гуртожиток поселені багатодітні родини, неповні сім’ї з дітьми-інвалідами, сім’ї з новонародженими дітьми, а також родини, де є інваліди та люди похилого віку.



06.07.2016 12:51

Про конкурс проектів (КП) з реалізації ідей, спрямованих на надання послуг громадянам, для об'єднаних громад і громад, що мають бажання об'єднатися

Про конкурс проектів (КП) з реалізації ідей, спрямованих на надання послуг громадянам, для об
А. Мета і завдання конкурсу
Можливі напрямки діяльності: місцевий економічний розвиток, управління проектами, проектування, складання проектів і пропозицій, участь у національних і міжнародних конкурсах проектних пропозицій, просторове (стратегічне) планування в містах і сільській місцевості. Додаткові тренінги можуть бути спрямовані на державне управління, управління людськими ресурсами, електронне врядування, надання первинної медичної допомоги, гендерні питання, потреби сім'ї та сімейні послуги, зайнятість молоді, дошкільну та шкільну освіту, місцеву фінансову систему та трансферти, цілі, функції і механізми фонду регіонального розвитку. Крім того, можливі заходи у сфері комунальних послуг (в тому числі поводження з відходами, стічними водами і управління водопостачанням), управління комунальними підприємствами. З метою вдосконалення роботи можуть здійснюватися заходи з підвищення якості управління та сертифікації для державних установ, а також тренінги з перевірки і нагляду за муніципальними утвореннями в розрізі районів і областей, та навчання журналістів щодо децентралізації і державних фінансів.



03.11.2015 16:15

У будівлях гуртожитків для переселенців проводяться ремонтні роботи

У будівлях гуртожитків для переселенців проводяться ремонтні роботи
Нещодавно обласна рада підписала договір підряду за результатами тендеру на ремонтні роботи в будівлі гуртожитку для переселенців у селі Михайлівка Глибоцького району. Переможцем тендеру стала компанія «Професіонал плюс» (м.Чернівці). Сьогодні на даному об’єкті в рамках реалізації обласною радою проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області» розпочалися ремонтні роботи. В гуртожиток планується заселити 9 соціально вразливих родин переселенців.
У с. Кострижівка Заставнівського району, де для внутрішньо переміщених осіб відбудовується 13 квартир, ремонтні роботі розпочато раніше. Компанія «Професіонал плюс», яка виграла тендер на виконання ремонтних робіт, завезла будівельні матеріали, замінила електричні мережі, провела нові труби водогону, наразі модернізує мережу водогону. Наразі ремонтують покрівлю будинку та виконують штукатурні роботи. У першій декаді листопада буде замінено вікна та двері та продовжено роботи з монтажу систем життєзабезпечення. До кінця грудня цього року у гуртожиток планується заселити родини переселенців.



13.03.2015 11:58

У Путилі обговорили можливості створення мережі вітрових електростанцій

У Путилі обговорили можливості створення мережі вітрових електростанцій
Голова Путильської районної ради Андрій Дутчак та голова райдержадміністрації Михайло Ямницький провели робочу зустріч з віце-президентом Міжрегіонального Спілки представників середнього бізнесу Миколою Каптуренком та директором державного підприємства «Науково - дослідний центр екологічного маркетингу та інжинірингу» Ярославом Куценком. Як повідомили у виконавчому апараті Путильської районної ради, учасники зустрічі обговорили можливості для залучення інвестицій для розбудови мережі вітрових електростанцій. Йшлось також про інші інвестиційні проекти в галузі енергетики з використанням сучасних технологій.



03.03.2015 17:09

Підписаний Меморандум покликаний сприяти зростанню добробуту сільських територій

Підписаний Меморандум покликаний сприяти зростанню добробуту сільських територій
Відбулось підсумкове засідання круглого столу та тему «Перспективи практичного використання жителями сільських територій Чернівецької області знань щодо можливостей Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС», який відбувся в рамках реалізації на території Чернівецької області проекту «Підвищення економічної спроможності сільських територій у контексті імплементації Угоди про асоціацію з ЄС».
У засіданні взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, голова Правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук, депутати обласної ради, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та бізнесових кіл.
Звертаючись до присутніх, Михайло Гайничеру зауважив, що Чернівецька область перебуває вже на тому етапі, коли скепсис щодо можливого фінансування з боку міжнародних інституцій подолано. Якщо ще декілька років тому ця робота була на початковому етапі, то нині ситуація змінилась. Скажімо, за програмою Україна – Румунія – Молдова у нашій області реалізується два великомасштабних проекти з трьох, які загалом втілюються в Україні.



11.11.2014 17:06

Фонд Європейського розвитку та інвестицій для Східної Європи розпочинає діяльність у Чернівецькій області

Фонд Європейського розвитку та інвестицій для Східної Європи розпочинає діяльність у Чернівецькій області
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з представником Фонду Європейського розвитку та інвестицій для Східної Європи Василем Мельником, який поінформував про діяльність Фонду в Молдові та будівництво сміттєпереробного заводу в м. Єдинці. Представництво Фонду зацікавлене у початку інвестиційної діяльності в Україні та виділенні коштів на проектування перших дев’яти екологічних заводів з переробки твердих побутових відходів. Обговорювалось питання визначення земельної ділянки для розміщення підприємства в Чернівецькій області та розробки логістичної схеми перевезень твердих побутових відходів до місця їх переробки.



18.09.2014 11:43

Голова Чернівецької обласної ради та представник проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» підписали партнерську угоду

Голова Чернівецької обласної ради та представник проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» підписали партнерську угоду
В області розпочалась реалізація третьої фази проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з міжнародним менеджером проекту Джейсінгхом Сахом та координатором діяльності Проекту в Україні Оленою Рудич. Учасники зустрічі обговорили результати реалізації проекту започаткованого у 2008 році, його роль у соціально-економічному розвитку територій та заохоченні громадських ініціатив на місцях. Михайло Гайничеру спільно з представниками Проекту окреслили його пріоритети для Чернівецької області та вирішили низку організаційних питань.



07.02.2013 16:56

У Хотинському районі планується створення Центру відродження народних ремесел

У Хотинському районі планується створення Центру відродження народних ремесел
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у підписанні протоколу про наміри щодо участі у якості партнера в інвестиційному проекті «Хотинщина - перлина у намисті Буковинського краю», яким передбачено створення районного Центру відродження народних ремесел. Зазначений проект підготовлений на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування Державного Фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, реалізація якого планується на базі Зарожанської сільської ради. Підписи під протоколом поставили також керівники районної та дев’яти сільських рад району. Вартість проекту - понад 400 тисяч гривень, 200 тисяч з яких - кошти Фонду, решта коштів буде залучена партнерами - обласною, районною та сільськими радами району.



26.04.2012 14:00

Буковина готова для реалізації національних проектів

Буковина готова для реалізації національних проектів
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у церемонії підписання тристоронньої Угоди про співробітництво між Чернівецькою обласною державною адміністрацією, обласною радою та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. Від обласної державної адміністрації Угоду підписав голова Чернівецької ОДА Михайло ПАПІЄВ, від Держінвестпроекту України - голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав КАСЬКІВ. Угодою передбачено участь Чернівецької області у конкурсному відборі з більшості національних проектів, які реалізує Держінвестпроект України.



28.02.2012 14:02

Задля успішного розвитку територіальних громад області

Задля успішного розвитку територіальних громад області
Герцаївський та Хотинський райони Чернівецької області обрані членами комітету з відбору учасників спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) для надання малих грантів з метою реалізації мікропроектів у соціальній сфері та охороні навколишнього середовища. Про це йдеться у листі Міжнародного Менеджера Проекту пана Джейсінгха САХА, що надійшов на ім’я заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина МАНІЛІЧА. Відбір двох зазначених територій з-поміж 11 районів області зроблено з огляду на їх соціально-економічне становище та наявний потенціал у царині енергозбереження.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua