Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Архів новин

Прес-центр

Архів новин

З

По

31.10.2021 10:11

З Днем автомобіліста!  |  Вітаємо!

З Днем автомобіліста!
Сьогодні святкують своє професійне свято водії, працівники автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

Сучасна економіка і промисловість Буковини успішна в тому числі і завдяки якісному функціонуванню дорожньо-транспортного господарства, а важливі проєкти дорожньої галузі завжди перебувають у центрі уваги керівництва Чернівецької обласної ради.

Ми щиро вітаємо усіх причетних зі святом та бажаємо ідеальних маршрутів, терпіння, дотримання правил дорожнього руху та добропорядних стражів закону.



30.10.2021 20:27

Важливо!  |  COVID-19

Важливо!
Чернівецька обласна рада інформує.

Щоденна статистика захворюваності на COVID-19 та вакцинації в Чернівецькій області за даними Ради національної безпеки і оборони України.



30.10.2021 17:17

Керівництво, депутати та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради долучилися до Всеукраїнського проєкту «Зелена країна»  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Керівництво, депутати та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради долучилися до Всеукраїнського проєкту «Зелена країна»
У рамках програми Президента України “Зелена країна” за 3 роки планується висадити 1 мільярд нових дерев, за 10 років - збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів. Акція "Створюємо ліси разом" триватиме до 30 листопада, тому всі територіальні громади краю, заклади, організації та установи можуть долучитися до озеленення Буковини.

Сьогодні, 30 жовтня, захід проводився на більш ніж 10 локаціях області, основна з яких розташована на території державного лісового фонду ДП «Чернівецьке лісове господарство» у кварталі 20, виділі 9 Садгірського лісництва. Під керівництвом буковинських лісівників представники Чернівецької обласної ради висадили тут понад 3 тисячі лісових культур дуба звичайного, модрини європейської та дугласії.



30.10.2021 11:35

Співчуття родині Василя Володимировича Маковійчука  |  Пам'ятаємо

Співчуття родині Василя Володимировича Маковійчука
Керівництво та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради висловлює найщиріші співчуття своїй колезі Наталі Маковійчук у зв’язку з непоправною втратою – передчасною смертю батька. У ці важкі для вашої родини дні поділяємо з вами всю глибину невимовного горя та підтримуємо у час скорботи. Нехай Господь укріпить ваші серця.



29.10.2021 17:22

На березі Дністра облаштують інклюзивний пляж  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

На березі Дністра облаштують інклюзивний пляж
Сьогодні, 29 жовтня, у рамках робочого візиту до міста Одеси голова Чернівецької обласної ради відвідав інклюзивний пляж на березі Чорного моря. Олексій Бойко оглянув інклюзивну інфраструктуру об’єкту та ознайомився з умовами. Відтак враховано відповідний досвід задля створення комфортного відпочинкового середовища для осіб з інвалідністю.

Для Чернівецької обласної ради реалізація інклюзивного пляжу та необхідних для цього елементів доступності на Буковині є одним із пріоритетних завдань.



29.10.2021 16:43

Вечір-академія з нагоди 30-річчя заснування науково-освітнього Всеукраїнського часопису «Буковинський журнал»  |  Вітаємо!

Вечір-академія з нагоди 30-річчя заснування науково-освітнього Всеукраїнського часопису «Буковинський журнал»
Участь в урочистому заході взяв заступник голови обласної ради Михайло Павлюк. Посадовець відзначив вагомий внесок часопису у формування національних поглядів, наукової та творчої обізнаності, а також розвиток освіти та науки серед українців.

Михайло Павлюк урочисто привітав усіх поважних дописувачів, які у різні часи долучилися до створення журналу та від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради нагородив ряд членів редколегії та представників наукової спільноти почесними нагородами.

«Сьогодні наш журнал - можливість прочитати про українську історію, культуру та традиції, підтримати видатних творців української незалежності, а разом з тим і української державності. Така праця повинна продовжуватись, тому журнал має бути спільним напрацюванням потрібних і дуже значимих для нас, українців, питань», — зауважив Михайло Павлюк.

Чернівецька обласна рада закликає буковинців читати, передплачувати та популяризувати «Буковинський журнал», підтримуючи таким чином поважну творчу спільноту нашого краю та її здобутки.



29.10.2021 16:30

Запрошуємо стати учасником футбольної команди  |  АНОНС

Запрошуємо стати учасником футбольної команди
14 листопада на стадіоні «Буковина» о 14:00 збірна ветеранів АТО (ООС) зіграє дружній футбольний матч з ФСК «Буковина».
Наразі формується футбольна команда, капітаном якої буде Герцун Іван - призер "Ігор нескорених".

Якщо ви відчуваєте, що можете і вмієте грати у футбол - запрошуємо приєднатися до команди.

Всю інформацію про формування складу команди та розклад тренувань можете дізнатися у тренера за телефоном (096) 639 01 93 Іван Герцун.



29.10.2021 13:03

Виїзне засідання міжфракційної робочої групи з вивчення стану будівництва та здачі в експлуатацію закладів освіти на території Чернівецької області.  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Виїзне засідання міжфракційної робочої групи з вивчення стану будівництва та здачі в експлуатацію закладів освіти на території Чернівецької області.
Виїзне засідання пройшло за участю голови робочої групи депутатки обласної ради Лілії Бортич у селах Рідківцях та Горішніх Ширівцях Чернівецького району. Участь узяли окремі керівники та представники фракцій обласної ради, а також голови постійних комісій: Володимир Мороз, Сергій Добржанський, Олександр Болтунов, Іван Мунтян, Ярослав Бартош, Петро Скорейко, Олександр Шкурідін, Борис Колісник, а також голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак і заступниця голови райради Людмила Кушнір.

Члени робочої групи ознайомились зі станом справ у новозбудованих Рідківській та Горішньошеровецькій загальноосвітніх школах.



29.10.2021 13:03

Друге засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України  |  Робоча поїздка

Друге засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України
Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко сьогодні, 29 жовтня, бере участь у другому засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України у місті Одесі.

Під час Конгресу розглядатимуть питання щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в регіонах України, а також про проходження опалювального сезону 2021-2022 років.



29.10.2021 12:11

Важливо!  |  COVID-19

Важливо!
Чернівецька обласна рада інформує.

Щоденна статистика захворюваності на COVID-19 та вакцинації в Чернівецькій області за даними Ради національної безпеки і оборони України.



29.10.2021 12:01

У приміщенні Агенції регіонального розвитку сьогодні, 29 жовтня, відбулась презентація проєкту «VIRTUALUKRAINE.TRAVEL»  |  В Агенції регіонального розвитку Чернівецької області

У приміщенні Агенції регіонального розвитку сьогодні, 29 жовтня, відбулась презентація проєкту «VIRTUALUKRAINE.TRAVEL»
У приміщенні Агенції регіонального розвитку сьогодні, 29 жовтня, відбулась презентація проєкту «VIRTUALUKRAINE.TRAVEL», який реалізується за підтримки Державного агентства розвитку туризму України.

Проєкт «VIRTUALUKRAINE.TRAVEL» є глибоко-інтегрованою системою, що дозволяє громадам України створювати вражаючу презентацію своїх територій, культурно-історичних, промислових, інфраструктурних та комерційних об’єктів.



28.10.2021 15:54

«Буковинському журналу» - 30 років!  |  Наука і освіта

«Буковинському журналу» - 30 років!
Завтра, 29 жовтня, о 14:00 в науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбудеться урочистий вечір-академія з нагоди 30-річчя заснування науково-освітнього Всеукраїнського часопису «Буковинський журнал».

«Буковинський журнал» - це літературно-мистецький, громадсько-політичний, науково-освітній часопис, заснований 1991 року у Чернівцях. Журнал виходить раз на квартал накладом від 1000 до 5000 примірників обсягом 13-17 умовних аркушів, розповсюджується в Україні та за її межами. Він знайомить нас з мистецькими набутками художників, творами молодих літераторів, літературознавчими та краєзнавчими працями, бібліографією.

Запрошуємо буковинців долучитися до святкування цієї визначної події.

Дорогі шанувальники «Буковинського журналу» - читайте та передплачуйте часописи, адже «передплативши, не програєте!».



28.10.2021 13:53

Чернівецький обласний центр служби крові запрошує небайдужих буковинців до здачі крові  |  Медицина

Чернівецький обласний центр служби крові запрошує небайдужих буковинців до здачі крові
В Центрі крові зазначають, що на сьогодні ситуація з запасами крові критична та потребує донорської участі.

Донором може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних і соціальних протипоказань.

Детально ознайомитись із рекомендаціями, протипоказами, процедурою донації, а також графіком роботи центру можна на сайті: https://donor.ua/centers/59



28.10.2021 11:48

Важливо!  |  COVID-19

Важливо!
Чернівецька обласна рада інформує.

Щоденна статистика захворюваності на COVID-19 та вакцинації в Чернівецькій області за даними Ради національної безпеки і оборони України.



28.10.2021 11:43

28 жовтня відзначають 77-му річницю вигнання нацистських окупантів з України  |  Пам'ятаємо

28 жовтня відзначають 77-му річницю вигнання нацистських окупантів з України
Цього дня ми вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України.

Український народ зробив величезний внесок у перемогу над Німеччиною та її союзниками. Саме 77 років тому з території України вигнано останнього солдата нацистського рейху.

Світла пам’ять та невимовна шана нашим визволителям. Україна пам’ятає!



Розробник - 
IMENA.ua