Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Лісове господарство

Прес-центр

Новини - Лісове господарство

18.03.2022 14:04

На Сокирянщині лісівники висадили дуби

На Сокирянщині лісівники висадили дуби
Чернівецьке обласне управлінням лісового господарства на 2022 рік запланувало закласти 2,3 га посівів у лісових розсадниках, а також довести площу посівних відділень, призначених для вирощування сіянців у контрольованому середовищі, до 710 м2, на якій виростити 150 тис. сіянців основних лісоутворюючих порід із закритою кореневою системою.



11.10.2021 12:52

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся сьогодні, 11 жовтня, з представниками лісової галузі краю

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся сьогодні, 11 жовтня, з представниками лісової галузі краю
Близько сотні людей прийшли сьогодні до Чернівецької ОДА, де влаштували пікет з вимогою не проводити оптимізацію лісгоспів.

Після того, як лісівникни області виступили на сходах адміністрації та зачитали текст звернення до керівництва держави, з представниками галузі поспілкувався Олексій Бойко.

Мітингувальники висловили занепокоєння щодо реорганізації лісгоспів, яка, на їхню думку, може спричинити масове скорочення працівників галузі.

Олексій Бойко запевнив, що Чернівецька обласна рада розгляне звернення мітингарів та сприятиме у вирішенні питання.



30.11.2017 15:04

Іван Мунтян підтримав звернення трудових колективів лісогосподарських підприємств Буковини

Іван Мунтян підтримав звернення трудових колективів лісогосподарських підприємств Буковини
Мітинг представників лісогосподарських підприємств регіону на чолі із головою Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимиром Барабахом відбувся сьогодні, 30 листопада, поблизу адміністративної будівлі Чернівецької обласної ради. Так, мітингувальники висловили протест щодо ухвалення 15 листопада цього року Кабінетом Міністрів України «Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022 року», яка передбачає ліквідацію державних лісогосподарських підприємств й створення єдиного лісового холдингу.



19.12.2014 16:15

Новорічні ялинки в Чернівецькій області маркуватимуть спеціальними бирками

Новорічні ялинки в Чернівецькій області маркуватимуть спеціальними бирками
З метою протидії незаконним рубкам хвойних дерев та їх тіньовій реалізації у період новорічно-різдвяних свят, легально заготовлені ялинки у Чернівецькій області маркуватимуть пластиковими бирками для електронного обліку деревини. Як повідомила прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, на кожній з бирок є свій унікальний порядковий номер, занесений до єдиного реєстру електронного обліку деревини. За допомогою цього номера можна дізнатися, де саме і яким підприємством було заготовлено святкове дерево. Відсутність запитуваної інформації у реєстрі означатиме незаконність походження ялини. На території області маркування дерев здійснюватимуть бирками двох зразків: старого (чорного кольору) і нового (білого кольору).
Як повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України, дізнатися чи дійсно дерево, яке ви хочете придбати, є законно зрубаним, можна за номерами «гарячих ліній» оперативних штабів (044) 209-69-37 або (044) 209-69-40 чи на сайті http://www.ulk.gov.ua/index.php/forestcheckmain.



17.11.2014 17:04

З метою впорядкування ситуації на ринку лісосировини

З метою впорядкування ситуації на ринку лісосировини
Голова обласної ради Михайло Гайничеру провів зустріч з групою підприємців-деревообробників Вижницького району. Йшлося про напружену ситуацію, що склалась внаслідок нестачі сировини, через яку потерпають дрібні та середні деревообробні підприємства. Чинна система реалізації лісу-кругляка через загальнодержавні аукціони обмежує можливість регулярної закупівлі сировини дрібними та середніми підприємствами через її високу вартість та жорстку конкуренцію з боку великих виробників. Приватні підприємці також висловили претензії до державних лісгоспів, які вдаються до порушень під час відпуску лісосировини, зокрема, пропонують підприємцям віддалені ділянки, доступ до яких часто є ускладненим, а також пропонують для реалізації завідомо неякісну сировину. Численні скарги з боку підприємців викликає також відсутність гласності та прозорості в діяльності лісгоспів, Буковинської універсальної біржі, яка здійснює заходи з підготовки та проведення аукціонів, отримуючи за це з підприємців чималі кошти.



19.03.2014 14:38

Деревообробники Вижниччини звернулись до голови обласної ради щодо проблем у галузі

Деревообробники Вижниччини звернулись до голови обласної ради щодо проблем у галузі
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з представниками підприємств деревообробної та лісозаготівельної галузі Вижницького району. Учасники зустрічі обговорили стан справ у лісовому господарстві та лісопереробці, визначили ключові проблеми, які потребують першочергового вирішення та окреслили шляхи їх врегулювання. Йшлось про необхідність збільшення обсягів необробленої деревини для продажу на аукціонах, де її можуть придбати місцеві деревообробники, за рахунок зменшення експорту. Підприємці висловились за надання їм можливості придбання лісосировини на початковій стадії заготівлі, оскільки у них є необхідна техніка для її перевезення та обробки і немає потреби оплачувати ці послуги.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua