Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Життя територіальних громад

Прес-центр

Новини - Життя територіальних громад

26.07.2021 14:35

У Мінрегіоні зареєстрували договір про міжмуніципальне співробітництво громад з Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей

У Мінрегіоні зареєстрували договір про міжмуніципальне співробітництво громад з Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей
Нагадаємо, що 14 липня 2021 року представники 33 територіальних громад Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської областей, які об’єднують Дністровський каньйон, уклали договір міжмуніципального співробітництва у формі реалізації спільного проєкту «DNISTER CANYON».

Метою проєкту визначають збереження та розвиток Дністровського каньйону як туристичного об’єкту пам’ятки природи.

Завдяки проєкту «DNISTER CANYON» громади, які знаходяться на його територіях, отримають можливість додатково залучати кошти державного бюджету, співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями та брати участь у проєктах Європейського Союзу.

Як зазначалось раніше, громади довірили координацію договору в Чернівецькій області Агенції регіонального розвитку.



05.12.2019 16:24

На пленарному засіданні сесії Кіцманської районної ради

На пленарному засіданні сесії Кіцманської районної ради
Сьогодні, 5 грудня, відбулась ХХХІІІ сесія Кіцманської районної ради VII cкликання. В роботі пленарного засідання взяла участь та виступила виконувачка обов’язків голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька. Вона привітала присутніх,усіх мешканців Кіцманського рай ону з нагоди Міжнародного дня волонтера та наступних свят – Дня Збройних сил України та Дня місцевого самоврядування.
Посадовиця високо оцінила внесок територіальних громад Кіцманщини у соціально-економічне, громадсько-політичне, культурне та духовне життя Чернівецької області та України загалом.



14.11.2019 14:24

В інтересах гармонійного розвитку муніципального управління, громадських ініціатив та територіальних громад

В інтересах гармонійного розвитку муніципального управління, громадських ініціатив та територіальних громад
На запрошення Організаційного комітету перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь та виступила з вітальним словом на урочистому відкритті Міжнародної наукової конференції «Муніципальні читання імені Антона Кохановського», що відбулося сьогодні, 14 листопада 2019 року у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.



29.10.2019 11:30

До уваги територіальних громад до 100 тисяч населення

До уваги територіальних громад до 100 тисяч населення
Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» в рамках проекту «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки» продовжує термін прийому заявок на технічну та експертну підтримку проектів оптимізації та модернізації мереж водопостачання та водовідведення з підвищенням енергоефективності до 01 грудня 2019 року.



25.10.2019 11:15

Перспективний план формування територій має ґрунтуватися на позиції територіальних громад

Перспективний план формування територій має ґрунтуватися на позиції територіальних громад
Мешканці Сокирянського району звернулись до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука під час його перебування з робочим візитом у Чернівецькій області з проханням врахувати їх думку людей та допомогти у справі внесення до проекту Перспективного плану формування територій громад пункту щодо утворення на теренах Сокирянського району однієї громади з центром в місті Сокиряни. Вони висловили вдячність Чернівецькій обласній раді за розуміння та підтримку такого прагнення людей, яке знайшло своє відображення у результатах численних громадських слухань та відповідних рішеннях сесій більшості сільських рад Сокирянщини.



11.10.2019 10:55

У Клішківцях відкрито інклюзивно-ресурсний центр

У Клішківцях відкрито інклюзивно-ресурсний центр
Близько 100 юних мешканців Клішківецької сільської об’єднаної територіальної громади отримали довгоочікуваний подарунок – у цьому мальовничому селі відкрито сучасний інклюзивно-ресурсний центр.На відкриття цього соціально важливого закладу завітали численні гості, у тому числі керівник крайової представницької влади Іван Мунтян, перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька, голова постійної депутатської комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Любов Годнюк.



31.08.2019 12:20

Влада та громада краю вшанувала подвиг першого космонавта незалежної України

Влада та громада краю вшанувала подвиг першого космонавта незалежної України
На батьківщині першого космонавта незалежної України, Героя України Леоніда Каденюка, в с. Клішківці Хотинського району відбулись урочистості з нагоди відкриття пам’ятника нашому славному краянину. «Усім нам й дотепер важко повірити, що ніколи більше не побачимо променистої, безмежно відкритої людям усмішки Леоніда Костянтиновича, не почуємо його щирих, добрих, з тиха промовлених слів, що наче линули до усіх і кожного зокрема», - зазначив у своєму виступі голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



16.08.2019 15:48

На Буковині зберуться гуцули з усього світу

На Буковині зберуться гуцули з усього світу
Підсумкове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення 26-го Міжнародного гуцульського фестивалю у м. Вижниці провів голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 16 серпня. Учасники засідання підбили підсумки підготовки до цієї грандіозної культурно-мистецької події, покликаної популяризувати та примножити буковинські споконвічні традиції, а також дати потужний поштовх розвитку туристично-рекреаційного потенціалу Вижницького району та Чернівецької області загалом. Наразі завершено комплекс основних підготовчих заходів. Залишається закінчити розпочаті ремонтні роботи на місцевих автошляхах, підʼєднати фестивальні локації до мереж енергопостачання, виготовити та розмісти поліграфічну рекламну продукцію на зовнішніх рекламних носіях.



08.08.2019 14:47

Малеча села Валя Кузьмина відсвяткувала новосілля

Малеча села Валя Кузьмина відсвяткувала новосілля
Сьогодні, 8 серпня 2019 року, у мальовничому селі Валя Кузьмина, що на Глибоччині, відбулась урочиста та радісна подія. Маленькі валя-кузьминці отримали чудовий подарунок – сучасну двоповерхову добудову до сільського дитячого навчального закладу. З цієї приємної нагоди мешканців села привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. У своєму вітальному слові він зазначив, що нова, обладнана за сучасними вимогами споруда, розрахована на 50 місць, де одночасно перебуватимуть дві групи малюків, стала справжньою окрасою села. Відтепер у сільському ДНЗ є все те необхідне, чого бракувало досі: сучасні ігрові кімнати, спортивна зала, комфортні вбиральні, пральня, кабінет для індивідуальних занять з психологом, методичний кабінет, зручні підсобні приміщення.



03.06.2019 10:05

Іван Мунтян привітав сторожинчан із храмовим святом

Іван Мунтян привітав сторожинчан із храмовим святом
Першої неділі літа керівник крайової представницької влади на запрошення Сторожинецької міської об’єднаної територіальної громади взяв участь та виступив на урочистостях з нагоди Дня міста Сторожинець. Він тепло привітав жителів та численних гостей найбільшої об’єднаної територіальної громади області, відзначив багаті та розмаїті господарські, національно-культурні та мистецькі традиції цього славного міста.
«Уродженці Сторожинця – представники різних поколінь, конфесій та національностей живуть нині у всіх куточках світу», - зауважив Іван Мунтян у своєму вітальному слові.



11.01.2018 12:43

Громада села Йорданешти отримала довгожданий подарунок

Громада села Йорданешти отримала довгожданий подарунок
Сьогодні, 11 січня 2018 року, Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистому відкритті нової споруди Йоданештської загальноосвітньої школи I – III ступенів Глибоцького району. У церемонії взяли участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр закордонних справ Румунії Теодор-Віорел Мелешкану, Міністр національного виховання Румунії Лівіу-Маріан Поп, голова Сучавської повітової ради Румунії Георге Флутур, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдаван, представники обласної, районної та місцевої влади, жителі Йорданешт та навколишніх сіл, представники мас-медіа, учнівська молодь.
Учасники урочистого заходу вшанували хвилиною скорботного мовчання світлу пам’ять жителя села Тереблече Глибоцького району Володимира Анадимба, який 10 січня 2018 року загинув смертю героя внаслідок тяжкого поранення, отриманого в бою з російськими загарбниками та їх поплічниками на Сході України.



29.05.2017 10:30

Іван Мунтян: Гірські регіони та їх жителі потребують державної підтримки

Іван Мунтян: Гірські регіони та їх жителі потребують державної підтримки
28 травня на стадіоні «Карпати» селища Путила відбулося традиційне районне свято виходу на полонину «Полонинська ватра», участь у якому взяли сільгоспвиробники та фольклорні колективи Путильського району, а також ентузіасти-вівчарі. З вітальним словом до учасників та гостей цьогорічної «Полонинської ватри» звернувся голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



13.07.2016 08:50

З нагоди 350-річчя міста Сокиряни

З нагоди 350-річчя міста Сокиряни
У день Святих Петра і Павла заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на урочистій церемонії, присвяченій Дню міста Сокиряни. Посадовець привітав жителів та гостей районного центру з нагоди 350-річчя першої писемної згадки про місто Сокиряни від імені голови обласної ради Івана Миколайовича Мунтяна та депутатського корпусу крайового парламенту. У вітальному слові Віталій Мельничук, зокрема, зазначив, що для розбудови та процвітання української держави вкрай необхідно відновити реальний діалог влади з місцевими громадами з тим, щоби спільно вирішувати нагальні проблеми людей. Він наголосив, що українська державність сьогодні гартується не тільки на Сході України, де точиться запекла боротьба з підступним ворогом, але й повсюди, де об’єднані територіальні громади перебирають на себе відповідальність за розвиток сіл, селищ, міст країни та відповідні владні повноваження.



12.07.2016 17:10

Громада села Грушівки на Глибоччині відзначила храмове свято

Громада села Грушівки на Глибоччині відзначила храмове свято
Привітала місцевих жителів зі святом у день святих апостолів Петра і Павла перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька. Посадовець відвідала святкове богослужіння у місцевій Петропавлівській церкві, відтак взяла участь в урочистих зборах, що відбулися у приміщення Грушівецької загальноосвітньої школи.



07.06.2016 17:03

Територіальні громади матимуть власне ФМ-мовлення

Територіальні громади матимуть власне ФМ-мовлення
Така перспектива нового проекту «Мовлення громад на основі малопотужного ФМ-мовлення», який реалізовує Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Його впровадження в Чернівецькій області обговорили сьогодні, 7 червня, під час робочої зустрічі голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua