Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Законність і правопорядок

Прес-центр

Новини - Законність і правопорядок

14.11.2020 13:15

Чернівецька обласна рада перемогла у суді у справі щодо захисту інституту сім'ї

Чернівецька обласна рада перемогла у суді у справі щодо захисту інституту сім
Чернівецька обласна рада виграла апеляцію у справі про "Звернення щодо захисту інституту сім’ї". У суді вирішили, що депутати місцевих рад мають повноваження захищати інститут сім'ї.



03.07.2020 14:00

Верховний Суд України відновив справедливість у справі за позовом В. Ушакова до Чернівецької обласної ради

Верховний Суд України відновив справедливість у справі за позовом В. Ушакова до Чернівецької обласної ради
Колегія суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду Верховного Суду України визнала законними дії Чернівецької обласної ради стосовно звільнення Ушакова В.І. з посади головного лікаря ОКУ "Чернівецька обласна клінічна лікарня" та скасував рішення першої та апеляційної інстанцій щодо поновлення Ушакова В.І. на посаді головного лікаря ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня».
Вищевказану Постанову ВСУ було прийнято за підсумками розгляду касаційної скарги, поданої Чернівецькою обласною радою до Касаційного цивільного суду Верховного Суду України у грудні 2018 року.



06.04.2019 10:38

З нагоди третьої річниці діяльності патрульної поліції краю

З нагоди третьої річниці діяльності патрульної поліції краю
5 квітня в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відбулись урочистості з нагоди третьої річниці діяльності Управління патрульної поліції в Чернівецькій області. Привітати винуватців врочистого дійства прийшли депутати рад усіх рівнів, представники громадськості, керівники силових структур та правоохоронних органів, керівники представницької та виконавчої влади області та обласного центру.
У своєму вітальному слові перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька високо оцінила роль та місце патрульної поліції у справі забезпечення стабільної та безпечної життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області. Вона відзначила рівень вишколу, фахової, психологічної та спеціальної підготовки патрульних поліцейських Чернівеччини.



22.03.2018 17:29

З нагоди Дня Служби безпеки України

З нагоди Дня Служби безпеки України
Перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь та виступила на урочистостях, які відбулись в Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області з нагоди професійного свята. Вона щиро привітала буковинських вартових державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави від імені керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна, від депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто.



27.12.2017 14:53

На церемонії складання присяги працівниками Управління патрульної поліції Чернівців

На церемонії складання присяги працівниками Управління патрульної поліції Чернівців
Сьогодні, 27 грудня, Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистій церемонії складання Присяги на вірність українському народові працівниками Управління патрульної поліції в місті Чернівці Департаменту патрульної поліції України, яка відбулась на Центральній площі Чернівців.
«Наша Батьківщина зустрічає Новий 2018 рік у непростих умовах, коли на Сході України точиться війна проти російських загарбників. За таких обставин загострюється криміногенна ситуація, активізуються злочинні елементи, частішими стають випадки порушення законності та правопорядку. Саме тому на оновлені органи внутрішніх справ загалом, і на патрульну поліцію зокрема держава, суспільство та Буковинська громада покладають особливі надії та сподівання», - наголосив Іван Мунтян у своєму вітальному слові.



17.08.2016 15:49

З 1 вересня 2016 року мешканців Чернівецької області обслуговуватимуть 11 бюро правової допомоги

З 1 вересня 2016 року мешканців Чернівецької області обслуговуватимуть 11 бюро правової допомоги
В рамках реформування територіальних органів юстиції та розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні утворено понад 400 бюро правової допомоги, які функціонуватимуть як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Посилення правової спроможності територіальних громад, активна правопросвітницька діяльність, надання правової інформації та юридичних консультацій, прийом звернень громадян, доступ до безоплатної вторинної правової допомоги та електронних сервісів Міністерства юстиції України – основні завдання, які покликані забезпечити новоутворені бюро правової допомоги.
Завдяки таким змінам скорочено чисельність державних службовців системи органів юстиції та заощаджено видатки на їх утримання, посилено роботу місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розширено доступ громадян до безоплатних правових послуг та електронних сервісів Міністерства юстиції України.



25.04.2016 15:52

Декларація про майно, доходи та витрати за 2015 рік заступника голови обласної ради

У відповідності до чинного законодавства України заступник голови Чернівецької обласної ради Мельничук Віталій Кузьмич оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік. З копією декларації можна ознайомитись за наступним посиланням.



25.04.2016 15:51

Декларація про майно, доходи та витрати за 2015 рік першого заступника голови обласної ради

У відповідності до чинного законодавства України перший заступник голови Чернівецької обласної ради Маковецька Інга Степанівна оприлюднила відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік. З копією декларації можна ознайомитись за наступним посиланням.



25.04.2016 15:49

Декларація про майно, доходи та витрати за 2015 рік голови обласної ради

У відповідності до чинного законодавства України голова Чернівецької обласної ради Мунтян Іван Миколайович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік. З копією декларації можна ознайомитись за наступним посиланням.



17.02.2016 14:59

Військовослужбовці-контрактники повинні сформувати основу української професійної армії, – голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

Військовослужбовці-контрактники повинні сформувати основу української професійної армії, – голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян
Сьогодні, 17 лютого, під головуванням військового прокурора Чернівецького гарнізону Петра Бойка відбулась координаційна нарада керівників військових правоохоронних органів регіону, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Учасники наради проаналізували стан боротьби зі злочинністю й результати роботи щодо протидії та виявлення у 2015 році кримінально-карних діянь, притягнення до відповідальності винних службових осіб у військових формуваннях Чернівецького гарнізону.

Так, Петро Бойко поінформував учасників наради про заходи, вжиті військовою прокуратурою області у співпраці з іншими правоохоронними та контролюючими органами, спрямовані на виявлення та покарання військовослужбовців, інших посадових осіб, що скоїли протиправні діянні, в тому числі корупційні, перекриття каналів незаконного постачання збої із зони проведення АТО на територію області, недопущення розкрадання природних багатств та упередження зловживань у сфері використанні бюджетних коштів.



02.09.2015 11:56

Вищий Господарський Суд повернув в обласну комунальну власність приміщення книгарні «Наука»

Вищий Господарський Суд повернув в обласну комунальну власність приміщення книгарні «Наука»
Вищий Господарський Суд України повернув у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області нежитлові приміщення першого поверху у житловому будинку на вул. М. Заньковецької, 4 в Чернівцях, де розміщене обласне комунальне торговельне підприємство «Наука».
Своєю постановою він залишив без змін рішення Господарського суду Чернівецької області про визнання незаконним та скасування підпункту 1.4 пункту 1 рішення виконавчого комітету Чернівецької міськради «Про оформлення права комунальної власності на об’єкти нерухомості, що належать територіальній громаді м. Чернівці» та визнання недійсним відповідного свідоцтва про право власності на нерухоме майно та постанову Львівського апеляційного господарського суду щодо цього питання.



21.07.2015 16:01

Вищий Господарський Суд визнав незаконним рішення Чернівецької міської ради

Вищий Господарський Суд визнав незаконним рішення Чернівецької міської ради
Вищий Господарський Суд України своєю постановою від 15 липня 2015 року поставив крапку в тривалій суперечці довкола права власності на приміщення за адресою м.Чернівці, вул. Червоноармійська, 85 загальною площею 398,1 м2 і залишив в силі рішення господарського суду Чернівецької області від 12 березня 2015 року у справі №926/1933/14. Це приміщення, в якому з початку 90-х років розміщувалась аптека №100, в числі інших подібних аптечних приміщень було передане у спільну власність територіальних громад Чернівецької області рішенням Чернівецької міської ради народних депутатів №524 від 17 червня 1994 року.



08.06.2015 11:00

Комітет Верховної Ради надіслав роз`яснення щодо правового статусу Інституту післядипломної педагогічної освіти

До голови обласної ради Михайла Гайничеру надійшло звернення голови виборчої комісії Інституту післядипломної педагогічної освіти, яка просить розглянути по суті попередні клопотання про призначення обраного колективом керівника закладу на посаду директора.
Представник Інституту посилається на відповідь на запит щодо правового статусу закладу, що надійшла від Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України. У листі за підписом голови Комітету Лілії Гриневич зазначається, що Інститут включено до Державного реєстру вищих навчальних закладів України та надано ліцензію на провадження освітньої діяльності, отже в Інституті повинні відбуватись вибори керівника відповідно до Закону «Про вищу освіту». Відповідні вибори відбулись 22 травня нинішнього року.



25.05.2015 14:15

Суд апеляційної інстанції визнав законним рішення про повернення «Аптеки № 100» у Чернівцях в обласну комунальну власність

Суд апеляційної інстанції визнав законним рішення про повернення «Аптеки № 100» у Чернівцях в обласну комунальну власність
Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Чернівецької області, який визнав незаконним рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради про оформлення права комунальної власності територіальної громади м. Чернівці на приміщення по вул. Червоноармійській, 85 у Чернівцях та недійсним відповідне свідоцтво про право власності.
Доводи про те, що приміщення майнового комплексу аптеки № 100 по вул. Червоноармійській (Героїв Майдану) у Чернівцях є власністю Чернівецької міської ради, суд визнав необгрунованими та повернув його у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області як таке, що в процесі розмежування державної та комунальної власності правомірно було передано до комунальної власності Чернівецької обласної ради.



03.04.2015 16:01

Заступник голови обласної ради оприлюднив відомості про майно, доходи та витрати за 2014 рік

У відповідності до чинного законодавства України заступник голови Чернівецької обласної ради Маніліч Валентин Михайлович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік. Згідно з декларацією, сукупний дохід заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча за 2014 рік (заробітна плата) склав 168 801 грн. Загальний дохід його сім’ї, яка складається з 7 осіб, становив 173 тис. 481 грн., у т.ч. заробітна плата – 152 844 грн., матеріальна допомога – 1804 грн., інші види доходів – 18 тис. 833 грн.
У власності заступника голови Чернівецької обласної ради є земельна ділянка загальною площею 609 м2. Родині Валентина Маніліча належать земельні ділянки загальною площею 5362 м2, житловий будинок загальною площею 115 м2, квартири площею 90 та 87,8 м2 , гараж (33 м2) та інше нерухоме майно загальною площею 27 м2 .



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua