Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Громадянське суспільство

Прес-центр

Новини - Громадянське суспільство

26.09.2016 12:10

На Буковині обговорили Глобальні Цілі Сталого Розвитку

На Буковині обговорили Глобальні Цілі Сталого Розвитку
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на громадських консультаціях з визначення пріоритетів нашого регіону у Глобальних Цілях Сталого Розвитку, які днями відбулись в Чернівцях під егідою Організації Об’єднаних Націй, Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.
Ініціатором проведення цього заходу на Буковині стала громадська організація «Центр громадської активності «Синергія», зокрема її виконавчий директор Наталія Батракова. Учасники кількагодинної дискусії обговорили цілі та завдання сталого розвитку, які є пріоритетними для Чернівецької області, розглянули можливі шляхи їх реалізації, визначили коло потенційних виконавців.



21.09.2015 14:28

Відбулось обговорення законопроекту "Про публічні консультації"

Відбулось обговорення законопроекту "Про публічні консультації"
Представники Чернівецької обласної ради та облдержадміністрації взяли участь у Регіональному круглому столі «Громадянське суспільство та держава: обговорення концепції законопроекту «Про публічні консультації», організованому Координатором проектів ОБСЄ в Україні у партнерстві з Секретаріатом Кабінету Міністрів України та за сприяння Міністерства юстиції України. Представникам органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та громадських організацій запропонували огляд міжнародних практик відносно організації консультацій і нормативно-правової бази та практики проведення консультацій в Україні. Учасники круглого столу висловили свої міркування щодо доцільності прийняття закону «Про публічні консультації», пропозиції до концепції обговорюваного законопроекту, зупинились на практичних аспектах забезпечення доступу громади до публічної інформації та загрозах, які можуть виникнути щодо його виконання.



30.06.2015 17:32

Обговорення конституційної та адміністративно-територіальної реформ

Обговорення конституційної та адміністративно-територіальної реформ
Актуальні питання участі національних громад, які компактно проживають на території Чернівецької області, стали предметом обговорення на круглому столі «Участь національних громад у конституційній реформі. Румунська громада Буковини в процесі децентралізації та євроінтеграції». Учасниками представницького заходу стали громадські активісти, керівники низки творчих спілок та національно-культурних фундацій, науковці, представники мас-медіа. Учасники заходу зазначили, що процес реформування українського суспільства загалом та життєдіяльності територіальних громад зокрема потребує більш широкого залучення та врахування інтересів національних громад.



30.04.2015 11:46

До вимог громадських активістів

До вимог громадських активістів
На ім’я голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру надійшов лист від групи жителів області у складі 30 громадських активістів щодо законності реєстрації обласної організації «Опозиційного блоку». «Ми впевнені, - говориться у зверненні, - що ретельне вивчення реєстрації чи перереєстрації «Опозиційного блоку» на теренах нашої області надасть відповідним органам право скасувати таку реєстрацію». Автори звернення висловили впевненість щодо висвітлення його змісту в засобах масової інформації та наданні обгрунтованої відповіді по суті викладених в ньому вимог.



19.02.2014 14:17

На території Чернівецької області оголошено траур

На території Чернівецької області оголошено траур
На засіданні колегії Чернівецької обласної ради 19 лютого 2014 року голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв оголосив текст свого розпорядження про відміну всіх офіційних та розважальних заходів на території Чернівецької області у зв’язку з трагічними подіями, які відбулися 18 лютого 2014 року в місті Києві і призвели до значних людських жертв. Зазначеним розпорядженням з 19 лютого по 21 лютого 2014 року на території Чернівецької області оголошено траур за загиблими в громадянському конфлікті. З 19 лютого по 21 лютого 2014 року включно на теренах краю відмінено усі офіційні та розважальні заходи.



21.10.2013 16:11

В рамках Європейського тижня місцевої демократії

В рамках Європейського тижня місцевої демократії
Всеукраїнський семінар посадових осіб апарату ВР АРК, виконавчих апаратів обласних рад з питань організаційного, інформаційного забезпечення діяльності обласних рад та взаємодії з громадськістю відбувся під егідою Української асоціації районних та обласних рад 17 - 18 жовтня 2013 року на базі Харківської обласної ради. Представники 25-ти регіонів України мали можливість ознайомитись з передовим досвідом діяльності Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» та її територіальних підрозділів. Неабияку цікавість учасників семінару викликали виступи президента УАРОР, голови Харківської обласної ради Сергія ЧЕРНОВА, першого віце-президента - виконавчого директора УАРОР, голови постійної комісії Харківської обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності Миколи ТІТОВА, доповідачів від Автономної Республіки Крим та Кіровоградської області. Незабутнє враження справила на гостей Слобожанщини подорож до міста обласного значення Чугуїв, господарі якого докладно розповіли про минувшину та сьогодення міської територіальної громади та накреслили сміливі плани розвитку низки самоврядних ініціатив, спрямованих на забезпечення умов для гармонійного розвитку міста.



19.10.2013 15:10

На шляху до загальноєвропейських цінностей

На шляху до загальноєвропейських цінностей
В рамках цьогорічного Європейського тижня місцевої демократії органи представницької влади Чернівецької області провели низку інформаційних заходів, спрямованих на більш широке ознайомлення громадськістю з діяльністю депутатського корпусу та посадових осіб органів місцевого самоврядування Буковинського краю, самоврядними ініціативами та новаціями в житті територіальних громад сіл, селищ та міст Буковини. У прямому телевізійному ефірі програми «Ради і громада» обласної державної телерадіокомпанії «Буковина» перед жителями області виступив голова обласної ради Михайло Гайничеру. Посадові особи Сторожинецької та Новоселицької районних рад, секретарі місцевих органів представницької влади прослухали лекції щодо забезпечення доступу громадян до публічної інформації в світлі європейських норм відкритості, прозорості та гласності в діяльності органів влади. Начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату Чернівецької обласної ради взяв участь в роботі Всеукраїнського семінару посадових осіб апарату ВР АРК, виконавчих апаратів обласних рад з питань організаційного, інформаційного забезпечення діяльності обласних рад та взаємодії з громадськістю, який відбувся 17 – 18 жовтня 2013 року на базі Харківської обласної ради під егідою Української асоціації районних та обласних рад. Програма заходів, приурочених до Європейського тижня місцевої демократії, завершиться Днем відкритих дверей для студентів факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.



09.10.2013 16:06

Розпочинається набір слухачів Школи європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства України

Розпочинається набір слухачів Школи європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства України
Інститут Політичної Освіти спільно з Міжнародним Фондом Відродження та Українською Національною Платформою Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства оголошують набір учасників ІІI-ої Школи європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства України

Мета проведення Школи:
• підвищення спроможності лідерів громадянського суспільства України використовувати можливості європейської інтеграції для просування реформ, впровадження європейських стандартів та практик.

До участі у Школі запрошуються:
• лідери різних сегментів громадянського суспільства України (представники правозахисних, екологічних, молодіжних організацій, організацій споживачів, профспілок, професійних об’єднань, бізнес-асоціацій тощо).

Учасники Школи отримають теоретичні знання та практичні навики щодо освоєння механізмів, навичок професійної та інституційної спроможності ГО, максимально використовуючи успішний європейський досвід в українських реаліях.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua