Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  День для святкування >  День в історії: 28 січня Верховна Рада України затвердила державний прапор

Прес-центр

Новини

28.01.2022 08:46

День в історії: 28 січня Верховна Рада України затвердила державний прапор |  День для святкування

Тема новини: Назва теми

28 січня – день, коли Верховна Рада України затвердила державний прапор. Рівно 30 років тому, у 28 січня 1992 року, синьо-жовтий стяг став одним з основних символів нашої держави.

Уперше публічно синьо-жовтий прапор зафіксували у Львові, 1848 року – його вивісили над ратушею, як національний символ. Надалі, під час Української революції 1917 – 1921 років він був стягом Української Народної Республіки. В радянські час його використання каралося ув’язненням на два роки.

Проте, вже три десятки років у нас свій національний символ, котрий надихає наших захисників на подвиги, спортсменів – на здобутки найвищого рівня, а нам всім дає привід пишатися тим, що ми українці.

Вітаємо всіх українців із цим історичним днем та дякуємо всім, хто захищає нашу державу, і завдяки кому ми вільно та публічно маємо змогу декларувати свою національну приналежність!

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua