Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

13.07.2021 14:02
Оголошення


    про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни»

07.04.2021 11:04
Про міжнародний українсько-литовський конкурс юнацьких мистецьких робіт до 400-річчя історичної події - перемоги в Хотинській битві 1621 року «Memory. History and future»


    Конкурс проводиться з ініціативи ГО «Інвестиції у спадщину і культуру» та ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» за сприяння й підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Чернівецької обласної ради, видавництва «Майстер Книг».Цілі та завдання Конкурсу: виховання у дітей та молоді обох країн історичної пам’яті, сприяння у формуванні почуття патріотизму, глибокої поваги до історико-культурних надбань обох народів, українців та литовців, що проживають на території України та Литви; виявлення творчих можливостей дітей та молоді у відображенні своїх знань, почуттів, вражень від пізнання та вивчення історії, легенд у формі художніх зображень. В Конкурсі можуть брати участь діти та молодь до 21 року, які проживають в Україні, Литві та інших країнах. Учасники Конкурсу поділяються на три вікові категорії: 1 категорія - автори робіт віком до 9 років включно; 2 категорія - автори робіт віком від 10 до 15 років включно; 3 категорія - автори робіт віком від 16 до 21 року включно. Заохочуються до участі в Конкурсі учні художніх та мистецьких шкіл, коледжів, академій.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  День для святкування >  31 рік тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP ухвалила Декларацію про державний суверенітет України

Прес-центр

Новини

16.07.2021 11:40

31 рік тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP ухвалила Декларацію про державний суверенітет України |  День для святкування

Тема новини: Назва теми

31 рік тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

Те, чого прагнули та за що боролися покоління українців, стало можливим із підписанням цього історичного документа.

У Декларації йшлося, що Верховна Рада УРСР проголошує суверенітет України як "верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах". 

Документом були прописані умови та принципи створення економічно самостійної правової демократичної держави та всебічне забезпечення прав, свобод і рівності громадян, які згодом лягли в основу Конституції нашої країни. 

Декларація стала потужним вектором процесу побудови незалежної Української держави та відновлення історичної справедливості.

Чернівецька обласна рада вітає буковинців зі знаковою для України річницею!

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua