Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Суспільство >  З турботою про переселенців зі сходу України

Прес-центр

Новини

12.10.2015 12:59

З турботою про переселенців зі сходу України |  Суспільство

Тема новини: Назва теми

В неділю, 11 жовтня, для переселенців, що проживають в обласному центрі, було організовано тур «Осінні Чернівці». Захід відбувся в рамках проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», який реалізується Чернівецькою обласною радою. Група з 45 осіб, незважаючи на сніжну погоду, побувала на екскурсії історичним центром міста, відвідала обласний краєзнавчий музей та пообідала в одній з чернівецьких кав’ярень.

 «Такі заходи нам дуже потрібні. Нам цікаве місто, в яке ми зараз приїхали, але ми так мало про нього знаємо, адже через буденні клопоти ми не встигаємо підняти голови, щоб глянути на архітектурну та історичну красу, яка нас оточує», - говорить переселенка Олена Кононихіна. Учасники екскурсії висловили вдячність за цікаві зустрічі, які дозволяють відкрити для себе Чернівці та Буковину.

Учасники туру мали можливість поспілкуватися родинами, детальніше познайомитися із заходами проекту, отримати в неформальній обстановці відповіді на свої запитання від команди проекту.

«Осінні Чернівці» - це перший з групи заходів проекту, спрямованих на формування традицій толерантності між внутрішньо переміщеними особами та місцевими мешканцями. Наступними заходами будуть поїздка до м. Хотин з відвіданням Хотинської фортеці 18 жовтня, сімейне свято «Зустрічаймо осінь разом» за участю буковинських народних майстрів (16 жовтня) та фестиваль «Осінні традиції Буковини» з показом моделей автентичного буковинського одягу з колекції відомого етнографа Миколи Шкрібляка за участі членів міського жіночого клубу «Успішна чернівчанка».

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua