Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Соціальний захист >  Безробітні члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу для відкриття власної справи

Прес-центр

Новини

23.12.2021 10:35

Безробітні члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу для відкриття власної справи |  Соціальний захист

Тема новини: Назва теми

Від січня 2022 року члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні,  мають можливість отримати фінансову допомогу для започаткування власної справи. Крім того, за необхідності вони матимуть змогу пройти безкоштовне навчання.

Як зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко, допомога розміром до 15 мінімальних зарплат є безвідсотковою та поворотною. Її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Фінансова допомога надається лише на оплату витрат на закупівлю обладнання та матеріалів.

Для її отримання особа, яка виявила бажання розпочати підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план та подає визначений перелік документів. Питання про надання фінансової допомоги вирішується комісією.

В разі прийняття позитивного рішення про надання фінансової допомоги, безробітний створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа-підприємець впродовж 30 календарних днів з дати отримання відповідного повідомлення.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua