Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

15.09.2020 12:23
Про розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року


    Згідно постанови Центральної виборчої комісії від 10 вересня 2020 року № 246 розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року становить: 151 617 грн. Рахунок Чернівецької обласної ТВК для грошової застави: UA838201720355219001020161130.

07.09.2020 14:59
ОГОЛОШЕННЯ


    про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади генерального директора комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний ендокринологічний центр»

07.09.2020 14:46
ОГОЛОШЕННЯ


    про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний лікарсько – фізкультурний диспансер»
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Наука і освіта >  Голова обласної ради взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції

Прес-центр

Новини

07.05.2015 17:40

Голова обласної ради взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції |  Наука і освіта

Тема новини: Назва теми

Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції регіональної співпраці: україно-румуно-молдавський вибір», яка розпочала свою роботу у Червоній залі ЧНУ.

Вітаючи учасників конференції, голова обласної ради зупинився на проблемах регіонального співробітництва, які найперше стосуються транспортного сполучення та прикордонної інфраструктури. Залізничне сполучення між Україною та Румунією і Молдовою за останні десятиліття скоротилось і його поновлення потребує значних зусиль. Нещодавно вдалось відновити рух потяга Чернівці-Київ через територію Молдови, а нині тривають перемовини про зміну маршруту потяга Чернівці-Одеса, які поки-що не дали результатів, але робота у цьому напрямку триває. Михайло Гайничеру акцентував увагу на гострій необхідності відкриття пунктів перетину кордону між Україною та Румунією, оскільки на його 260 кілометровому відрізку функціонує лише один пункт пропуску, навантаження на який із запровадженням у найближчі дні безвізового режиму для мешканців прикордонних територій значно зросте. Голова обласної ради також звернув увагу на доцільність розвитку транспортних зв’язків прикордонних територій трьох країн та їх сполучення з європейськими транспортними мережами. У цьому зацікавлені і українські регіони, і молдавські, і румунські, які однаково віддалені від міжнародних шляхів. Михайло Гайничеру зупинився також на перспективах співробітництва у форматі Україна-Румунія та Україна-Молдова, яке запроваджується Євросоюзом на зміну тристоронній співпраці. На думку керівника облради такий формат може бути більш ефективним, оскільки широке коло учасників, кожен з яких має власні цілі та інтереси, позбавляє співробітництво практичного змісту, а перетворює його швидше на дискусійний клуб. Ефективним тристороннім проектом став лише проект, що передбачає заходи для протидії паводкам на території трьох країн. Михайло Гайничеру розповів присутнім науковцям про підписання головами чотирьох обласних рад Дунайського регіону України Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації Дунайської стратегії Євросоюзу та перспективи розвитку такого співробітництва, а також побажав учасникам конференції плідної роботи та нових ідей задля розширення регіональної співпраці, започаткування та реалізації нових проектів.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua