Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність депутатів обласної ради

28.03.2018 17:35

З метою акумуляції коштів для будівництва, ремонту та належної експлуатації доріг

З метою акумуляції коштів для будівництва, ремонту та належної експлуатації доріг
Рішення щодо створення територіального дорожнього фонду Чернівецької області прийняли депутати на пленарному засіданні 21-ї сесії Чернівецької обласної ради 27 березня цього року. Так, відповідно до Положення, кошти зазначеного фонду є складовою частиною спеціального фонду обласного бюджету та спрямовуються винятково на будівництво, реконструкцію, ремонт та експлуатацію автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які перебувають на балансі Чернівецької обласної державної адміністрації, вулиць та доріг сіл, селищ та міст області, які є об’єктами комунальної власності, а також на потреби дорожнього господарства Чернівецької області.



22.12.2017 16:38

З метою вирішення актуальних питань буковинців

З метою вирішення актуальних питань буковинців
На пленарному засіданні 19-ї позачергової сесії обласної ради депутати крайового парламенту Любов Годнюк, Анатолій Сухар та Віталій Ткачук внесли на розгляд запити, предметом яких стало звернення жителів с. Атаки Хотинського району щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, представлення буковинців – учасників АТО до державних нагород та виділення коштів КУ «Чернівецький обласний художній музей» на здійснення реставрації експонатів і КУ «Дитячо-юнацька спортивна школа Заставнівського району» для оплати комунальних послуг. Усі запити були підтримані депутатським корпусом крайового парламенту Буковини.



21.12.2017 19:25

На засіданні 19-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради

На засіданні 19-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради
На засіданні 19-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради



08.12.2017 15:41

Задля вирішення питань життєдіяльності територіальних громад Буковини

Задля вирішення питань життєдіяльності територіальних громад Буковини
Депутати крайового парламенту на 18-й сесії обласної ради розглянули низку запитів щодо вирішення актуальних питань життєдіяльності територіальних громад Чернівецької області.



17.11.2017 19:23

Депутати обласної ради спрямували кошти на реалізацію природоохоронних заходів

Депутати обласної ради спрямували кошти на реалізацію природоохоронних заходів
Комплексну програму з охорони навколишнього природного середовища «Екологія» у Чернівецькій області на 2016-2018 роки у новій редакції прийнято на ІІ пленарному засіданні 17-ї сесії Чернівецької обласної ради. Заходи програми мають за мету запобігання забрудненню довкілля й зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей, раціональне використання природних ресурсів, розширення, відтворення та збереження територій і об’єктів природно-заповідного фонду нашого краю, дотримання екологічної безпеки на території Чернівецької області.



14.11.2017 18:39

132 мільйони гривень для забезпечення стабільної життєдіяльності регіону

132 мільйони гривень для забезпечення стабільної життєдіяльності регіону
Звернення до Кабінету Міністрів України з проханням прискорити розподіл Стабілізаційної дотації місцевим бюджетам прийняли депутати крайового парламенту Буковини на другому пленарному засіданні 17-ї сесії обласної ради сьогодні, 14 листопада. Так, за словами ініціатора розгляду звернення – Лілії Бортич, це дасть можливість забезпечити працівників бюджетних установ області асигнуваннями на заробітну плату.



14.11.2017 13:05

Задля підвищення рівня безпеки руху на автодорогах краю

Задля підвищення рівня безпеки руху на автодорогах краю
Під час розгляду питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік» на II пленарному засіданні 17-ї сесії обласної ради сьогодні, 14 листопада, народні обранці підтримали пропозицію депутата Альони Гливко щодо надання обласному наркологічному диспансеру коштів у сумі 100 тис. грн. для проведення багатопрофільних тестів на визначення наркотичних речовин.



20.10.2017 19:51

Лілія Гриневич поспілкувалася з освітянами Буковини та депутатами обласної ради

Лілія Гриневич поспілкувалася з освітянами Буковини та депутатами обласної ради
У рамках свого робочого візиту на Буковину Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич обговорила з педагогами краю актуальні питання розвитку національної освітньої галузі. Зустріч відбулася у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.



05.07.2017 09:59

З метою покращення стану автомобільних доріг області

З метою покращення стану автомобільних доріг області
Ситуація, що склалася в автодорожньому господарстві краю, стала предметом серйозного обговорення на пленарному засіданні 14-ї сесії крайового парламенту Буковини. Так, депутати ухвалили рішення обласної ради «Про стан виконання ремонтних робіт та утримання автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення в Чернівецькій області», яким рекомендували Чернівецькій облдержадміністрації спільно із Службою автомобільних доріг в Чернівецькій області до 1 жовтня 2017 року розробити та подати на розгляд чергової сесії обласної ради проект Комплексної програми розбудови дорожньої мережі Чернівецької області у 2018 – 2020 р.р.



13.05.2017 16:54

Щодо скликання позачергової сесії обласної ради

Щодо скликання позачергової сесії обласної ради
13 травня 2017 року було скликано колегію Чернівецької обласної ради. На прохання голови обласної ради Івана Мунтяна депутати розглянули пропозицію голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука скликати позачергову сесію обласної ради 15 травня 2017 року.



14.03.2017 17:51

Відбулося засідання колегії обласної ради

Відбулося засідання колегії обласної ради
Насамперед, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян нагадав учасникам засідання, що наприкінці лютого громада Буковини вшановувала безсмертний подвиг Героїв Небесної Сотні – сміливців, які віддали свої життя за свободу, демократію та європейське майбутнє України. А днями виповнилося три роки з того дня, як від отриманого на Майдані вогнепального поранення помер чернівецький Герой Небесної Сотні Василь Аксенин. Відтак посадовець відзначив Почесними грамотами обласної ради активних учасників Революції Гідності Василя Савчука, Василя Тодеренчука, Андрія Гобу, Василя Шлемка та Світлану Левицьку.



07.12.2016 16:45

З турботою про юних буковинців, що мають особливі потреби

З турботою про юних буковинців, що мають особливі потреби
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька відвідала Чернівецьку спеціальну загальноосвітню школу - інтернат №2, де до Міжнародного дня інвалідів відчинила двері для маленьких відвідувачів сенсорна кімната. Цей навчальний заклад, заснований у 1953 році, сьогодні є сучасним навчально-виховним центром для дітей з вадами слуху та особливими освітніми потребами. Наразі тут навчаються та виховуються 147 дітей зі зниженим слухом, з розладами спектру аутизму та затримкою психомовного розвитку. На базі спецшколи-інтернату успішно функціонує регіональний ресурсний консультативно-методичний центр психоемоційної корекції.
Інга Маковецька взяла участь у церемонії відкриття досконало обладнаної сенсорної кімнати, де для діток створено особливе середовище.



02.12.2016 15:10

До Міжнародного дня інвалідів

До Міжнародного дня інвалідів
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на зустрічі з керівниками громадських об’єднань людей з особливими потребами, яка відбулась 2 грудня в Чернівцях з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Посадовець дав високу оцінку участі громадськості краю у спільній роботі щодо забезпечення соціального захисту вразливих верств населення області загалом та інвалідів зокрема. Він запевнив присутніх від імені очільника крайової представницької влади, голови обласної ради Івана Мунтяна в тому, що депутати та посадові особи органів місцевого самоврядування Чернівецької області і надалі сприятимуть покращанню умов життя, побуту, праці, відпочинку та лікування людей з особливими потребами, захисту їх законних прав та інтересів.



02.12.2016 14:10

З нагоди Національного Дня Румунії

З нагоди Національного Дня Румунії
1 грудня перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника класику румунської культури та літератури Міхаю Емінеску та монумента генію українського духу Тарасу Григоровичу Шевченку. Захід відбувся в рамках програми відзначення Національного Дня Румунії в Чернівцях. У церемонії взяли участь представники обласної та міської влади, дипломати Генерального Консульства Румунії в Чернівцях, активісти румунських та українських національно-культурних товариств, учні та студенти освітніх закладів обласного центру.



01.12.2016 16:12

Задля розвитку дитячого плавання на Буковині

Задля розвитку дитячого плавання на Буковині
За ініціативи заступника голови Чернівецької обласної ради Віталія Мельничука в обласній раді відбувся медіа-захід на тему «Плаванню вищих досягнень в Чернівцях бути!». Про перспективи дитячого та юнацького плавання на Буковині з журналістами спілкувались також Іван Гешко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики, голова Чернівецького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України, а також начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Богдан Вітовський. Йшлося про вагомі успіхи юних майстрів плавання з Буковини, яких вони досягли у цьогорічному чемпіонаті області, а також на представницьких всеукраїнських та міжнародних турнірах в Ужгороді та Борисполі. Своїми успіхами юні плавці завдячують спортивному клубу «Чернівці» та тренеру Сергію Ксенникову.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua