Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради >  Депутатки Чернівецької обласної ради стали героїнями передачі «Радіодень»

Прес-центр

Новини

08.04.2022 12:30

Депутатки Чернівецької обласної ради стали героїнями передачі «Радіодень» |  Діяльність депутатів обласної ради

Тема новини: Назва теми

Депутатки Чернівецької обласної ради Юлія Грицку-Андрієш та Лілія Бортич стали героїнями передачі «Радіодень» на Українському радіо Буковини. Нагадаємо, народні обраниці є координаторками хабу гуманітарної допомоги «Help Ukraine Romania».

Гості радіоефіру розповіли про механізм роботи хабу та про те, як міжнародна команда українських та румунських волонтерів співпрацює з партнерами та доброчинцями з усього світу.

«Створення хабу було відповіддю на запитання людей, котрі готові були вже і зараз надавати допомогу Україні, проте не мали контактів, не знали, до кого звертатися та що робити з вантажем, котрим вони готові були поділитися.

Завдяки напрацьованим зв’язкам із місцевим самоврядуванням Румунії вдалося вийшли на міського голову Сірету, заступник якого оперативно допоміг знайти склад», - зазначила в ефірі Юлія Грицку-Андрієш.

Відтак за кілька днів роботи хаб із трьох осіб розрісся до величезної команди, до якої доєдналися фахові люди, котрі покинули Київ, Харків та інші області, де велися активні бойові дії, а також румунські волонтери.

Як зазначила Лілія Бортич, отримавши приміщення, розпочали налагоджувати логістичні зв’язки та створили сторінки у соцмережах і сайт, завдяки чому про хаб почули у всій Європі.

«Як результат - першого березня до нас заїхала перша машина з гуманітарною допомогою. Відтоді процес не зупинявся. Наше завдання – не складувати гуманітарну допомогу, а зробити так, аби вона якнайшвидше зайшла в Україну, до людей, які найбільше потребують цієї допомоги», - каже Лілія Бортич.

Наразі до гуманітарного хабу в Сиреті привозять допомогу з усього світу: Румунії, Італії, Німеччини, Іспанії, Португалії, США та багатьох інших країн. Робота штаб не припиняється ані на хвилину, адже волонтери розуміють – українці, котрі опинилися в осередках створеної російськими загарбниками гуманітарної катастрофи, вимушені виживати без води, світла, тепла, їжі та навіть води. А тому волонтери хабу «Help Ukraine Romania» роблять усе, аби українці, котрі опинилися у скрутних умовах через агресію росії, могли вижити та були забезпечені продуктами, засобами гігієни та теплими речами.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua