Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

21.03.2022 18:41
Щодо подання декларацій за 2021 рік


    Роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) від 07.03.2022 року № 4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок), наданих із метою реалізації положень Закону України від 03.03.2022 року № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Освіта

Прес-центр

Новини - Освіта

26.06.2015 11:42

Відбулась нарада керівників районів та освітян

Відбулась нарада керівників районів та освітян
Відбулась нарада з головами районних рад, райдержадміністрацій та керівниками органів управління освітою, у якій взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та перший заступник голови ОДА Володимир Куліш. Учасники наради обговорили питання оптимізації мережі освітніх закладів, йшлось про енергозбереження у закладах освіти області як про пріоритетне завдання органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, а також про результати зовнішнього незалежного оцінювання учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови.



23.03.2015 15:53

Сьогодні в Чернівцях стартувала Всеукраїнська олімпіада з румунської мови та літератури

Сьогодні в Чернівцях стартувала Всеукраїнська олімпіада з румунської мови та літератури
Голова обласної ради Михайло Гайничеру побував на урочистому відкритті ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з румунської мови та літератури, яке відбулось у Чернівецькій гімназії №6. Він щиро привітав учасників олімпіади, їхніх батьків та вчителів та зазначив, що сьогодні в Чернівці повертаються ті часи, коли на вулицях міста можна було почути різні мови. Показово, що найчастіше з іноземних мов тут лунає саме румунська, адже чимало мешканців нашого краю належать до румунської нації та водночас є свідомими громадянами Української держави, які роблять свій внесок у її розвиток. Михайло Гайничеру зауважив, що нині молоді люди активно вивчають іноземні мови, а опанувавши окрім цього одну із перспективних професій, вони зможуть знайти своє місце у житті та суспільстві. Голова облради також наголосив, що в європейському співтоваристві, до повноцінного членства у якому прагне Україна, знання різних мов, зокрема мов країн-сусідів, підтримується і розвивається.



22.10.2014 12:25

З понеділка у більшості буковинських школярів дводенні канікули

З понеділка у більшості буковинських школярів дводенні канікули
З 25 по 28 жовтня в загальноосвітніх навчальних закладах області триватимуть осінні канікули. Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки «Про зміни в структурі 2014/2015 навчального року у навчальних закладах області» тривалість осінніх канікул зменшено на три дні.
Натомість «з метою забезпечення балансу споживання і витрачення енергетичних ресурсів, впровадження актуальних заходів з енергозбереження і енергоефективності» у загальноосвітніх навчальних закладах, які опалюються за рахунок природного газу, зимові канікули триватимуть з 24 грудня 2014 до 11 лютого 2015 року.



30.07.2014 15:43

БДМУ у числі кращих вузів України і регіону

БДМУ у числі кращих вузів України і регіону
За результатами "Консолідованого рейтингу вишів України 2014 року", Буковинський державний медичний університет увійшов до трійки найкращих вищих медичних навчальних закладів України. Про це повідомляє інформаційний сайт Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА.
У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані найбільш авторитетні серед експертів і засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги вузів України



26.03.2014 11:17

БДМУ відзначили золотою медаллю на V Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2014»

БДМУ відзначили золотою медаллю на V Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2014»
Буковинський державний медичний університет нагороджено золотою медаллю та дипломом у номінації «Сучасні програми, інноваційні підходи та рішення для підвищення якості освіти» на V Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти –2014». Про це повідомив Департамент охорони здоров'я та цивільного захисту населення ОДА.

Виставка тривала впродовж 18-20 березня 2014 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» та презентувала громадськості, педагогам, науковцям, фахівцям органів державної влади широкий спектр досягнень національної системи освіти, творчі здобутки педагогічних і наукових колективів, досвід інноваційної модернізації усіх ланок освіти та міжнародної інтеграції.



22.10.2013 14:38

Михайло Гайничеру побував на відкритті Годилівського навчально-виховного комплексу

Михайло Гайничеру побував на відкритті Годилівського навчально-виховного комплексу
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому відкритті Годилівського навчально-виховного комплексу Сторожинецького району. Він щиро привітав маленьких господарів освітнього закладу і всю громаду села з визначною подією в житті населеного пункту та Сторожинецького району загалом. Михайло Гайничеру відзначив наполегливість сільського голови Миколи Єричука, який доклав чимало зусиль для того, щоб сьогоднішня подія відбулась. Голова обласної ради також зауважив, що керівники і Сторожинеччини, і обласної влади, дбають про те, щоб забезпечити юним мешканцям нашого краю можливості для отримання якісної дошкільної підготовки та належного рівня освіти. Михайло Гайничеру разом із керівниками Сторожинецького району вручив телевізор для потреб закладу, Почесні відзнаки обласної ради, а також передав символічний ключ його маленьким господарям.



15.10.2013 12:35

У селі Бобівці на Сторожинеччині відкрито навчально-виховний комплекс

У селі Бобівці на Сторожинеччині відкрито навчально-виховний комплекс
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті навчально-виховного комплексу в селі Бобівці Сторожинецького району. Він щиро привітав дітей, педагогів, мешканців села, усіх, хто долучився до того, щоб навчально-виховний комплекс, який може прийняти майже півтисячі учнів і дошкільнят, відкрив свої двері для маленьких господарів.
Михайло Гайничеру зазначив, що його відкриття є ще одним кроком на шляху до реалізації завдань державної політики щодо створення належних умов для навчання та виховання дітей; щоб юні мешканці сільських населених пунктів отримали такі ж можливості для здобуття знань, як у кращих освітніх закладах нашої держави, а також Європи, до якої сьогодні прагне Україна. Голова обласної ради висловив переконання, що реконструйований комплекс стане другою домівкою для своїх вихованців та вручив символічний ключ від закладу його директору та учням.



30.08.2013 09:13

Заклади освіти Буковини готові до нового навчального року

Заклади освіти Буковини готові до нового навчального року
Повністю до 1 вересня та осінньо-зимового періоду готові 723 об’єкти галузі освіти Буковини. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Бауер. Стан готовності закладів освіти до нового навчального року перевіряли обласна та районні комісії. Також до кінця року заплановано стовідсотково забезпечити безперешкодний доступ людей з обмеженими фізичними можливостями до закладів освіти та облаштувати в них внутрішні вбиральні. Пріоритетним залишається питання введення в штатний розпис навчальних закладів посад медичних сестер. Наразі введено 343 штатні одиниці, що становить 78,8%.
На Буковині триває впровадження Національного проекту «Відкритий світ». З Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України погоджено 26 загальноосвітніх навчальних закладів області, які технічно готові до впровадження проекту у 7-ох класах. У рамках першого етапу до інформаційно-комунікаційної освітньої мережі на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління будуть підключені Хотинська та Путильська гімназії.



29.08.2013 15:53

На конференції працівників освіти Новоселицького району

На конференції працівників освіти Новоселицького району
Відбулась районна конференція працівників освіти за участю першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця, першого заступника голови райдержадміністрації Георгія Парпауца, заступника голови районної ради Василя Горбатюка, міського і сільських голів.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, учасники заходу віддали данину шани та поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку і визволителям району.
Виступаючі проаналізували стан розвитку дошкільної, середньої і позашкільної освіти в районі, підсумки огляду-конкурсу на краще утримання та зміцнення матеріально-технічної бази навчальних і дитячих установ, обговорили шляхи вирішення проблемних питань, а також визначили пріоритетні завдання підвищення якості освіти на новий навчальний рік, впровадження інноваційних та енергозберігаючих технологій, розвитку професійної підготовки вчителів, завершення будівництва навчальних закладів тощо.
Заступник голови районної ради Василь Горбатюк закцентував увагу на тому, що важлива роль у навчанні та вихованні дітей належить органам місцевого самоврядування, які спільними зусиллями з освітянами повинні сприяти створенню належних умов для всебічного розвитку підростаючого покоління.
Найкращі працівники та трудові колективи освітянських закладів були нагороджені грамотами, дипломами та цінними подарунками.



28.05.2013 14:56

На Кіцманщині вшанували талановитих і творчих

На Кіцманщині вшанували талановитих і творчих
Кращих учнів, вчителів та вихователів за підсумками 2012-2013 навчального року відзначили на святі «Вернісаж особистостей», який відбувся на Кіцманщині.
Як повідомили у Кіцманській районній раді, нагороди отримали найкращі педагоги, лауреати та переможці Всеукраїнських конкурсу «Учитель року-2013» та «Вихователь року-2013», а також переможців ІІІ та ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.
Голова Кіцманської районної ради Василь Ящук вручив нагороди переможцям в номінації «Інтелект року». Були відзначені також переможці в номінаціях «Надія року»,«Ерудит року», «Відкриття року», «Науковець року», «Творчість року» та багато інших. Загалом же близько сотні дітей отримали нагороди за старання, наполегливість, успіхи в навчанні.



20.05.2013 16:56

Обдарована молодь Кельменеччини підвела підсумки навчального року

Обдарована молодь Кельменеччини підвела підсумки навчального року
Свято для обдарованої учнівської молоді «Юна еліта Кельменеччини», яке відбулось в районному будинку народної творчості та дозвілля, стало підсумком роботи дитячих та педагогічних колективів Кельменецького району за весь навчальний рік. Як повідомили у Кельменецькій районній раді, для відзначення дітей та їх наставників, які гідно представили район на різних етапах олімпіад, конкурсів та в Буковинській Малій академії наук, райдержадміністрацією та районною радою виділено грошові винагороди на загальну суму 23,5 тисяч гривень. Близько 300 дітей і 18 колективів було нагороджено грамотами та подарунками.
Голова райдержадміністрації Микола Довгань та голова районної ради Дмитро Власов вручили почесні відзнаки переможцям олімпіад на всеукраїнському та обласному рівнях. Відзнаки і нагороди отримали також переможці конкурсів художньо-естетичного напрямку та учні-спортсмени.



16.04.2013 10:05

Освітяни обговорювали проблему збереження здоров’я дітей та молоді

Освітяни обговорювали проблему збереження здоров’я дітей та молоді
Обласний семінар «Здоров’язбереження як домінантний аспект освітньої діяльності навчальних закладів» відбувся в Сокирянах. В семінарі взяли участь директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Бауер, директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Григорій Білянін, голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників освіти і науки Володимир Дутчак, голова Сокирянської районної державної адміністрації Василь Козак, заступник голови районної ради Сергій Горн, начальники управлінь освіти, молоді та спорту райдержадміністрацій, методисти та голови районних профспілок освіти. Педагоги краю обговорювали основні аспекти впровадження здоров’язберігаючих технологій у навчально-виховний процес. Про це повідомила прес-служба Сокирянської районної ради.



04.04.2013 12:36

Валентин Маніліч взяв участь в урочистому відкритті міжнародної конференції

Валентин Маніліч взяв участь в урочистому відкритті міжнародної конференції
Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч взяв участь в урочистому відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні технології, економіка та право: стан та перспективи розвитку», яка відбувається в приватному вищому навчальному закладі «Буковинський університет».
Валентин Маніліч щиро привітав учасників конференції та відзначив здобутки буковинської наукової школи на загальнодержавному та міжнародному рівнях. Він також зауважив, що участь у конференції численних зарубіжних колег свідчить про високий фаховий рівень наукового зібрання та актуальність тем, запропонованих до розгляду на конференції.



11.03.2013 15:53

У Новоселицькому медколеджі 95-ий випуск фельдшерів та акушерів

У Новоселицькому медколеджі 95-ий випуск фельдшерів та акушерів
В Новоселицькому медичному коледжі Буковинського державного медичного університету відбувся випускний вечір, в якому взяли участь голова районної ради Деомид Шова, заступник голови районної державної адміністрації Юрій Стаднічук та Новоселицький міський голова Марія Нікорич.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, керівники району привітали молодих фахівців – фельдшерів та акушерів – із завершенням навчання, висловили настанови на майбутнє, а випускники, склавши клятву Гіппократа, обіцяли гідно служити своєму покликанню.



08.02.2013 13:59

БДМУ – лідер рейтингу серед вищих медичних навчальних закладів України

БДМУ – лідер рейтингу серед вищих медичних навчальних закладів України
Буковинський державний медичний університет посів 1-е місце серед вищих медичних навчальних закладів України за даними рейтингу Webometrics Ranking of World's Universities, випередивши попереднього лідера - Донецький національний медичний університет ім.М.Горького. Про це повідомив департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації. 7 лютого 2013 року оприлюднено черговий рейтинг Webometrics Ranking of World's Universities, що визначає місця університетів світу за показником їх Інтернет-присутності. Рейтинг складається компанією Cybermetrics Lab (Іспанія) уже дев‘ятий рік та публікується щороку у липні та січні-лютому.
У порівнянні з результатами попереднього рейтингу університет піднявся більше ніж на 1200 пунктів і посів 27 місце серед 311 вищих навчальних закладів України, які увійшли до бази Webometrics Ranking of World's Universities у 2013 році. Одним із найближчих сусідів БДМУ за рейтингом виявився Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича, який посів 30 місце у загальнонаціональному рейтингу.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua