Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжнародне співробітництво

02.04.2018 19:15

Іван Мунтян: Ви робите велику справу для України в Сербії

Іван Мунтян: Ви робите велику справу для України в Сербії
На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, сьогодні, 2 квітня, під час протокольної зустрічі із заступником голови Національної ради української національної меншини Республіки Сербія пану Мирославом Каленюком, присвяченої питанням співпраці у галузях освіти та культури.



22.03.2018 17:59

Іван Мунтян: Ця історія успіху – гарний приклад того, як треба розвивати українське село

Іван Мунтян: Ця історія успіху – гарний приклад того, як треба розвивати українське село
На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до жителів с.Михайлівка Глибоцької об’єднаної територіальної громади сьогодні, 21 березня, куди прибув разом із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні пані Герміне Поппеллер, Почесним консулом Республіки Австрія в Чернівцях Сергієм Осачуком, Почесним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Чернівцях Олександром Шлампом та представниками моніторингової місії проекту Австрійської Агенції Розвитку та ПРООН «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей», щоб взяти участь у дегустаційній презентації продукції першої кооперативної буковинської сироварні «Добрі ґазди».



02.03.2018 16:35

Іван Мунтян: "Влада є для того, щоби не дозволяти чинитися колоту, а розвивати інфраструктуру"

Іван Мунтян: "Влада є для того, щоби не дозволяти чинитися колоту, а розвивати інфраструктуру"
Сьогодні, 2 березня, з робочим візитом прибула на Буковину Міністр у справах румунів звідусіль пані Наталія-Елена Інтотеро. Разом з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях пані Еленорою Молдован високопосадовиця зустрілася з керівництвом Чернівецької області. Участь у протокольній зустрічі взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



23.02.2018 17:23

Започатковано співпрацю реабілітаційних центрів Буковини та Швабії (ФРН)

Започатковано співпрацю реабілітаційних центрів Буковини та Швабії (ФРН)
Презентація спільного проекту між Чернівецькою областю та округом Швабія (ФРН) «Ефективні соціальні моделі реабілітації» відбулась сьогодні, 23 лютого, у Буковинському обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина». Привітала на гостинній буковинській землі представника Генеральної ради депутатів округу Швабія (ФРН) пані Катаріну Габеркорн та директора Аугсбурзького реабілітаційного центру «Фріц Фельзенштайн» пана Ґреґора Бека перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька.



18.12.2017 16:15

Буковина отримає 4 млн. євро на будівництвао під’їзних шляхів до КПП «Красноїльськ»

Буковина отримає 4 млн. євро на будівництвао під’їзних шляхів до КПП «Красноїльськ»
Неодноразові звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, підтримка голови повітової ради сусіднього Сучавського повіту (Румунія) пана Георге Флутура та активне лобіювання головою Чернівецької обласної ради Іваном Мунтяном питання відкриття на території області додаткових пунктів перетину українсько-румунського кордону на нарадах та міжнародних зустрічах усіх рівнів дали позитивний результат. Так, Європейська Комісія погодила проектну пропозицію від Чернівецької області «Покращення транскордонної інфраструктури – Відкриті ворота до Європи», включивши її до основного переліку великих інфраструктурних проектів у рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020», що передбачає будівництво під’їзних шляхів до КПП «Красноїльськ» загальною вартістю понад 4 млн. євро.



29.11.2017 18:50

Буковину відвідала делегація дипломатів – представників посольств країн ЄС

Буковину відвідала делегація дипломатів – представників посольств країн ЄС
Сьогодні, 29 листопада, Чернівецьку область відвідала делегація представників посольств шістнадцяти країн – членів Європейського Союзу на чолі з керівником політичного відділу представництва ЄС в Україні паном Фабіо Делла Пьяцца. Метою моніторингового візиту делегації є оцінка стану дотримання прав національних спільнот, які проживають на території області, зокрема, права на здобуття освіти рідною мовою. Участь у зустрічі з дипломатами взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



21.11.2017 15:27

Іван Мунтян зустрівся із заступником Державного секретаря Міністерства з питань румунів звідусіль

Іван Мунтян зустрівся із заступником Державного секретаря Міністерства з питань румунів звідусіль
Сьогодні, 21 листопада, відбулась протокольна зустріч із заступником Державного секретаря Міністерства з питань румунів звідусіль паном Віктором Іонеску, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та Генеральний консул Румунії в Чернівцях пані Елеонора Молдован. Сторони обговорили окремі аспекти українського та румунського законодавства у галузі освіти, зокрема, в частині навчання представників національних спільнот рідною мовою, а також перспективи подальшої транскордонної співпраці з метою розбудови транспортної і прикордонної інфраструктури по обидва боки українсько-румунського кордону.



20.10.2017 17:51

Іван Мунтян зустрівся з паном Мічіо Харада

Іван Мунтян зустрівся з паном Мічіо Харада
Участь у протокольній зустрічі з Міністром-радником Посольства Японії в Україні паном Мічіо Харада, який сьогодні, 20 жовтня, побував у м.Чернівцх, взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Обговорено можливі напрями співпраці у сферах культури, освіти, науки та економіки.



08.09.2017 14:08

Удо Пушніг: Угода про партнерство між нашими регіонами потребує оновлення

Удо Пушніг: Угода про партнерство між нашими регіонами потребує оновлення
На цьому наголосив уповноважений Уряду Федеральної землі Карінтія (Республіка Австрія) пан Удо Пушніг під час протокольної зустрічі з керівником представницької влади Буковини Іваном Мунтяном сьогодні, 8 вересня. Так, сторони обговорили шляхи подальшого поглиблення транскордонної співпраці між Чернівецькою областю та Федеральною землею Карінтія Австрійської Республіки, а також засвідчили зацікавленість у спільній реалізації проектів у сферах освіти, науки, культури і місцевого самоврядування.



29.08.2017 17:35

Буковину відвідає глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Буковину відвідає глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні
Робочий візит глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні анонсував сьогодні під час сьогоднішньої зустрічі з головою Чернівецької обласної ради Іваном Мунтяном та головою Чернівецької обласної державної адміністрації Олександром Фищуком новопризначений координатор групи спостерігачів місії ОБСЄ у м. Чернівцях пан Оріано Мікалетті.



22.08.2017 13:32

Буковину з робочим візитом відвідала Андреа Пастирнак

Буковину з робочим візитом відвідала Андреа Пастирнак
Сьогодні, 22 серпня, на Буковину з робочим візитом прибула Міністр у справах румунів звідусіль пані Андреа Пастирнак. Разом із Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні паном Крістіаном-Леоном Цуркану та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях пані Еленорою Молдован високопосадовець зустрілася з керівництвом Чернівецької області. Участь у протокольній зустрічі взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



09.08.2017 10:25

Сокирянщина гостинно зустріла іноземних гостей

Сокирянщина гостинно зустріла іноземних гостей
Офіційні делегації регіонів - учасників міжнародного проекту «Чотири регіони для Європи» з ознайомчою метою відвідали Сокирянський район та Новодністровську ГАЕС. Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян ознайомив своїх закордонних колег з особливостями розвитку садівництва на базі новітніх технологій, розповів про історію та перспективи будівництва і функціонування Дністровської гідроакумулюючої електростанції.



08.08.2017 09:50

«Чотири регіони для Європи» змагаються на футбольному полі

«Чотири регіони для Європи» змагаються на футбольному полі
Керівник обласної представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистій церемонії відкриття двадцять шостого етапу традиційного міжнародного футбольного турніру в рамках транскордонного проекту «Чотири регіони для Європи». Посадовець тепло привітав організаторів та учасників змагань від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто. Він зауважив, що фізична культура та спорт є потужною об’єднавчою силою, яка допомагає різним народам та регіонам Європи краще пізнати та зрозуміти один одного.



07.08.2017 14:50

На офіційній зустрічі посадових осіб партнерських регіонів

На офіційній зустрічі посадових осіб партнерських регіонів
Сьогодні, 7 серпня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на офіційній зустрічі посадових осіб партнерських регіонів, яка відбулася в рамках саміту учасників міжнародного проекту «Чотири регіони для Європи». У своєму вітальному слові керівник крайової представницької влади зауважив, що найменша за територією та кількістю населення Чернівецька область є одним з шести регіонів України, які межують з країнами – членами ЄС. «Особливий прикордонний статус області додає їй особливих вигод у справі налагодження транскордонних та міжрегіональних ввзаємин», -наголосив Іван Мунтян.



06.08.2017 16:54

У столиці Буковини відкрито інфоцентр європейського зразка

У столиці Буковини відкрито інфоцентр європейського зразка
Сучасний комунікативний майданчик для обговорення важливих ініціатив та отримання актуальної інформації про регіони-побратими Буковини відкрито сьогодні, 6 серпня, у середмісті Чернівців на вулиці Кобилянській, 5. Ремонтно-реставраційні роботи в одному з приміщень колишнього готелю Belle Vue, в якому відтепер функціонуватиме відповідна громадська інформаційна платформа, здійснено за фінансової підтримки округу Швабія землі Баварія Федеративної Республіки Німеччина, Міністерства закордонних справ Республіки Австрія та її Федеральної землі Карінтія. Участь в урочистому відкритті інфоцентру взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua