Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Фінанси

Прес-центр

Новини - Фінанси

13.09.2017 18:36

Бюджетні кошти – на благо територіальних громад краю

Бюджетні кошти – на благо територіальних громад краю
Відповідно до рішення 15-ї сесії Чернівецької обласної ради від 13 вересня 2017 року «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік» збільшено обсяг асигнувань для реалізації інфраструктурних проектів управлінню капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації на майже 33,5 млн. грн.



10.11.2014 16:15

За 10 місяців 2014 року до місцевих бюджетів області надійшло майже 1 млрд. грн. податків та зборів

За 10 місяців 2014 року до місцевих бюджетів області надійшло майже 1 млрд. грн. податків та зборів
За січень-жовтень 2014 року до місцевих бюджетів області надійшло податків, зборів (обов’язкових платежів) у сумі 988,6 млн. грн. До загального фонду мобілізовано 705,8 млн. грн. (104,9%), що на 32,7 млн. грн. більше плану, затвердженого місцевими радами з урахуванням змін до бюджетів. Забезпечено виконання планових показників загального фонду по обласному бюджету, бюджетах міст обласного значення та всіх районах області.

Про це інформує заступник директора Департаменту – начальник управління фінансів соціальної сфери та органів влади Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Анжела Дякова.

Надходження до загального фонду місцевих бюджетів збільшились на 18,1 млн. грн. (2,6%). Як і в попередні періоди, найбільша частка в структурі доходів загального фонду місцевих бюджетів області припадає на податок на доходи фізичних осіб – 76%, надходження від якого становили 535,5 млн. грн., що на 13,9 млн.грн. (2,7%) більше, ніж торік.



19.05.2014 14:15

Валентин Маніліч взяв участь в обговоренні стану справ у дорожній галузі

Валентин Маніліч взяв участь в обговоренні стану справ у дорожній галузі
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч взяв участь у засіданні комісії з визначення об’єктів дорожнього господарства комунальної власності, на яких роботи виконуватимуться за рахунок коштів обласного дорожнього фонду, передбачених в обласному бюджеті на 2014 рік.
Учасники засідання обговорили проект Титульного списку на будівництво, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та ремонт і утримання вулиць у населених пунктах, що належать до комунальної власності на 2014 рік, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок коштів обласного дорожнього фонду.
Валентин Маніліч висловив низку критичних зауважень щодо розподілу коштів обласного дорожнього фонду. Він зокрема, наголосив на необхідності пропорційного розподілу коштів між районами області з урахуванням потреб кожного з них. Заступник голови обласної ради зауважив, що розподіл повинен здійснюватись відкрито та прозоро, а також запропонував на наступному засіданні комісії представити аналітичну довідку про стан фінансування та хід виконання запланованих робіт на об’єктах дорожнього господарства області.



17.01.2013 14:34

Затверджено розпис обласного бюджету на 2013 рік

Затверджено розпис обласного бюджету на 2013 рік
Як повідомляє Головне фінансове управління облдержадміністрації, на виконання вимог Бюджетного кодексу України сформовано та затверджено річний та помісячний розпис обласного бюджету на 2013 рік. 14 січня нинішнього року його подано Головному управлінню Державної казначейської служби України в Чернівецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної державної адміністрації.
Зазначений документ дасть можливість розпочати фінансування установ та закладів, що утримуються за рахунок обласного бюджету, а також забезпечити своєчасне перерахування коштів субвенцій, що надійшли з державного бюджету, усім районним, Чернівецькому та Новодністровському міським бюджетам.
Видатки обласного бюджету на 2013 рік складають 2 млрд. 14, 8 млн. гривень, що на 425, 9 млн. гривень більше, ніж у 2012 році.



14.01.2013 12:52

На Буковині прийнято усі 286 місцевих бюджетів

На Буковині прийнято усі 286 місцевих бюджетів
В Чернівецькій області завершено затвердження усіх 286 місцевих бюджетів на 2013 рік. Про це повідомило Головне фінансове управління обласної державної адміністрації. Зокрема, забезпечено прийняття обласного бюджету, 11 районних, 2 міських (міст обласного значення), 3 районних у містах, 9 міських (міст районного значення), 8 селищних та 252 сільських бюджети. Усі місцеві бюджети області затверджені з дотриманням термінів, визначених статтею 77 Бюджетного кодексу України.



19.12.2012 11:26

З 1 січня 2013 року зросте мінімальна заробітна плата

З 1 січня 2013 року зросте мінімальна заробітна плата
Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», з 1 січня наступного року мінімальна заробітна плата складатиме 1 тис. 147 гривень, а з 1 грудня 2013 року – 1 тис. 218 гривень на місяць. При цьому посадовий оклад (тарифна ставка) першого тарифного розряду єдиної тарифікаційної системи з 1 січня складатиме 852 гривні, а з 1 грудня – 928 гривень на місяць. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної державної адміністрації.
За розрахунками Мінфіну, обсяг власних доходів місцевих бюджетів області, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів на 2013 рік, складе 705,5 млн. гривень, що на 4% більше прогнозного планового обсягу 2012 року. Обсяг дотації вирівнювання на 2013 рік затверджений в сумі 1957 млн. гривень, що на 11,4% більше показників цього року.
Крім того, у наступному році значно зростають обсяги субвенцій соціального характеру. Так, обсяг субвенцій для надання допомог сім’ям з дітьми зросте на 47,5%і складе 1061,1 млн. гривень, а обсяг субвенцій на надання пільг та субсидій окремим категоріям громадян - на 6,8% і становитиме136,6 млн. гривень.



07.09.2010 18:22

Про зміни до обласного бюджету

Про зміни до обласного бюджету
Рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2010 рік прийняла 39-та сесія обласної ради. Зазначеним рішенням збільшено доходну частину обласного бюджету по загальному фонду на 3821,7 тисяч гривень, в тому числі за рахунок додаткової субвенції державного бюджету місцевим бюджетам, субвенцій, отриманих від районних бюджетів, а також субвенцій з інших регіонів України на ліквідацію наслідків стихії. Збільшено також видаткову частину обласного бюджету.
Зокрема, 498,7 тис. гривень передбачено спрямувати на виплату державної соціальної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, грошове забезпечення для батьків-вихователів та прийомних батьків за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу і прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною».



21.07.2010 18:18

На засіданні постійної комісії з питань економіки, бюджету та інвестицій

На засіданні постійної комісії з питань економіки, бюджету та інвестицій
Чернівецької обласної ради (голова – Тамара СЕМЕНОВИЧ) розглядались питання фінансово-бюджетної та економічної сфери життєдіяльності області. Депутати ознайомились із підсумками виконання тимчасового розпису обласного бюджету за перший квартал 2010 року, обговорили проект змін та доповнень до Комплексної програми «Питна вода Чернівецької області до 2020 року», розглянули звіт щодо надходження та використання коштів цільового фонду обласної ради за другий квартал 2010 року.
Особливу увагу членів постійної комісії привернуло питання порядку денного щодо звернення депутатів Чернівецької міської ради до депутатів крайового парламенту про надання комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт «Чернівці» пільги зі сплати податку на землю у 2010 році в частині, що зараховується до обласного бюджету.



08.12.2009 17:31

Фінансування робіт з ліквідації стихійного лиха буде поновлено

Фінансування робіт з ліквідації стихійного лиха буде поновлено
У відповідь на звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для невідкладного поновлення фінансування робіт щодо ліквідації наслідків липневої повені 2008 року на території Путильського району, прийняте на 32-й сесії обласної ради, надійшла відповідь з Міністерства фінансів України за підписом заступника Міністра Анатолія МЯРКОВСЬКОГО.



12.11.2009 09:16

Кошти цільового фонду обласної ради – комунальним закладам культури та освіти

Кошти цільового фонду обласної ради – комунальним закладам культури та освіти
Голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ підписав розпорядження про виділення коштів з цільового фонду обласної ради на потреби обласної комунальної установи «Чернівецький обласний ендокринологічний центр». З метою покращання матеріальної бази цього закладу виділено 21 тис. грн. для придбання медичного обладнання та меблів. Іншим розпорядженням керівника крайового парламенту Чернівецький краєзнавчий музей отримав з цільового фонду обласної ради майже 25,5 тис. грн. на поточний ремонт музейних приміщень. Понад 31,2 тис. грн. виділено на придбання меблів для Селятинської загальноосвітньої школи-інтернату.
Загалом, у поточному році на зміцнення матеріально-технічної бази підприємств, установ та закладів спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області з цільового фонду обласної ради виділено понад 2 млн. 720 тис. грн.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua