Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Сільське господарство

Прес-центр

Новини - Сільське господарство

26.03.2022 15:28

На Буковині стартувала посівна

На Буковині стартувала посівна
В 11 регіонах України, зокрема і в Чернівецькій області, стартувала посівна, - повідомляє Урядовий портал.



25.09.2017 09:03

Іван Мунтян: На Буковинській благословенній землі нелегка праця аграріїв завжди була і буде в пошані

Іван Мунтян: На Буковинській благословенній землі нелегка праця аграріїв завжди була і буде в пошані
На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, відкриваючи агропромисловий ярмарок «Буковинська осінь-2017», що відбувся на території кінно-спортивного клубу «Троя» у с.Реваківцях Кіцманського району 24 вересня.



10.10.2013 13:04

Михайло Гайничеру привітав учасників конференції сільгоспвиробників

Михайло Гайничеру привітав учасників конференції сільгоспвиробників
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті конференції з нагоди Четвертого Міжнародного Дня Асоціації Сільського Господарства в рамках проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва «Сприяння економічному розвитку та зайнятості».
Михайло Гайничеру зауважив, що реалізація зазначеного проекту саме в Чернівецькій області є закономірною, адже фермерство на Буковині має давні традиції. Навіть в часи суцільної колективізації, сільськогосподарська продукція з особистих господарств області була представлена далеко за межами нашого краю, навіть у середній полосі Росії. На жаль, сьогодні багато фермерів не займаються реалізацією власної продукції - з’являються посередники, які отримують значні прибутки. Але ситуація, за якої відчутна різниця в ціні між продукцією у товаровиробника та продукцією, яка надходить до споживача, склалась не лише в Україні – вона типова для Європи. «Звісно, як представники аграрної області, ми зацікавлені у відстоюванні інтересів виробника, - зауважив Михайло Гайничеру, - але це складний процес. Технології переробки сировини вимагають капіталовкладень, ринок диктує ціни, а спроби втручання у цей процес не дають результатів.»



23.04.2013 12:33

Про перспективи розвитку молочного тваринництва на Кіцманщині

Про перспективи розвитку молочного тваринництва на Кіцманщині
Голова Кіцманської районної державної адміністрації Олег Унгурян та голова районної ради Василь Ящук провели офіційну зустріч з представниками аграрної корпорації «Сварог». Про це повідомили у Кіцманській районній раді.
"Кіцманщина — сільськогосподарський район, і розвиток тваринництва, зокрема, молочного скотарства, традиційно є пріоритетним для влади, — зазначив Олег Унгурян. — Ми зацікавлені у збільшенні поголів’я худоби у господарствах району, адже завдяки цьому з’являться нові робочі місця, зростатимуть надходження до бюджету".
На зустрічі йшлося також про потребу у залученні інвестицій в сільське господарство району, про перспективи відкриття підприємств з переробки сільськогосподарської продукції та можливість забезпечення збуту свіжого молока з Оршівської ферми в райцентрі та Чернівцях.



05.04.2013 10:28

Обговорювались перспективи розвитку сільського господарства в Кельменецькому районі до 2015 року

Обговорювались перспективи розвитку сільського господарства в Кельменецькому районі до 2015 року
У Кельменецькому районі відбулась нарада з керівниками великотоварних сільськогосподарських підприємств щодо перспектив розвитку сільського господарства в районі, яку провів голова районної державної адміністрації Микола Довгань за участі голови районної ради Дмитра Власова.
Як повідомили у Кельменецькій районній раді, під час зустрічі керівники сільськогосподарських формувань ТзОВ «Кельменці-Агро», ТзОВ «Дністрові-Роси», СГК «Бабинський», ТзОВ «Бабинське», ФГ «Украгро», «Вікторія-2» поінформували про діяльність очолюваних ними господарств у 2012 році. Обговорювались перспективи соціально-економічного розвитку Кельменеччини до 2015 року. Микола Довгань наголосив на необхідності створення нових робочих місць в тих населених пунктах, де керівники агроформувань орендують та обробляють землі. Йшлось також про потребу розвитку переробної галузі.



03.04.2013 16:14

У Кіцмані відбулася виставка птахів

У Кіцмані відбулася виставка птахів
З нагоди Міжнародного Дня птахів у Кіцмані відбулась спеціалізована виставка-ярмарок декоративних птахів, яку відкрив заступник голови Кіцманської районної ради, голова районної федерації любителів спортивних і декоративних птахів Марко Гунчак. Присутніх привітав також міський голова Кіцманя Сергій Булега. У виставці взяли участь любителі декоративних птахів та голубівники з різних районів Буковини, а також сусідніх областей. Вони представили гостям елітні породи голубів, курей, качок, тут же можна було придбати кролів та інших домашніх тварин.



28.02.2013 11:44

Чернівецька область готова до проведення весняно-польових робіт

Чернівецька область готова до проведення весняно-польових робіт
В Чернівецькій області завершена підготовка до проведення весняно-польових робіт, яка розпочалась ще з осені. Як повідомила прес-служба обласної держадміністрації з посиланням на начальника управління агропромислового розвитку ОДА Миколу Олексюка, сільськогосподарські агроформування краю мають достатній фінансовий ресурс у сумі 268 млн. гривень на проведення комплексу весняно-польових робіт. Цьогоріч ярими культурами планується засіяти понад 200 тис. га, забезпечення насінням яких становить114% від потреби. Триває заготівля мінеральних добрив, яких сьогодні є понад 8 тис. 300 тонн діючих речовин, що складає 85% від потреби.



28.07.2010 18:46

Про стан формування насіннєвого та продовольчого фондів зерна в області

Про стан формування насіннєвого та продовольчого фондів зерна в області
йшлося на розширеному засіданні постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань агропромислового комплексу (голова – Павло МЕЛЬНИК). В роботі комісії взяли участь та виступили начальник Головного управління земельних ресурсів у Чернівецькій області, депутат обласної ради Віталій УСИК, начальник інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдерж-адміністрації Зіновій НОВІЦЬКИЙ, начальник обласної державної насіннєвої інспекції Степан КРАВЕЦЬКИЙ, начальник державної інспекції захисту рослин Чернівецької області Володимир ГУНЧАК, інші посадові особи, керівники низки агропромислових підприємств, науковці. Депутати та запрошені наголошували на непросту ситуації, що склалася на регіональному ринку зерна, вказували на недостатній рівень забезпеченості агропідприємств області високоякісним насіннєвим матеріалом.



03.06.2010 11:25

Поля області засіяли культурами без ГМО

Поля області засіяли культурами без ГМО
На виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку (голова комісії Павло МЕЛЬНИК) щодо оголошення території області вільною від генетично-модифікованих організмів Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та державна інспекція захисту рослин Чернівецької області провели перевірку руху посівного матеріалу сільськогосподарських культур в агроформуваннях області всіх форм власності.



27.04.2010 12:28

Цукрова галузь області має шанси на відродження?

Цукрова галузь області має шанси на відродження?
У підтриманому 37-ю сесією Чернівецької обласної ради зверненні депутата Оршівської сільської ради Кіцманського району Василя КАПШІ йшлося про скрутну ситуацію, що склалася в цукровій галузі краю. У відповіді, що надійшла на це звернення від першого заступника голови обласної державної адміністрації Георгія ГАЛИЦЯ, зазначається, що у 2010 році в області буде посіяно 2,2 тисячі гектарів цукрових буряків, планується виробити близько 75 тисяч тонн цукросировини, що дасть можливість забезпечити роботу цукрозаводу ТзОВ «Хрещатик», який знаходиться в Заставнівському районі. Керівники сільськогосподарських товариств та інвестори, які працюють на території області, готові у перспективі розширити посівні площі цукрового буряку до 3-3,5 тисяч гектарів за умови надання їм державної підтримки.



03.06.2009 15:29

Вміст генетично модифікованих організмів в продуктах – під контроль

Питання про систему біобезпеки при використанні генетично модифікованих організмів розглянула постійна комісія обласної ради з питань агропромислового розвитку



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua