Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Наука і техніка

Прес-центр

Новини - Наука і техніка

12.03.2018 11:10

На знак поваги до наукового подвигу видатного буковинського вченого

На знак поваги до наукового подвигу видатного буковинського вченого
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто щиро привітав видатного українського науковця, директора Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, академіка Академії наук вищої школи України, Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора фізико-математичних наук, завідувача кафедри кореляційної оптики Олега В’ячеславовича Ангельського з нагоди нового визначного досягнення: за підсумками 2017 року наш славетний земляк, всесвітньо відомий вчений Олег Ангельський нагороджений іменними сертифікатами Міжнародного товариства з оптики і фотоніки (SPIE) за кращі рецензії наукових статей двох найавторитетніших галузевих журналів - Optical Engineering та Journal of Biomedical Optics.



17.01.2018 11:09

Буковинський вчений – серед кращих молодих науковців України!

Буковинський вчений – серед кращих  молодих науковців України!
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян щиро привітав проректора приватного вищого навчального закладу «Буковинський університет», доктора технічних наук Ярослава Виклюка та аспірантку Національного університету «Львівська політехніка» Валерію Савчук з високою відзнакою – премією Президента України для молодих вчених 2017 року.



23.02.2017 18:34

Від фундаментальних досліджень до серійного виробництва – перспективи співпраці Чернівецького інституту термоелектрики з Республікою Індія

Від фундаментальних досліджень до серійного виробництва – перспективи співпраці Чернівецького інституту термоелектрики з Республікою Індія
Інститут термоелектрики Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України, розташований у столиці Буковини, відвідав керівник представницької влади регіону Іван Мунтян разом із Надзвичайним та Повноважним Послом Індії в Україні. Під час зустрічі з директором установи – академіком Національної академії наук України Лук’яном Анатичуком – обговорено перспективні напрями співпраці у сфері практичного застосування винаходів та розробок буковинських вчених-термоелектриків, а також можливість стажування студентів та молодих вчених з республіки Індія на базі кафедри термоелектрики та медичної фізики Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.



10.09.2015 16:30

Буковинська дослідна станція відзначає 75-річчя

Буковинська дослідна станція відзначає 75-річчя
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті міжнародної науково-практичної конференції з нагоди 75-річчя заснування Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України. Дослідна станція, колектив якої складається з 52 працівників, здійснює свою діяльність у напрямку розробки ґрунтозахисних систем землеробства, селекції і насінництва сільськогосподарських культур, вдосконалення існуючих та виведення нових порід та породних груп у тваринництві, здійснення науково-консультаційного та інформаційного забезпечення товаровиробників різних форм власності та багато іншого.
Вітаючи працівників та ветеранів дослідної станції, Михайло Гайничеру зауважив, що установа працює у різних галузях сільського господарства, їхня тривала і копітка робота дає свої результати, які слід найповніше використовувати у практичних розробках, адже транскордонні корпорації поступово захоплюють український ринок, витісняючи вітчизняного виробника. Голова обласної ради також висловив вдячність Національній академії аграрних наук за збереження мережі наукових закладів, в числі яких і Буковинська дослідна станція.



24.04.2012 16:11

Едуард КУЗНЄЦОВ: "Україна була, є і буде космічною державою!"

Едуард КУЗНЄЦОВ: "Україна була, є і буде космічною державою!"
24 квітня 2012 року відбулась урочиста церемонія підписання Угоди про співробітництво між Державним космічним агентством України та Чернівецькою областю. В церемонії взяли участь голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ, радник Голови Державного космічного агентства України Едуард КУЗНЄЦОВ та голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ.
Михайло ПАПІЄВ та Едуард КУЗНЄЦОВ відзначили важливість внеску науково-дослідницьких установ та промислових підприємств Чернівецької області 80-х – 90-х років у становлення та розвиток національної космонавтики, наголосили на необхідності відроджувати та розвивати здобутки, яких досягли буковинці у сфері космонавтики.
Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ підтвердив, що космічними розробками буковинців захоплюються інженери та науковці країн Європи, зокрема - у сусідній Румунії. Керівник обласної представницької влади висловив впевненість у тому, то незабаром Буковина подарує світові нові імена молодих, талановитих науковців, інженерів та підкорювачів космосу. Підтвердженням цьому є підписана двостороння Угода про співробітництво у сфері космічної діяльності у 2012 році та План дій на її виконання.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua