Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Соціально-економічний розвиток

Прес-центр

Новини - Соціально-економічний розвиток

21.12.2018 16:42

Прийнято основний програмний документ соціально-економічного розвитку Чернівецької області у 2019 році

Прийнято основний програмний документ соціально-економічного розвитку Чернівецької області у 2019 році
Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2019 рік затверджено на пленарному засіданні 28-ї сесії Чернівецької обласної ради. Так, програмою визначено низку пріоритетних завдань на наступний рік, реалізація яких дозволить покращити загальну соціально-економічну ситуацію в краї.



30.03.2017 16:36

Іван Мунтян: Обласна рада проситиме Уряд та парламент передати повноваження з розподілу дорожніх коштів на місця

Іван Мунтян: Обласна рада проситиме Уряд та парламент передати повноваження з розподілу дорожніх коштів на місця
На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян під час засідання колегії Чернівецької обласної державної адміністрації, яке відбулося сьогодні, 30 березня. В рамках засідання розглянуто підбито підсумки соціально-економічного розвитку області за 2016 рік. Заслухано інформацію директора Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації Ігоря Сідляра, директора Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександра Варжевського та першого заступника начальника служби автомобільних доріг Чернівецької області Петра Харлашка. Проаналізовано основні показники соціально-економічного розвитку регіону, окреслено шляхи усунення недоліків.



04.06.2015 17:52

Відбулось обговорення проекту Стратегії розвитку області до 2020 року

Відбулось обговорення проекту Стратегії розвитку області до 2020 року
Сьогодні відбулось обговорення проекту Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, у якому взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, заступники голови обласної ради та голови облдержадміністрації, депутати облради, керівники управлінь та відділів ОДА, науковці різних чернівецьких вузів, представники громадських організацій, журналісти. Розробником Стратегії виступило Товариство науковців та інтелектуальної молоді за сприяння Департаменту економічного розвитку ОДА, а представив присутнім проект документу один із його авторів – доцент економічного факультету ЧНУ Євген Ткач.

Відзначивши доробок вчених та їхні зусилля, спрямовані на вдосконалення проекту Стратегії, голова обласної ради Михайло Гайничеру акцентував увагу на окремих особливостях розвитку нашого краю та конкретних об’єктах, стратегічне значення яких для області повинно знайти своє відображення в обговорюваному документі. Зокрема, він наголосив на необхідності розбудови мережі пунктів пропуску через кордон. Питання їх кількості доречно узгодити з румунськими колегами з огляду на європейські норми та включити його до Стратегії. Голова облради також вважає, що внесення до цього документу питання будівництва Новодністровьскої ГАЕС підкреслить прагнення завершити його у найближчі роки, хоча здійснюється воно за кошти державного бюджету.



18.02.2014 15:56

У Новоселицькому районі підвели підсумки соціально-економічного розвитку за 2013 рік

У Новоселицькому районі підвели підсумки соціально-економічного розвитку за 2013 рік
За участю голови районної ради Деомида Шови, міського, сільських голів, керівників організацій та районних служб відбулось засідання колегії райдержадміністрації, яке провів голова РДА Георгій Нікітович.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, присутні обговорили підсумки соціально-економічного розвитку району за 2013 рік. Зокрема, серед минулорічних досягнень відзначено ріст валового збору зернових культур у порівнянні з 2012 роком на 20484 тонни, відсутність заборгованості по заробітній платі, створення 921 нового робочого місця, пожежних команд в населених пунктах, завершення окремих інвестиційних проектів. Водночас, основними недоліками названо ріст податкового боргу до Державного бюджету, недовиконання п’яти сільських бюджетів, зменшення обсягу виробництва окремих видів промислової продукції, заборгованість за спожиті електроенергію та природний газ.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua