Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Уроки історії

Прес-центр

Новини - Уроки історії

29.03.2021 11:45

З нагоди 77-ї річниці від дня визволення Чернівців від нацистських загарбників

З нагоди 77-ї річниці від дня визволення Чернівців від нацистських загарбників
Сьогодні, 29 березня 2021 року, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола ГУЙТОР взяв участь у церемонії покладання квітів до монумента Невідомому солдату, що на Соборній площі обласного центру. У церемонії також взяли участь представники обласної та міської влади, активісти Чернівецької обласної організації ветеранів України.



15.02.2020 18:14

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану
Сьогодні, 15 лютого 2020 року, поблизу монументу загиблим воїнам – афганцям, що на Проспекті Незалежності обласного центру, зібрались сотні буковинців – ветерани війни та Збройних Сил, учасники бойових дій на території іноземних держав, рідні та близькі загиблих воїнів, керівники та активісти ветеранських організацій, учасники АТО та ООС на Сході України, представники обласної та міської влади.
Учасники скорботного заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим на території ДРА буковинцям, хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих та померлих від ран та хвороб воїнів-афганців. До присутніх звернулися: голова обласної організації УСВА Георгій Козьма, військовий комісар Чернівецької області полковник Віталій Чурай, побратими-афганці, представники влади.



23.11.2019 15:31

На знак світлої пам’яті та вічної скорботи за безвинними жертвами Голодомору в Україні

На знак світлої пам’яті та вічної скорботи за безвинними жертвами Голодомору в Україні
Сьогодні у середмісті Чернівців, на розі вулиць імені Т.Шевченка та Руської відбулись велелюдні скорботні заходи, приурочені до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років. Представники громадських організацій краю, учні та студенти навчальних закладів міста та області, депутати обласної та Чернівецької міської рад поклали лампадки та колоски, оповиті траурною стрічкою, до обеліска безвинним жертвам Голодомору.



22.11.2019 10:31

До Дня Гідності та Свободи

До Дня Гідності та Свободи
21 листопада в Чернівцях відбулись заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи. Представники громадськості міста та області, рідні та близькі загиблих Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, ветерани АТО та учасники ООС на Сході України, студентська молодь, керівники обласної та міської влади, депутати обласної та Чернівецької міської рад взяли участь у церемонії закладення каменя на місці спорудження монумента Героям Небесної Сотні. Згодом на Центральній площі обласного центру відбувся скорботний молебень та церемонія покладання квітів до пам’ятної стели загиблим героям Революції Гідності та захисникам України – учасникам бойових дій.



01.11.2019 17:27

З нагоди 101-ї річниці Буковинського народного віча

З нагоди 101-ї річниці Буковинського народного віча
1 листопада 2019 року в Чернівцях відбулись урочистості з нагоди 101-ї річниці Буковинського віча 3 листопада 1918 року. Керівники представницької та виконавчої влади, силових структур та правоохоронних органів, представники громадсько-політичних організацій, національно-культурних товариств, підприємств, установ та організацій обласного центру. Учасники урочистого дійства поклали квіти до меморіальних плит на Театральній площі Чернівців та взяли участь в урочистому зібранні, яке відбулось у приміщенні Чернівецької обласної філармонії.



28.10.2019 14:03

З нагоди 75-річчя визволення України від фашистських загарбників

З нагоди 75-річчя визволення України від фашистських загарбників
Сьогодні на Соборній площі Чернівців з нагоди 75-ї річниці визволення території України від нацистських загарбників відбулась церемонія покладання квітів до монумента воїну-переможцю. У церемонії взяли участь керівники обласної та міської влади, очільники силових структур та правоохоронних органів краю, активісти ветеранських організацій, представники підприємств, установ, закладів та організацій обласного центру, студентська та учнівська молодь. У заході взяв участь керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець.



05.09.2019 15:35

Вшановуючи пам’ять безвинних жертв Голокосту

Вшановуючи пам’ять безвинних жертв Голокосту
Сьогодні, 5 вересня 2019 року, керівник крайової представницької влади Іван Мунтян взяв участь у скорботних заходах щодо вшанування пам’яті жертв Голокосту на Україні. «Тисячі загиблих та закатованих нелюдами безвинних жінок, дітей, осіб похилого віку, понад 75 тисяч депортованих до Трансністрії, десятки тисяч сиріт та безхатченків, матеріальні та моральні збитки, що не піддаються обрахуванню – ось яку ціну заплатили наші краяни сімдесят вісім років тому всього лише за те, що належали до єврейської нації», - зауважив посадовець у своєму виступі біля меморіалу на кладовищі, що на вулиці Зеленій обласного центру.



28.04.2019 09:36

На скорботному мітингу з нагоди 33-х роковин Чорнобильської аварії

На скорботному мітингу з нагоди 33-х роковин Чорнобильської аварії
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у панахиді та скорботному мітингу з нагоди 33-х роковин Чорнобильської катастрофи. На центральному кладовищі Чернівців сотні жителів обласного центру, керівники органів представницької та виконавчої влади, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, представники громадськості та духовенства вшанували світлу пам’ять загиблих чорнобильців та поклали квіти до меморіальної стели.



27.04.2019 11:54

З нагоди 33-х роковин Чорнобильської катастрофи

З нагоди 33-х роковин Чорнобильської катастрофи
Перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь та виступила на громадських зборах з нагоди 33-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Звертаючись до учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та членів родин загиблих чорнобильців, вона висловила глибоку вдячність та повагу за безприкладний громадянський подвиг, мужність та відвагу, виявлену ними 33 роки тому та у післячорнобильський період.



22.06.2018 14:16

До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

До Дня скорботи і вшанування пам
Керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець взяв участь та виступив на заходах до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, які відбулись сьогодні, 22 червня 2018 року біля меморіалу полеглим воїнам в Центральному парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка.
«Український народ заплатив жахливу ціну за право вільно жити на звільненій від нацистських загарбників рідній землі: понад 10 мільйонів загиблих, тисячі спалених вщент сіл, селищ та міст, десятки мільйонів скалічених людських доль», -наголосив посадовець, звертаючись до присутніх на заході. представників громадськості.



21.05.2018 11:54

Нехай ніколи не повториться жах нелюдських політичних репресій тоталітарного чужинського режиму!

Нехай ніколи не повториться жах нелюдських політичних репресій тоталітарного чужинського режиму!
20 травня 2018 року у середмісті Чернівців відбулися скорботні заходи – траурний мітинг, панахида та Хресна хода в пам’ять про безвинних жертв масових політичних репресій проти українського народу з боку тоталітарного комуністичного режиму. Заступник Голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук у своєму виступі перед велелюдним зібранням, зокрема, зазначив: «Буковинський край неодноразово перетворювався злочинним кремлівським режимом на арену жорстокої розправи з українськими патріотами, з усіма, хто не сприймав жахливих реалій комуністичного пекла та відстоював своє право на власні переконання та патріотичні почуття».



25.04.2018 14:52

На знак вшанування безсмертного подвигу героїв - чорнобильців

На знак вшанування безсмертного подвигу героїв - чорнобильців
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на мітингу-реквіємі з нагоди 32-х роковин катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Керівник крайової представницької влади у своєму виступі, зокрема, зазначив, що сумарна потужність вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, що стався 26 квітня 1986 року, дорівнювала заряду п’яти сотень атомних бомб, подібних до тої, що знищила японську Хіросіму наприкінці Другої світової війни.
Посадовець відзначив доленосну роль ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії у справі попередження глобальної радіаційної катастрофи планетарного масштабу.



29.03.2018 10:47

З нагоди 74-ї річниці визволення Чернівців від нацистських загарбників

З нагоди 74-ї річниці визволення Чернівців від нацистських
загарбників
Перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь в урочистій церемонії покладання квітів до монументу Перемоги на Соборній площі обласного центру. В урочистостях з нагоди 74-ї річниці визволення міста Чернівці від нацистських окупантів взяли участь представники обласної та міської влад, керівники та активісти ветеранських організацій, співробітники правоохоронних органів та силових структур, учнівська та студентська молодь.



26.01.2018 16:43

Голокост 1933 – 1945 р.р. - ніколи більше!

Голокост 1933 – 1945 р.р. - ніколи більше!
На скорботному зібранні, яке відбулося сьогодні, 26 січня, в Чернівцях з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який щороку відзначається 27 січня, взяв участь і виступив керуючий справами Чернівецької області Микола Борець. «Понад 6 мільйонів безвинних жертв – людей похилого віку і немовлят, чоловіків і жінок різного віку» – по-звірячому винищили нацисти та їхні поплічники», - зауважив він у своєму виступі перед представниками єврейської громади області. «Скорботним символом Голокосту в Україні став сумнозвісний Бабин Яр у Києві, де в роки війни нацисти знищили сотні тисяч євреїв, ромів, українців, представників інших національностей», - наголосив посадовець.



03.11.2017 18:04

З нагоди 99-ї річниці Буковинського віча

З нагоди 99-ї річниці Буковинського віча
На урочистостях з нагоди 99-ї річниці Буковинського народного віча 3 листопада 1918 року взяв участь і виступив заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук. Від імені керівника крайової представницької влади Івана Миколайовича Мунтяна, від депутатського корпусу крайового парламенту та від себе особисто він привітав громаду області з цією визначною подією в житті Буковинського краю. «Віддаючи данину шани та поваги учасникам вікопомного Буковинського віча, маємо бути достойними та мудрими спадкоємцями героїчного чину українських патріотів!», - наголосив посадовець у своєму вітальному слові.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua