Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Патріотична робота

Прес-центр

Новини - Патріотична робота

16.05.2019 17:32

«Вишиванка – одяг вільних»

«Вишиванка – одяг вільних»
Флеш-моб під такою назвою до Дня вишиванки відбувся сьогодні, 16 травня, на Соборній площі Чернівці. Так, цьогоріч національно-патріотична акція була присвячений усім українцям, що через свої політичні та національні переконання стали політичними в’язнями у колишньому СРСР та Російській Федерації. Участь у флеш-мобі разом з краянами взяв голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян.



19.04.2019 16:45

На охороні рубежів

На охороні рубежів
Урочисте відкриття мистецького проекту «На охороні рубежів», присвяченого Дню прикордонника, відбулося сьогодні, 19 квітня, у приміщенні Чернівецького центру культури «Вернісаж», за участю голови крайового парламенту Буковини Івана Мунтяна та начальника Чернівецького прикордонного загону Олега Вовка. В рамках проекту представлено роботи Заслуженого художника України, керівника студії військово-історичного мистецтва України Андрія Холоменюка, що розповідають про історію українських збройних формувань, зокрема, національної прикордонної служби, від княжих часів і до наших днів.



25.09.2018 11:50

На Заставнівщині відкрито пам’ятник Великому Кобзареві

На Заставнівщині відкрито пам’ятник Великому Кобзареві
Днями у с. Веренчанці Заставнівського району відбулися урочистості з нагоди 150-річчя від дня заснування Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, під час яких було відкрито новозбудований пам’ятника Великому Кобзареві, збудований коштом меценатів та зусиллями місцевої громади. Зі знаменною подією жителів села привітали заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук та депутат крайового парламенту Світлана Масловська, яка організувала збір коштів для спорудження монументу та пошук благодійників.



02.06.2018 15:37

Іван Мунтян: Серед сьогоднішніх захисників України чимало учасників війни в Афганістані, їхніх дітей та онуків

Іван Мунтян: Серед сьогоднішніх захисників України чимало учасників війни в Афганістані, їхніх дітей та онуків
На цьому наголосив керівник представницької влади краю Іван Мунтян, у своєму вітальному слові до організаторів, учасників та переможців фінального етапу обласного фестивалю-конкурсу патріотичної та авторської пісні «Молодь за мир», організованого за сприяння Чернівецької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, який відбувся сьогодні, 2 червня, у приміщенні Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка.



23.05.2018 16:16

Ухвалено рішення щодо використання прапора ОУН на території Чернівецької області

Ухвалено рішення щодо використання прапора ОУН на території Чернівецької області
Рішенням 22-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання встановлено порядок використання червоно-чорного революційного прапора ОУН на території Чернівецької області у певні дні, пов’язані із визначними подіями національних визвольних змагань українського народу.



14.03.2018 17:51

У Великокучурівській ОТГ відзначили День українського добровольця

У Великокучурівській ОТГ відзначили День українського добровольця
Учасників урочистих зборів, які відбулися сьогодні, 14 березня, до Дня українського добровольця у Годилівському навчально-виховному комплексі Великокучурівської об’єднаної територіальної громади привітав голова чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



07.02.2018 15:25

Велика Українська Хода – у Чернівцях!

Велика Українська Хода – у Чернівцях!
Сьогодні, 7 лютого 2018 року, заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у церемонії представлення всеукраїнської акції «Велика українська хода», ініційованої київською волонтеркою та військовим кореспондентом Катериною Валевською. В процесі цієї акції в усіх регіонах України представлені бойові прапори військових частин та добровольчих з’єднань, які беруть участь у військових діях проти російських агресорів та їхніх найманців на Сході України. Загалом впродовж акції її організаторами було зібрано близько 800 прапорів загальною протяжністю понад 2000 метрів. Частину цієї героїчної експозиції було представлено сьогодні на Театральному майдані Чернівців.



07.12.2017 21:36

Депутати обласної ради попросили Президента повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання «Герой України»

Депутати обласної ради попросили Президента повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання «Герой України»
Звернення до Президента України Петра Порошенка про відновлення звання «Герой України» Степанові Бандері і Роману Шухевичу та присвоєння цього звання Євгену Коновальцю прийняли депутати Чернівецької обласної ради на 18-й сесії Чернівецької обласної ради VII скликання сьогодні, 7 грудня.



24.05.2017 14:58

На знак вічної пам’яті про загиблих героїв України

На знак вічної пам’яті про загиблих героїв України
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь та виступила на церемонії її урочистого відкриття меморіальних знаків на фасаді загальноосвітнього навчального закладу №27 м.Чернівців. Меморіальні дошки відкрито на честь випускників цієї школи, загиблих в зоні проведення АТО на Сході України офіцера СБУ Олександра Петрищука та волонтера Романа Шлюсаря. У своєму виступі посадовець висловила глибоку вдячність родинам загиблих героїв за безсмертний подвиг їх синів, братів та батьків.



21.02.2017 15:13

На вшанування пам’яті народного Героя України Святослава Мамчія

На вшанування пам’яті народного Героя України Святослава Мамчія
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на церемонії відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Станіславу Мамчію. Звертаючись до присутніх на церемонії учнів Чернівецької загальноосвітньої школи №19, він закликав їх брати приклад з життєвого подвигу колишнього випускника цього освітнього закладу Станіслава Юрійовича Мамчія, який 13 липня 2016 року віддав своє життя в бою із загарбниками поблизу міста Авдіївка Донецької області.



28.01.2017 11:30

З нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери

З нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій МЕЛЬНИЧУК взяв участь та виступив на педагогічних читаннях «Степан Бандера – Герой нації», які відбулись у Центральному палаці культури м.Чернівців з нагоди дня народження цього видатного діяча національно-визвольної боротьби українського народу. У своєму вітальному слові посадовець наголосив на важливості ролі педагогів загалом та українознавців зокрема, які «дають можливість учням та студентам відчути події минулого, та зрозуміти, як діяти у теперішніх умовах». «Складнощів є надзвичайно багато, - зауважив Віталій МЕЛЬНИЧУК, - але наш обов’язок відстоювати Україну на кожному сантиметрі її площі».



06.05.2016 09:58

У Рідківцях 5 травня відкрили пам’ятник загиблому герою Івану Миханюку

У Рідківцях 5 травня відкрили пам’ятник загиблому герою Івану Миханюку
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у відкритті пам’ятника Івану Миханюку у Рідківцях Новоселицького району.
«Минулого року саме 5 травня загинув наш побратим, мій односельчанин Іван Миханюк, - зазначив Віталій Мельничук. – Іван йшов боронити свою хату, своїх земляків, Буковину. "Якщо не я, то хто", - наполегливо говорив наш побратим. Герої не вмирають!»
Рідківчани достойно вшанували свого героя. Місцева громада, депутати та сільський голова Василь Корнецький ще з минулого року робили все, щоб до річниці загибелі встановити земляку достойний пам'ятник.
Виступаючи перед присутніми заступник голови облради також наголосив: «Найважливіше – на прикладі героїзму наших бійців показувати молодому поколінню як потрібно захищати рідну землю. І в Рідківцях роблять саме так. Слава Героям! Слава Україні!».



27.04.2016 12:55

Інга Маковецька вважає, що фотовиставку про події на Сході України слід показати широкому загалу

Інга Маковецька вважає, що фотовиставку про події на Сході України слід показати широкому загалу
Перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька побувала на відкритті експозиції «Історія війни за незалежність. Донбас», розгорнутій у приміщенні Управління СБУ в Чернівецькій області. Тут представлені найважливіші епізоди антитерористичної операції, матеріали про найтрагічніші події на Сході України, про агресію, військові злочини та злочини проти людяності, які чинить Російська Федерація і контрольовані нею незаконні збройні формування. На банерах також міститься інформація про героїчних захисників нашої держави, серед яких сотні військовослужбовців Служби безпеки України.

«Представлена виставка на сьогоднішній день є надзвичайно значимою і актуальною, адже тема АТО є найболючішою для нас, - зауважила Інга Маковецька, - всі фото – це вражаючі приклади масового героїзму та самопожертви наших хлопців, які зараз там, на Сході, воюють і захищають нас від ворога». Перший заступник голови облради запропонувала зробити експозицію виїзною, щоб якомога більше людей могли з нею ознайомитись. Інга Маковецька висловила переконання, що виставка буде цікавою і пізнавальною для молоді, студентів, депутатів та посадовців, широкого кола небайдужих людей.



01.04.2016 17:23

На полігоні «Прибан» тривають навчання підрозділу територіальної оборони

На полігоні «Прибан» тривають навчання підрозділу територіальної оборони
31 березня голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у навчаннях, що відбулися на загальновійськовому полігоні «Прибан» поблизу с.Ропча Сторожинецького району. Участь у навчаннях також взяли голови районних рад, об’єднаних територіальних громад та районних державних адміністрацій.
Так, з 25 березня по 2 квітня цього року на вищезгаданому полігоні проходять навчання з тактичної, розвідувальної, інженерної, військово-медичної підготовки, володіння стрілецькою зброєю підрозділу територіальної оборони Хотинського району.
У ході навчання Чернівецький обласний військовий комісар Віталій Чурай поінформував керівників органів місцевого самоврядування та органів державної влади про основи спільного планування та виконання завдань територіальної оборони.



22.06.2011 16:11

Вшановуючи пам’ять жертв Великої Вітчизняної війни

Вшановуючи пам’ять жертв Великої Вітчизняної війни
Керівники області та обласного центру взяли участь та виступили у скорботному мітингу та панахиді з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни. В присутності велелюдного зібрання, біля пам’ятника загиблим під час визволення Буковини офіцерам та генералам Радянської армії, що у парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка, траурну панахиду в пам’ять про жертв війни відправив Митрополит Чернівецький та Буковинський Онуфрій. Учасники жалобного заходу схилили голови перед пам’яттю загиблих у 1941 – 1945 роках співвітчизників.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua