Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Громадське життя

Прес-центр

Новини - Громадське життя

10.07.2021 17:07

«Петрівський ярмарок-2021»

«Петрівський ярмарок-2021»
В столиці Буковини сьогодні у Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка відбулось урочисте відкриття свята «Петрівський ярмарок-2021».

Гостей та учасників традиційної буковинської торговиці привітав перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор. Посадовець побажав громаді яскравого запалу, незабутніх вражень та вдалих покупок.



08.11.2019 15:51

Буковинській просвіті – 150 років!

Буковинській просвіті – 150 років!
На запрошення голови Чернівецького обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Остапа Савчука керівник крайової представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив з вітальним словом на форумі «Буковинській просвіті – 150», який відбувся сьогодні, 8 листопада 2019 року, у Червоній залі Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича.



23.03.2017 15:20

З нагоди 30-річчя обласного осередку Організації ветеранів України

З нагоди 30-річчя обласного осередку Організації ветеранів України
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій МЕЛЬНИЧУК взяв участь та виступив на урочистих зборах з нагоди 30-річчя обласної організації ветеранів України, які відбулись у гарнізонному Будинку офіцерів. Він відзначив значний доробок ветеранського загалу у справу забезпечення життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ та міст області.



11.01.2017 14:38

З нагоди 129-річчя від дня смерті «Буковинського соловія»

З нагоди 129-річчя від дня смерті «Буковинського соловія»
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга МАКОВЕЦЬКА взяла участь і виступила на церемонії покладання квітів до пам’ятника видатному українському поету, педагогу та просвітнику Юрію ФЕДЬКОВИЧУ, що в середмісті Чернівців.
«Щороку цієї різдвяної пори представники еліти нашого краю збираються у цьому священному для буковинців місці, щоби віддати данину шани та поваги генію української культури та літератури Юрію Федьковичу», - з такими словами звернулась Інга МАКОВЕЦЬКА до учасників врочистого дійства.



24.06.2016 14:00

На крилах добра і таланту

На крилах добра і таланту
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь і виступив на церемонії відкриття щорічного благодійного фестивалю народної творчості для людей з особливими потребами «На крилах надій». Посадовець висловив вдячність учасникам та організаторам фестивалю за активну громадянську позицію, дієву участь у громадському та культурному житті Буковинської громади.
Заступник керівника крайової представницької влади запевнив учасників та гостей фестивалю в тому, що депутати обласної ради і надалі приділятимуть увагу культурним запитам та інтересам людей з особливими потребами. Віталій Мельничук оглянув експозицію творчих робіт учасників фестивалю, поспілкувався з ініціаторами та гостями цього благодійного заходу.



17.10.2015 18:33

Обласній організації УТОГ - 75 років!

Обласній організації УТОГ - 75 років!
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ від імені крайової представницької влади привітав учасників урочистостей з нагоди 75-річчя Чернівецької обласної організації Українського Товариства глухих. Він високо оцінив внесок цього об’єднання, яке опікується біль ніж двома тисячами мешканцями краю, які не чують, у повсякденне життя буковинської громади. Михайло ГАЙНИЧЕРУ вручив групі активістів ЧОО УТОГ почесні відзнаки Чернівецької обласної ради.



10.06.2015 10:18

На Новоселиччині відбулись збори Спілки учасників АТО

На Новоселиччині відбулись збори Спілки учасників АТО
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган взяв участь у зборах громадської організації «Спілка учасників АТО Новоселиччини», яка була створена півроку тому, а очолив її учасник АТО Едуард Придолоб.

Як повідомили у Новоселицькій районній раді, її виконавчий апарат надав допомогу у розробці статуту Спілки, рішенням сесії виділено приміщення для її роботи, а також вирішено питання щодо тимчасового зберігання продуктів харчування та речей для військовослужбовців.



15.01.2015 14:10

З нагоди 165-річчя від дня народження Міхая Емінеску

З нагоди 165-річчя від дня народження Міхая Емінеску
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника класику румунської культури Міхаю Емінеску в середмісті Чернівців з нагоди 165-річчя від дня народження поета. В урочистостях взяли участь Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, Генеральний Консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, представники обласної виконавчої влади, делегації з Румунії, керівники та активісти румунських національно-культурних товариств, студенти, журналісти.



25.07.2014 15:01

У рамках проекту «Ініціатива захисту прав та інтересів самоврядування»

У рамках проекту «Ініціатива захисту прав та інтересів самоврядування»
Учасники засідання дорадчої ради з питань місцевого самоврядування, організованого за ініціативи та під егідою Чернівецького регіонального відділення Асоціації міст України, розглянули питання щодо поглиблення взаємодії місцевих органів виконавчої влади та асоціацій органів місцевого самоврядування, а також шляхи налагодження співпраці громадян та органів державної влади у здійсненні місцевого самоврядування в контексті реформування Конституції України. Організатори запросили на зібрання керівників міських територіальних громад області, посадовців обласної ради та облдержадміністрації, громадських експертів, представників засобів масової інформації.
У роботі засідання взяв участь та виступив перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко. Він наголосив на негативній практиці насильницького підпорядкування місцевого самоврядування ОДА і РДА, що застосовувалась попередньою владою України. Незгідні з таким запереченням законних прав та інтересів територіальних громад з грубими порушеннями законодавства позбувались своїх посад та мандатів, як це було, до прикладу, з колишніми Чернівецьким та Новодністровським міськими головами.
Перший заступник керівника крайової представницької влади висловив впевненість у тому, що крайова виконавча влада приділятиме більше уваги питанням належної організації співпраці з органами місцевого самоврядування з обов’язковим вивченням громадської думки, залученням депутатів рад усіх рівнів, посадових осіб ОМС та кваліфікованих експертів.



09.07.2014 16:22

До відома громадських організацій

До відома громадських організацій
За повідомленням громадської спілки «Національні збори України»,12 липня 2014 року о 10.00 год. у залі засідань Українського Дому (м.Київ, вул.Хрещатик,2) відбудеться Асамблея громадських лідерів України. Учасники Асамблеї планують розглянути питання про громадянське, національне та державно-політичне самовизначення українського народу як правову підставу для демократичної зміни системи влади в України на засадах народного суверенітету, про створення Національного організаційного комітету з питань підготовки Установчих (Національних) зборів України та про звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. За більш детальною інформацією можна звернутись за телефонами: (044)-300-01-14, (067)-674-55-20 (пан Степан Сивик).



19.05.2014 15:55

В Сокирянській районній бібліотеці відбулися заходи з нагоди Дня Європи

В Сокирянській районній бібліотеці відбулися заходи з нагоди Дня Європи
В рамках відзначення Дня Європи в Сокирянській районній бібліотеці відбулася інформаційна година «Європа: знайома незнайомка» за участю широкого кола читачів. Працівники книгозбірні підготували цікаву розповідь про культуру, мови, традиції та звичаї народів Європи. Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, йшлося про історію виникнення Європейського Союзу, про країни, які входять до ЄС, про загальноєвропейські цінності та стандарти якості життя. Оповідь супроводжувалася демонстрацією слайдів. Також увазі читачів було запропоновано огляд книжкової виставки «Європа і Україна: Шляхи порозуміння», до якої увійшла література, присвячена історії створення Європейського Союзу.



17.04.2014 10:59

У Сокирянському районі відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні


У Сокирянському районі відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Заступник голови районної ради Сергій Горн та заступник голови районної державної адміністрації Богдан Банчук провели засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. У засіданні також взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Петро Бескупський, голова районної ради ветеранів Ніна Бурдинюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та інших відповідальних служб району.
Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, учасники зустрічі детально обговорили організаційні моменти урочистих заходів. Зокрема, йшлося про приведення в належний стан пам’ятників, меморіальних комплексів, обелісків, пам’ятних знаків, місць поховань воїнів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни. Щодо самого безпосереднього святкування Дня Перемоги, то учасники оргкомітету вирішили дотримуватися традиційного сценарію.



03.04.2014 14:19

У Новоселицькій районній раді працюють над створенням Громадської ради

У Новоселицькій районній раді працюють над створенням Громадської ради
В Новоселицькій районній раді відбулося перше засідання ініціативної групи з метою створення Громадської ради при райраді. До її складу ввійшли представники місцевих інститутів громадянського суспільства.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, обговорювалось питання щодо проведення установчих зборів, розробки Регламенту та проекту Положення «Про Громадську раду».
Основна увага приділена Положенню в частині прав, повноважень Громадської ради, її основних завдань, формування персонального складу, порядку набуття та припинення членства, керівних та робочих органів, організації роботи.



20.03.2014 15:05

На Новоселиччині готуються до відзначення 70-ї річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників

На Новоселиччині готуються до відзначення 70-ї річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників
У Новоселиці відбулось засідання оргкомітету щодо підготовки та відзначення 70-річчя визволення Новоселиччини від німецько-фашистських загарбників, у якому взяли участь заступник голови районної ради Василь Горбатюк, перший заступник голови райдержадміністрації Георгій Парпауц та міського голови Марія Нікорич
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, ювілейну річницю визволення в районі відзначатимуть з 29 березня до 1 квітня. У відповідності до затверджених заходів у місті, населених пунктах району відбудуться урочисті мітинги, покладання квітів до меморіалів та пам’ятників воїнам-визволителям.



06.02.2014 11:47

У Новоселиці за «круглим столом» обговорили проблеми афганців

У Новоселиці за «круглим столом» обговорили проблеми афганців
«Круглий стіл» з ветеранами війни в Афганістані відбувся в Новоселицькому районі за участю голови районної ради Деомида Шови, голови районної державної адміністрації Георгія Нікітовича та міського голови Марії Нікорич.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, особлива увага була приділена вирішенню соціально-побутових питань учасників бойових дій та їхніх родин, зокрема, пенсійного забезпечення, отримання субсидій, забезпечення медичного обслуговування, сприяння санаторно-курортному лікуванню, організації пільгових пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування та інші. Йшлось також про встановлення пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у м. Новоселиця, обговорювався план заходів з відзначення 25-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та на поточний рік загалом.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua