Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Мистецькі заходи

Прес-центр

Новини - Мистецькі заходи

16.12.2021 09:18

У Чернівецькій обласній раді відкрили виставку робіт Юрія Стороженка

У Чернівецькій обласній раді відкрили виставку робіт Юрія Стороженка
Юрій Стороженко - фотограф з Хотина, який увійшов до ТОП-70 макрофотографів світу та ТОП-35 фотографів України. На міжнародному фотоконкурсі «35AWARDS» фото Юрія потрапило до 100 кращих у номінації «Дика природа» та до «Каталогу за 2019 рік».

І відсьогодні, 16 грудня, роботи визнаного світом фотографа будуть представлені в приміщенні Чернівецької обласної ради. Усі відвідувачі матимуть змогу побачити фотографії митця, які стали відомі на весь світ.



07.10.2021 09:05

Події Хотинської битви 1621 року

Події Хотинської битви 1621 року
З нагоди 400-річчя Хотинської битви у стінах Чернівецької обласної ради відкрито виставку заслуженого художника України, талановитого майстра батального живопису Андрія Холоменюка.

На полотнах зображені події Хотинської битви 1621 року.



03.08.2021 16:33

«Мистецькими шляхами Пінзеля»

«Мистецькими шляхами Пінзеля»
Сьогодні у Чернівецькому обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки творів учасників пленеру «Мистецькими шляхами Пінзеля».
В пленері взяли участь 20 художників з України, Литви, Латвії та Естонії. Митці створили живописні полотна, які відображають історико-культурну спадщину Західної України, зокрема місць, де жив і творив геніальний скульптор ХYІІІ ст. Іоанн Георг Пінзель.

Іоанн Георг Пінзель – людина-геній, чиїми скульптурами захоплювалися Париж і Відень, Мюнхен і Прага; людина-загадка, яку не вдалося розгадати навіть найавторитетнішим дослідникам.

Гості мали змогу розглянути картини та ознайомитись з творчістю митця.



26.05.2019 17:15

Іван Мунтян: «Свято виходу на полонини - це урочистий старт найбільш відповідальної пори в житті кожного справжнього горянина!»

Іван Мунтян: «Свято виходу на полонини - це урочистий старт найбільш відповідальної пори в житті кожного справжнього горянина!»
Останньої неділі травня керівник крайової представницької влади Іван Мунтян на запрошення гостинних путильчан завітав на традиційне, 54-е свято виходу на полонини «Полонинська ватра». Щороку цієї пори на благословенній Путильській землі зустрічаються тисячі шанувальників прадавніх гуцульських традицій з усіх куточків України та з-за кордону.



27.11.2018 15:23

Міжнародний конкурс “Перлина Fest” згуртовує творчу юнь

Міжнародний конкурс “Перлина Fest” згуртовує творчу юнь
За повідомленням Української асоціації районних та обласних рад, 15 грудня 2018 року в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться VІІ Міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості «Перлина Fest». Це мистецьке дійство проходитиме під девізом «Творчість заради майбутнього!» та має на меті показати культурну різноманітність України, самобутність традицій, що передаються з покоління в покоління.



23.04.2018 17:11

Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль «Хай пісня скликає друзів» переїхав до столиці Буковини

Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль «Хай пісня скликає друзів» переїхав до столиці Буковини
Участь в урочистому відкритті IX Міжнародного вокально-хорового конкурсу-фестивалю «Хай пісня скликає друзів», що відбулося у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича сьогодні, 23 квітня, взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Прикметно, що цьогоріч конкурс-фестиваль присвячено пам’яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.



04.03.2018 15:06

Голова обласної ради Іван Мунтян на фестивалі «Мерцішор» вручив почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною» поетові і громадському діячеві Аркадію Опаіцу

Голова обласної ради Іван Мунтян на фестивалі «Мерцішор» вручив почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною» поетові і громадському діячеві Аркадію Опаіцу
23 міжнародний фестиваль «Мерцішор» відбувся в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» за участі голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, першого заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка, Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Еленори Молдован з румунською делегацією,гостей та організаторів свята.



05.01.2018 14:46

З нагоди новорічних та різдвяних свят

З нагоди новорічних та різдвяних свят
Сьогодні, 5 січня 2018 року, у гості до керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна, голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука, співробітників виконавчого апарату обласної ради та апарату облдержадміністрації завітала барвиста коляда з обласної комунальної установи «Чернівецька обласна філармонія». Хористи і танцюристи Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю імені Андрія Кушніренка на чолі з народним артистом України Ярославом Солтисом подарували вдячним глядачам справжню святкову феєрію, незабутні враження та позитивні емоції.



06.06.2017 09:32

У Чернівцях відбувся ювілейний концерт відомого скрипаля Олега Криси

У Чернівцях відбувся ювілейний концерт відомого скрипаля Олега Криси
У Чернівецькій обласній філармонії відбувся ювілейний концерт до 75-річчя від дня народження видатного скрипаля українського походження Олега Криси, який нині живе та працює в США.
Від імені керівника обласної представницької влади Івана Мунтяна, депутатського корпусу Чернівецької обласної ради учасників концерту та поціновувачів музичного мистецтва привітала перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька.



02.06.2017 18:21

До 25-річчя українсько-австрійської співпраці

До 25-річчя українсько-австрійської співпраці
Відкриття виставки австрійського художника Альфонса Престніца, присвяченої 25-річчю українсько-австрійської співпраці, організованої за сприяння Посольства Республіки Австрії в Україні відбулося у місті Чернівцях сьогодні, 2 червня. Організаторів та гостей мистецької події привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



02.03.2017 17:45

Іван Мунтян: Це – наше спільне минуле та наш спільний біль

Іван Мунтян: Це – наше спільне минуле та наш спільний біль
Сьогодні, 2 березня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь в урочистому відкритті виставки графічних робіт закарпатського скульптора та живописця, члена Національної спілки художників України Петра Матла, яка за сприяння Генерального консульства Угорщини в Ужгороді розпочала свою роботу в приміщенні Чернівецького обласного художнього музею.



10.01.2017 14:23

«Старий рік минає, Новий наступає…»

«Старий рік минає, Новий наступає…»
До голови Чернівецької обласної ради Івана МУНТЯНА завітав гурт колядників з аматорського театру народних традицій «Чернівчанка» Чернівецького міського клубу «Успішна пані Чернівців». Гості сердечно привітали керівника крайової представницької влади з нагоди новорічно-різдвяних свят та виконали віночок колядок та щедрівок. Іван МУНТЯН, а також перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга МАКОВЕЦЬКА та заступник голови обласної ради Віталій МЕЛЬНИЧУК щиро подякували колядникам за виявлену честь та повагу.



05.11.2016 15:05

З нагоди 75-річчя від дня народження Василя Васкана

З нагоди 75-річчя від дня народження Василя Васкана
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь і виступив на творчому вечорі поета-пісняра, Заслуженого працівника культури України, лауреата мистецьких премій імені Сидора Воробкевича, Степана Сабадаша, Івана Бажанськогоґ. Багаторічного керівника Чернівецького обласного відділення Товариства «Україна – Молдова» Василя Васильовича Васкана.
Посадовець тепло привітав митця з нагоди славного ювілею – 75-річчя від дня народження. Він високо оцінив особистий внесок ювіляра у громадське, мистецьке та духовне життя Буковинського краю.



13.09.2016 17:43

До дня народження «Червоної рути»

До дня народження «Червоної рути»
У велелюдній церемонії відкриття пісенного свята з нагоди річниці першого виконання шедеврів української естради – пісень «Червона рута» та «Водограй» - взяла участь перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька. Вона щиро привітала численних учасників та гостей мистецького дійства від імені керівника обласної представницької влади та депутатського корпусу крайового парламенту. «Червона рута» за правом є пісенним символом українського духу як на рідних теренах, так і в цілому світі. Недаремно цей геніальний пісенний твір лунав під час Революції Гідності поряд з Державним Гімном України. Чарівна мелодія «Червоної рути» раз по раз лунає нині і на Сході України, де її кращі сини та доньки боронять Вітчизну від підступного ворога», - наголосила Інга Маковецька. Вона побажала учасникам, глядачам та слухачам свята нових, незабутніх вражень від зустрічі з улюбленими шедеврами українського пісенного мистецтва.



12.05.2016 19:52

На Новоселиччині відбувся перший фестиваль афганської та патріотичної пісні

На Новоселиччині відбувся перший фестиваль афганської та патріотичної пісні
Перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька побувала на фестивалі афганської та патріотичної пісні у Новоселиці, натхненником якого стала районна організація української Спілки ветеранів Афганістану.
Перший заступник голови облради щиро подякувала організаторам і учасникам за чудове пісенне свято та побажала, щоб новостворений фестиваль став традиційним, з кожним роком вдосконалювався і виходив на якісно новий рівень, подолавши шлях від районного до всеукраїнського. «Надзвичайно важливо, і я дякую вам за це, що не забуваєте про подвиг тих, хто багато років тому воював, виконуючи свій обов’язок, а також шануєте та підтримуєте хлопців, які зараз воюють і захищають нашу країну». Інга Маковецька побажала всім здоров’я, Божої благодаті, терпіння і миру та взяла участь у нагородженні переможців пісенного конкурсу.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua