Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Інформаційна політика

Прес-центр

Новини - Інформаційна політика

24.02.2022 14:52

Українців попереджають про діяльність ворожих каналів комунікації

Українців попереджають про діяльність ворожих каналів комунікації
У Центрі протидії дезінформації РНБО наголошують, що діяльність ворожих каналів комунікації – вже не просто дезінформація, а інформаційний тероризм.



07.03.2019 10:56

Телерадіоорганізаціям Буковини наголошено на необхідності дотримання виборчого законодавства

Телерадіоорганізаціям Буковини наголошено на необхідності дотримання виборчого законодавства
Сьогодні, 5 березня, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук провела проміжну робочу нараду з питань дотримання законодавтсва про вибори за участю керівників усіх буковинських ТРО. Під час спілкування з ліцензіатами регуляторного органу йшлося про основні вимоги Закону України «Про вибори Президента України» щодо цьогорічної виборчої кампанії Глави держави, стан дотримання буковинськими теле- та радіоорганізаціями виборчого законодавства.



24.10.2017 12:33

Чернівецька обласна рада – дружня до медіа

Чернівецька обласна рада – дружня до медіа
Відповідною відзнакою Чернівецьку обласну раду нагороджено Громадськими організаціями «Інститут масової інформації» та «Freedom House в Україні». «Проаналізувавши Регламент Чернівецької обласної ради та порядок реалізації доступу журналістів до засідань ради, Інститут масової інформації визначив відсутність прямих порушень вимог чинного законодавства України з приводу гласності та відкритості органів місцевого самоврядування та забезпечення прав журналістів та представників засобів масової інформації», – йдеться у листі виконавчої директорки громадської організації Оксани Романюк.



19.10.2017 10:14

З метою відновлення місцевого радіомовлення

З метою відновлення місцевого радіомовлення
З огляду на постійну тенденцію скорочення обсягів місцевого мовлення та кількості місцевих телерадіоорганізацій, редакцій проводового мовлення зокрема, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за впровадження в діапазоні 87,5-108 МГц малопотужних передавачів для забезпечення невеликих населених пунктів програмами суспільного та місцевого радіомовлення, що сприятиме підвищенню рівня інформування населення та його оповіщення.



03.07.2017 15:07

Розпочався Всеукраїнський конкурс журналістських робіт на тему децентралізації

Розпочався Всеукраїнський конкурс журналістських робіт на тему децентралізації
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» започаткували Всеукраїнський конкурс журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» у 2017 році. Матеріали на конкурс можна подати до 15 жовтня 2017 року в чотирьох номінаціях: онлайн-публікація, стаття (в друкованому ЗМІ), радіоматеріал, відеоматеріал. До участі приймаються матеріали, розміщені вперше у регіональних ЗМІ усіх типів (теле- і радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) і форм власності (державної, приватної, комунальної) не раніше 1 січня 2017 року.



22.02.2017 16:08

Задля покращення рівня поінформованості громадськості

Задля покращення рівня поінформованості громадськості
Механізми підвищення рівня поінформованості громадськості для забезпечення ефективності проведення реформ обговорили сьогодні, 22 лютого, державні службовці, науковці, представники громадських організацій, об’єднаних територіальних громад, засобів масової інформації під час науково-практичного семінару, який відбувся в приміщенні обласної ради та облдержадміністрації.



27.01.2017 14:41

Регіональне представництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відвідали спостерігачі ОБСЄ

Регіональне представництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відвідали спостерігачі ОБСЄ
Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук зустрілася зі спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Гюнтером Гугенбергером та Аленом Рашлічем.



22.12.2016 17:44

Буковинські провайдери поінформовані про нові умови надання універсальної програмної послуги абонентам

Буковинські провайдери поінформовані про нові умови надання універсальної програмної послуги абонентам
Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук провела низку нарад з провайдерами програмної послуги, які зареєстровані в нашому регіоні, щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги, сьогодні, 22 грудня.



29.11.2016 11:42

На Буковині створили новий супутниковий канал про українську культуру

На Буковині створили новий супутниковий канал про українську культуру
«ТОВ «Наше медіа» із села Мамаївці Чернівецької області за рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення отримає ліцензію на мовлення. Незабаром на супутнику з’явиться «ЕТНО КАНАЛ».



22.06.2016 10:47

Редакції проводового радіо Буковини поінформовані про можливість участі в проекті «Мовлення громад»

Редакції проводового радіо Буковини поінформовані про можливість участі в проекті «Мовлення громад»
Представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук провела нараду з керівниками комунальних засобів масової інформації області та представила зініційований Нацрадою проект «Мовлення громад» на основі малопотужного ФМ-мовлення.



08.06.2016 14:41

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наклала штрафи на двох ліцензіатів Буковини

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наклала штрафи на двох ліцензіатів Буковини
Регуляторний орган на позачерговому засіданні розглянув питання виконання телерадіоорганізаціями норм законодавства щодо подання до Національної ради інформації про структуру власності. Рішеннями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення штрафні санкції через порушення норм законодавства щодо подання інформації про структуру власності накладено й на дві телерадіоорганізації Чернівецької області – ТОВ «Медіа-кузня» та КП Сокирянської районної ради «ТРО «Сокиряни».



05.12.2014 13:00

У Чернівцях проходить виїзне засідання Нацради з питань телебачення та радіомовлення

У Чернівцях проходить виїзне засідання Нацради з питань телебачення та радіомовлення
Сьогодні в Чернівцях відбулась нарада членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з керівниками телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги Чернівецької області, на якій обговорювалась діяльність телерадіоорганізацій в умовах реформування галузі, інформаційної війни, переходу від аналогового до цифрового мовлення.
У відкритті наради взяв участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, заступник голови облдержадміністрації Роман Марчук.
Звертаючись до присутніх, голова обласної ради зупинився на проблемі телевізійного покриття території області та забезпечення доступу до інформаційного продукту мешканців усіх районів нашого краю. Михайло Гайничеру зауважив, що проблеми існують не лише в гірських, а й інших віддалених від обласного центру районах та висловив сподівання, що під час переходу на цифрове мовлення такий стан справ буде виправлений, можливо, через залучення приватних коштів та внесення змін до чинного законодавства.



03.09.2013 14:27

КОМЕНТАР прес-служби обласної ради

КОМЕНТАР прес-служби обласної ради
1 – 2 вересня 2013 року низка електронних ЗМІ опублікувала Звернення професорсько-викладацького колективу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича до депутатів Чернівецької обласної ради, в якому висловлюється оцінка рішення XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання № 64-16/13 від 5 липня 2013 року.
Поважаючи право колективу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича звертатись до будь-яких органів влади за захистом своїх інтересів, разом з тим прес-служба Чернівецької обласної ради уповноважена заявити наступне. Правовідносини між Чернівецькою обласною радою (орендодавцем) та Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича (орендарем) щодо строкового платного користування приміщеннями на вул. Кафедральній, 2 обласного центру базуються на рішенні 8-ї сесії Чернівецької обласної ради XXIII-го скликання від 18 серпня 1999 року №71-8/99 «Про результати перевірки виконання держуніверситетом та облпрофрадою умов договорів безоплатного користування приміщеннями в будинковолодінні №2 по вул. Кафедральній м. Чернівці», Договорі оренди від 01.12.1999 р. та змінами до цього Договору, внесеними відповідно 01.04.2000 р., 01.12.2000 р., 10.04.2001 р., а також Додатковими угодами від 01.06.2007 р. та 01.11.2012 р.
У січні 2013 року Чернівецька обласна рада письмово повідомила керівництво ЧНУ ім. Ю.Федьковича (орендаря) про дату закінчення дії Договору оренди (30.03.2013р.) та умови його продовження. Зокрема зазначалося, що для продовження терміну Договору орендар має провести, відповідно до вимог ст. 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», експертну оцінку зазначеного нерухомого майна, як об’єкта оренди, з відповідним перерахунком орендної плати. Ці умови були виконані орендарем (додаток 1). На цій підставі 30 березня 2013 року сторони уклали Додаткову Угоду (додаток 2), згідно з якою орендодавець та орендар за взаємною згодою внесли зміни до п. 3.2 зазначеного Договору, які стосувалися встановлення нового розміру орендної плати в сумі 82049,33 грн. та ґрунтувалися на експертній оцінці орендованого майна, замовленій орендарем у Чернівецькому філіалі ДП ДНДПВ інституту «НДІпроектреконструкція» (додатки 3,4).



28.08.2013 12:36

КОМЕНТАР прес-служби Чернівецької обласної ради

КОМЕНТАР прес-служби Чернівецької обласної ради
27 - 28 серпня 2013 року кілька електронних ЗМІ Чернівецької області оприлюднили під заголовками, зміст яких не відповідає дійсності, витяги з прес-конференції народного депутата України Максима Бурбака стосовно рішення XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання № 64-16/13 від 5 липня 2013 року «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс».
З метою попередження подальших інформаційних спекуляцій з цього приводу прес-служба Чернівецької обласної ради уповноважена зазначити наступне. Засновником обласного комунального підприємства «Інватранс» (свідоцтво про державну реєстрацію А00 №70778 від 08.12.1993 р.) є Чернівецька обласна рада, власником його майна – територіальні громади сіл, селищ, міст Чернівецької області. ОКП «Інватранс» відповідно до п.1.4. Статуту підпорядковане, підзвітне та підконтрольне засновнику, який зокрема «..створює необхідні умови для його функціонування щодо вирішення ... майнових питань». Це підприємство згідно п.1.5. Статуту є «..балансоутримувачем об’єктів комунального майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області», основним видом економічної діяльності якого відповідно до Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (АВ №417116 від 16.08.2013 р.), є експлуатація власного чи орендованого нерухомого майна.
Проект вищевказаного рішення Чернівецької обласної ради був заздалегідь розміщений на веб-сайті обласної ради та пройшов перевірку на відповідність нормам чинного законодавства України. Згідно з протоколом засідання постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області №31 від 14 лютого 2013 року зазначений вище проект рішення обласної ради був одноголосно підтриманий присутніми на його розгляді членами профільної депутатської комісії та запропонований комісією, а згодом – колегією обласної ради для розгляду на черговій сесії обласної ради. Відповідно до Протоколу другого пленарного засідання XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання від 5 липня 2013 року за прийняття вищезазначеного рішення у поіменному режимі проголосували 56 депутатів, «проти» - 0, «не голосували» - 21 депутат.



13.02.2013 14:44

Про забезпечення інформаційних потреб жителів Чернівецької області

Про забезпечення інформаційних потреб жителів Чернівецької області
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у роботі селекторної наради з питань забезпечення інформаційних потреб жителів Чернівецької області, яку провів керівник крайової виконавчої влади Михайло Папієв. Учасники наради розглянули низку нагальних питань щодо забезпечення конституційних прав жителів Буковинського краю на отримання оперативної, об’єктивної та різнопланової інформації про діяльність органів виконавчої та представницької влади Чернівецької області, життєдіяльність територіальних громад сіл, селищ та міст Буковинського краю.
Михайло Гайничеру наголосив на необхідності всебічного використання наявних засобів інформування населення для реалізації першочергових завдань регіональної інформаційної політики. Йшлось про потребу застосування ресурсів обласної державної телерадіокомпанії, комунальних засобів масової інформації, інтернет-ресурсів органів влади і місцевого самоврядування для забезпечення інформування жителів області з широкого спектру питань, які становлять суспільний інтерес.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua