Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Народні традиції

Прес-центр

Новини - Народні традиції

13.01.2019 19:32

Від Різдва до Йордану

Від Різдва до Йордану
Дванадцяте театралізоване фольклорно-етнографічне свято «Від Різдва Христового до Йордану» відбулося сьогодні, 13 січня, на території Чернівецького обласного музею народної творчості, архітектури та побуту у м. Чернівцях. Так, численні гості фестивалю мали гарну можливість переконатися у неповторності буковинських колядок та щедрівок, а також танцювальних композицій у виконанні народних аматорських колективів, що представляли різні райони області. Найвибагливіших поціновувачів фольклору своїми виступами потішили учасники заслуженого академічний Буковинського ансамблю пісні і танцю ім. Андрія Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Дмитра Гнатюка. Також усі охочі могли придбати новорічно-різдвяні сувеніри, виготовлені буковинськими народними майстрами. Організаторів, гостей та безпосередніх учасників мистецького дійства привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.



05.04.2018 15:37

Задля піднесення та розвитку національних громад Буковини

Задля піднесення та розвитку національних громад Буковини
Сьогодні, 5 квітня 2018 року, перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь у церемонії підведення підсумків загальнообласного диктанту для учнів шкіл з вивченням польської мови. У своєму вітальному слові вона тепло привітала учасників урочистостей від імені керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна, від депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто. Посадовець подякувала організаторам та учасникам церемонії, керівникам та активістам польських національно-культурних організацій краю за постійну увагу до питань національно-патріотичного виховання молоді, збереження та розвитку традицій польської мови та культури на теренах Чернівецької області.



14.05.2017 14:10

Мистецька імпреза «Вишиваний Дивотвір» - 2017

Мистецька імпреза «Вишиваний Дивотвір» - 2017
В неділю, 14 травня 2017 року перед спорудою Чернівецької ратуші відбулось яскраве дійство відкриття 15-ї творчої виставки «Вишиваний Дивотвір» - 2017, присвяченої 105-ій річниці виходу в світ альбому Еріха Кольбенгаєра «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині».



22.01.2017 18:37

Відроджуючи традиції

Відроджуючи традиції
Участь в урочистій церемонії відкриття театралізованого свята виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів «Від Різдва Христового до Йордану», що відбулася сьогодні, 22 січня на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту, взяв голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua