Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  На шляху європейської інтеграції

Прес-центр

Новини - На шляху європейської інтеграції

16.05.2019 14:32

Європейський поступ України: реалії та перспективи

Європейський поступ України: реалії та перспективи
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на публічній експертній дискусії «Європейський поступ України: від Угоди про Асоціацію до повноцінної інтеграції», яка відбулась в рамках відзначення Дня Європи в Україні. Посадовець привітав учасників дискусії – керівників дипломатичних місій Румунії та Австрії в Чернівцях, очільників низки територіальних громад краю, науковців Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, громадських активістів та експертів, представників студентського загалу Чернівців – від імені керівництва та депутатського корпусу крайового парламенту.



25.10.2017 18:19

Міжнародне співробітництво сприяє інтегрованому розвитку громад

Міжнародне співробітництво сприяє інтегрованому розвитку громад
Перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь і виступила на церемонії відкриття Чернівецького офісу Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ для проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» та Програми з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «У-ЛІІД» (U-LEAD) з Європою. Урочистості відбулись за адресою: м. Чернівці, вул. Головна 16 за участю Регіонального директора GIZ в Україні та Білорусі пані Сабіне Мюллер, представників керівництва обласної та міської влади, Почесних консулів Німеччини та Австрії в Чернівцях, керівників низки неурядових організацій краю.



07.07.2015 10:11

Розроблено «Карту залучення міжнародної допомоги»

Розроблено «Карту залучення міжнародної допомоги»
З метою залучення додаткових ресурсів міжнародної допомоги, спрямованої на підтримку розвитку України, Урядовий офіс з питань європейської інтеграції розробив «Карту залучення міжнародної допомоги». Даний документ, - говориться у листі заступника Міністра Кабінету Міністрів – директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталії Гнидюк, - містить інформацію про діючі міжнародні проекти та програми, потенційними бонефіціарами та реципієнтами яких можуть виступати органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації. Ознайомитись із зазначеною інформацією можна на Урядовому порталі (у розділі Діяльність Уряду/Європейська інтеграція/виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС/Фінансова підтримка та технічна допомога/Карта залучення міжнародної допомоги).



23.02.2015 10:25

З метою розвитку сільських територій

З метою розвитку сільських територій
Міжнародний центр перспективних досліджень за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив проводить серії семінарів в Чернівецькій області в рамках реалізації проекту «Сприяння зростанню економічного добробуту жителів сільських територій в контексті реалізації Угоди про Асоціацію з ЄС».
У Вижницькій районній раді відбувся семінар з міським та сільськими головами, керівниками навчальних закладів, дошкільних установ, працівниками районної державної адміністрації та районної ради, представниками громадських організацій.
Учасники семінару прослухали лекції на теми: «Основні наслідки підписання Україною Угоди про Асоціація з ЄС: переваги та ризик. Окремі аспекти впливу на розвиток сільських територій» та «Перспективи і можливості фінансування європейськими та світовими інституціями, розвиток сільських територій».



19.02.2015 15:12

Делегація Чернівецької області взяла участь у VIII Форумі Європа – Україна

Делегація Чернівецької області взяла участь у VIII Форумі 
Європа – Україна
Делегація Чернівецької області, до складу якої увійшли перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, депутат обласної ради Сергій Герасимов та заступник начальника загального відділу виконавчого апарату обласної ради Артур Оскварек, взяла участь у VIII Форумі Європа –Україна «Україна – новий початок», що відбувся у м.Лодзь (Польща). Учасниками Форуму були відомі політики, дипломати, представники урядів низки європейських країн, бізнесмени, фахівці в галузі місцевого самоуправління, міжнародних фундацій та аналітичних центрів, науковці та експерти з країн Європейського Союзу, України та інших країн.
Тематика Форуму стосувалася процесів, що відбуваються в Україні та довкола нашої держави, а також особливостей політики Євросоюзу в українському питанні. Йшлося про шляхи реалізації Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, сучасні виклики щодо енергетичної безпеки, створення необхідних передумов для проведення економічних реформ, покращання інвестиційного клімату тощо.



20.01.2015 14:49

В інтересах покращання умов внутрішньо переміщених осіб

В інтересах покращання умов внутрішньо переміщених осіб
20 січня відбулась презентація проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо - переміщених осіб в Чернівецькій області» за фінансового сприяння Європейського Союзу. Виконавцем цього першого в Україні проекту з надання цільової допомоги внутрішньо переміщеним особам стала Чернівецька обласна рада спільно з партнерами – Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації та Чернівецькою міською радою. У презентації взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та в.о. заступника голови обласної державної адміністрації, директор Департаменту соціального захисту населення Олена Верига, посадовці органів місцевого самоврядування низки районів краю, журналісти, представники громадськості.



03.11.2013 13:49

Буковинська громада прагне приєднання України до європейської спільноти!

Буковинська громада прагне приєднання України до європейської спільноти!
У велелюдному зібранні, яке відбулось 3 листопада 2013 року на Центральній площі обласного центру, взяли участь понад 10 тисяч представників територіальних громад районів та міст обласного значення Чернівецької області, депутатів рад усіх рівнів, представники громадських об’єднань та національно-культурних товариств, студентська молодь. Голова обласної державної адміністрації, депутат Чернівецької обласної ради Михайло Папієв у своєму виступі запропонував учасникам Буковинського віча 2013 року звернутися до Європейського Союзу з ініціативою проголосити день 3 листопада Днем Європейської Буковини, а також винести цю пропозицію на розгляд чергової сесії обласної ради. Керівник крайової виконавчої влади наголосив, що підписання на Вільнюському саміті країн-членів ЄС Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, ініційоване Президентом України Віктором Януковичем, дозволить нашій державі зробити важливий крок назустріч майбутньому. Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру оголосив текст Звернення до керівників Європейського Союзу та держав - членів ЄС.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua