Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Новини Асоціацій

Прес-центр

Новини - Новини Асоціацій

12.11.2021 08:53

Чернівецька область подала 35 проєктів на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад - 2022 загальним бюджетом на суму близько 10 млн грн

Чернівецька область подала 35 проєктів на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад - 2022 загальним бюджетом на суму близько 10 млн грн
Напередодні Асоціація ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" завершила прийом заявок на відповідний Конкурс та загалом отримала 225 проєктних заявок на загальну заявлену суму гранту – 49,9 млн грн.

- Організації Львівської області - 74 проєкти загальним бюджетом майже 25 млн грн;
- Івано-Франківської області - 72 заявки на загальну суму близько 22 млн грн;
- Закарпатської області - 44 проєкти загальним бюджетом 16,3 млн грн;



04.10.2018 14:14

В рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)

В рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)
Українська асоціація районних та обласних рад розпочинає чергову серію фахових майстерень в рамках Проекту ПУЛЬС. Протягом 2018-2019 років буде реалізовано 48 безкоштовних навчальних заходів по усій території країни. Теми, на які проводитимуться зазначені фахові майстерні, сформовані на основі опитування спільноти Асоціації.



24.10.2016 15:30

Про заповнення електронних декларацій

Про заповнення електронних декларацій
Фахівцями Української асоціації районних та обласних рад розроблені рекомендації щодо складання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (шукати за посиланням: http://uaror.org.ua/?p=13742).
На рівні областей в органах представницької влади декларації в електронному вигляді складають голова обласної ради та голови районних рад. Термін заповнення електронних декларацій у єдиному державному реєстрі декларацій посадовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, спливає 30 жовтня 2016 року.



23.09.2016 16:00

До питання про адміністративно-територіальну реформу

До питання про адміністративно-територіальну реформу
На розгляд Української асоціації районних та обласних рад надійшов проект Закону України «Про засади адміністративно-територіального устрою України». Даний законопроект підготовлено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з урахуванням низки пропозицій, що надійшли від обласних рад, асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів та членів Цільової команди реформ Мінрегіону з питань децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики під час обговорення першої редакції цього проекту Закону у січні 2016 року.
Із змістом зазначеного документу можна ознайомитись на офіційному сайті Української асоціації районних та обласних рад за посиланням: http://uaror.org.ua/?p=13577.



16.06.2015 09:46

Працює Веб-портал Ресурсного Центру зі сталого місцевого розвитку

Працює Веб-портал Ресурсного Центру зі сталого місцевого розвитку
Секретаріат Асоціації районних та обласних рад повідомляє про функціонування Веб-порталу Ресурсного Центру зі сталого місцевого розвитку (http://rozvytok.in.ua/), який надає можливість своїм користувачам знайти інформацію на тему розвитку громад, виконання проектів, ефективного управління, обмінятись досвідом та інформацією. У 2015 році на Форумі Порталу надаються фахові консультації із застосування земельного законодавства у діяльності органів місцевого самоврядування, запобігання корупції у радах різних рівнів, реформування місцевого самоврядування, територіальної організації влади, адміністративно-територіального устрою. Крім того, на Веб-порталі Ресурсного центру продовжується формування бази даних кращих практик місцевого і регіонального розвитку. Засновники порталу пропонують користувачам та зацікавленим особам повною мірою використовувати можливості цього веб-ресурсу.



15.12.2014 13:03

Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Правління Асоціації районних та обласних рад

Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Правління Асоціації районних та обласних рад
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Правління Асоціації районних та обласних рад, яке відбулось у залі засідань Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

На засіданні йшлось про внесення змін до Конституції України. Голови обласних та районних рад - члени Асоціації, висловили свої міркування щодо проведення реформ в Україні та вирішили звернутись до Голови Верховної Ради, Президента України та Прем’єр-міністра з пропозицією провести спільну зустріч для обговорення питань реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади. Члени Правління у форматі телемосту обговорили питання створення та функціонування Суспільного телебачення та радіомовлення України та вирішили низку організаційних питань діяльності Асоціації.



06.10.2014 15:54

Ярослав Курко взяв участь у зборах сільських голів

Ярослав Курко взяв участь у зборах сільських голів
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь у зборах обласного відділення Асоціації сільських та селищних рад. «Центральне питання, яке хвилює нашу громаду , після того як через двадцять днів відбудуться вибори у Верховну Раду, - дострокове переобрання та перезавантаження всіх рад базового рівня. За соціологічними дослідженнями, які у нас є, 75-80 відсотків жителів Буковини вимагають дострокових виборів місцевих рад. Така ситуація пов’язана з тим, що на сьогодні ради всіх рівнів не відповідають на запити суспільства і громади. Життя пішло далеко вперед, а державне життя і місцеве самоврядування від суспільного життя відстають. Через те ради потрібно перезавантажити», - заявив перший заступник голови обласної ради.
Ярослав Курко також зазначив, що сьогодні в країні немає єдиного бачення засад реформування системи місцевого самоврядування. Проекти президентських змін до Конституції України в частині реформування місцевого самоврядування та Концепції реформування, створеної Кабміном, потребують узгодження. «На сьогодні першочергове завдання – це проведення виборів до Верховної ради, а вже нова Верховна рада прийматиме узгоджений законопроект про зміни до місцевого самоврядування. Іншого виходу немає», - наголосив Ярослав Курко.



21.08.2014 14:15

На загальних зборах сільських та селищних голів Чернівецької області

На загальних зборах сільських та селищних голів Чернівецької області
Сільські та селищні голови Чернівецької області зібралися сьогодні в обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» на загальні збори, організовані Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад. Учасники зібрання порушили актуальні питання територіальних громад в контексті внесення змін до Конституції України та проведення реформ з децентралізації влади, а також обговорили поданий Кабінетом Міністрів України законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України.
У роботі загальних зборів взяв участь та виступив перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко. Він зупинився на важливості консолідуючої складової у діяльності громад, керівників місцевих рад задля спільної мети та запевнив у підтримці їх намірів з боку Чернівецької обласної ради.
Своїми думками щодо проблем і перспектив впровадження реформ поділилися Годинівський сільський голова Віорел Ботлунг, Валякузьминський сільський голова Наталя Гроник, Луковецький сільський голова Дмитро Столяр, Лужанський селищний голова Наталя Катрюк, Комарівський сільський голова Світлана Бажура, Рідківський сільський голова Василь Корнецький, Клішковецький сільський голова Василь Ченківський.



17.03.2014 16:51

У Мінрегіонбуді обговорювались актуальні питання місцевого самоврядування

У Мінрегіонбуді обговорювались актуальні питання місцевого самоврядування
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулась зустріч Міністра Мінрегіонбуду Володимира Гройсмана з керівниками обласних рад щодо актуальних питань місцевого самоврядування та шляхів їх розв’язання. Чернівецьку обласну раду на зустрічі представляв керуючий справами Микола Борець. Учасники зустрічі ознайомились з проектами Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади і Законів України «Про право територіальних громад на об’єднання» та «Про співробітництво територіальних громад». Йшлось також про участь Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» у реформуванні місцевого самоврядування.



12.02.2014 12:52

На засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району

На засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району
Відбулося засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району. Як повідомили у Глибоцькій районній раді, учасники засідання обговорили зміни в законодавстві щодо земельних питань державної та комунальної власності, розпорядників земель, які знаходяться за межами населених пунктів, міжпайових смуг, водойм та повноважень місцевих рад району щодо їх використання. Також зупинилися на питаннях про невитребувані і нерозподілені паї та про контроль за сплатою податків по використанню земель.
У роботі засідання Асоціації взяли участь голова районної ради Валерій Ротар, представники окремих державних організацій району, голови селищної та сільських рад, землевпорядники.



04.09.2013 11:45

На засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району

На засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району
Відбулося засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району, яке провів голова Асоціації Михайло Сирбу. У його роботі взяли участь голова районної ради Валерій Ротар, селищний та сільські голови територіальних громад Глибоччини. Учасники засідання обговорили зміни до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності, зупинилися на особливостях земельно-майнових відносин у зв’язку з новаціями чинного законодавства України та розглянули низку актуальних питань життєдіяльності територіальних громад району.



19.06.2013 15:57

Концепція реформування місцевого самоврядування отримала підтримку в регіонах

Концепція реформування місцевого самоврядування отримала підтримку в регіонах
8 квітня 2013 р. на засіданні Кабінету Міністрів було схвалено проект Указу Президента України «Про Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні». Однак 12 квітня 2013 р. Прем’єр-міністр України на виконання рішення Ради регіонів від 2 квітня 2013 р. доручив Мінрегіону разом з Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Координаційною радою з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, регіональними радами з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування організувати додаткове обговорення проекту Концепції серед територіальних громад та забезпечено аналіз і узагальнення його результатів.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua