Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Інтерв'ю

Прес-центр

Новини - Інтерв'ю

21.12.2015 15:58

Іван Мунтян відповів на питання найтиражнішого друкованого видання краю

Іван Мунтян відповів на питання найтиражнішого друкованого видання краю
Сьогодні голова обласної ради Іван Мунтян на пропозицію видання «Молодий буковинець» дав ексклюзивне інтерв’ю журналістам цієї газети. Серед іншого, Іван Мунтян відповів на запитання стосовно своєї участі у найважливіших подіях 2013-2015 років (Революції Гідності, воєнним подіям на Сході України). Щодо цього, голова облради, зокрема, зазначив:
«Прикро, що мої слова трактують політикани, які ховаються за спинами героїв. Я мав щиру, відверту розмову з учасниками АТО та їхніми родинами щодо персоналій, які очолюють комісії з питань підтримки учасників АТО та їхніх родин. У АТОшників були питання щодо гарантій, що ці комісії під таким керівництвом будуть працювати ефективно і насправді стояти на сторожі інтересів бійців, демобілізованих та їхніх родин. Ми досягли порозуміння, адже саме я як керівник беру на себе відповідальність за роботу ради.



07.12.2015 14:07

Іван Мунтян: «Я готовий взяти на себе відповідальність, щоб змінити ситуацію на краще»

Іван Мунтян: «Я готовий взяти на себе відповідальність, щоб змінити ситуацію на краще»
Іван Мунтян вважає посаду голови обласної ради відповідальністю перед суспільством, адже на місцевих виборах політична сила, яку він представляє, отримала хороший результат. Про це він заявив в ефірі програми «Суть речей».

«Це продовження роботи, яку я веду вже не один рік, - зауважив Іван Мунтян. - Хоч після Революції Гідності дуже багато людей зневірилося, дуже багато сподівань і обіцянок досі не виконано, я вважаю, що повинен взяти на себе відповідальність, щоб змінити ситуацію в краї на краще, довести до логічного завершення те, що було розпочато нами.»



04.12.2015 15:44

Іван Мунтян в ефірі програми "Суть речей" розповів, якою бачить свою діяльність на посаді голови Чернівецької обласної ради

Іван Мунтян в ефірі програми "Суть речей" розповів, якою бачить свою діяльність на посаді голови Чернівецької обласної ради
Голова обласної ради Іван Мунтян виступив в ефірі програми «Суть речей» на радіо «Станція 103.2 ФМ». Він окреслив пріоритети своєї роботи на посаді голови облради, головні завдання, які ставить перед собою, розповів про те, як планує консолідувати представників різних партій та політичних сил, які увійшли до обласної ради сьомого скликання, налагодити співпрацю з органами місцевого самоврядування різних рівнів.
Іван Мунтян розповів про пріоритети розвитку області, плани щодо залучення інвестицій та ефективного використання можливостей транскордонного співробітництва. Голова облради висловив вдячність буковинцям за підтримку політичної сили, яку він представляє, та пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб виправдати довіру людей.



18.03.2014 11:50

Михайло Гайничеру поспілкувався з румунськими журналістами

Михайло Гайничеру поспілкувався з румунськими журналістами
Голова обласної ради Михайло Гайничеру поспілкувався з кореспондентами румунського журналу «Сінтеза». Журналістів з Румунії цікавила суспільно-політична ситуація в Чернівецькій області та рівень забезпечення прав та потреб румуномовного населення.
Михайло Гайничеру наголосив, що в Чернівецькій області немає конфліктів на міжнаціональному ґрунті. Він зауважив, що більше п’ятнадцяти відсотків депутатського корпусу обласної ради – це представники румунської громади, в області є школи з румунською мовою навчання, громада має власні періодичні видання, створені належні умови для забезпечення культурних потреб румун, як, власне, представників інших національних меншин, які проживають на території Чернівецької області.



11.05.2012 15:58

Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ: КОМУНАЛЬНІЙ МЕРЕЖІ КНИЖКОВОЇ ТОРГІВЛІ НІХТО Й НІЧОГО НЕ ЗАГРОЖУЄ!

Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ: 
КОМУНАЛЬНІЙ МЕРЕЖІ КНИЖКОВОЇ ТОРГІВЛІ НІХТО Й НІЧОГО НЕ ЗАГРОЖУЄ!
- Михайле Івановичу, останнім часом регіональні мас-медіа приділяють чималу увагу ситуації, що складається довкола оприлюдненого на офіційному сайті Чернівецької обласної ради проекту рішення «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі». Про незгоду із змістом зазначеного проекту свідчать заяви та звернення народного депутата України Геннадія Москаля, низки обласних осередків політичних партій та громадських об’єднань. Чим, на вашу думку, пояснюється такий жвавий інтерес до кількох комунальних книгарень, доля яких донедавна мало кого цікавила?

- Мене, як депутата і посадову особу місцевого самоврядування, не може не тішити живий інтерес громадськості до проектів майбутніх рішень обласної ради. Власне, ці проекти і оприлюднюються заздалегідь саме для забезпечення широкого доступу до публічної інформації з тим, щоби відбулося їх громадське обговорення, напрацьовувались певні зміни, пропозиції, зауваження, які згодом будуть враховані депутатами в процесі обговорення та прийняття відповідних рішень. Дивує інше: група "робінгудів", які іменують себе представниками опозиції, із завзяттям, вартим кращого застосування, намагається маніпулювати громадською думкою, переслідуючи свої, недотичні до інтересів громади, кон’юнктурні цілі та завдання. При цьому активно використовується звичайний для цих добродіїв «джентльменський набір» інсинуацій, домислів, наклепів, перекручених та підтасованих фактів. При цьому будь-які спроби з боку влади обґрунтувати свою позицію, навести неспростовні докази її правдивості наштовхуються на демонстративне ігнорування з боку таких "правдолюбців", які відразу ж вдаються до чергових викидів дезінформації.



19.12.2011 11:58

Валентин Маніліч: «Святкувати зарано. На часі – копітка і відповідальна праця!»

Валентин Маніліч: «Святкувати зарано. На часі – копітка і відповідальна праця!»
– Валентине Михайловичу, 24 грудня відбудеться 8-а сесія Чернівецької обласної ради шостого скликання. Чому сесію крайового парламенту вирішено провести саме цього дня? Які питання розглядатимуть депутати у сесійній залі?
– Чергова сесія Чернівецької обласної ради має бути особливо значущою, оскільки на розгляд депутатів пропонуватиметься низка надзвичайно важливих документів. Серед них - звіт голови обласної державної адміністрації щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету області і здійснення делегованих радою повноважень у 2011 році: проект Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2012 рік: проект Комплексної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури до 2015 року: проект Комплексної програми енергоефективності, енергозбереження та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів Чернівецької області на 2011-2015 роки. Депутати планують заслухати інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2011, внесуть необхідні зміни до обласного бюджету на 2011 рік, розглянуть майже 50 інших важливих питань порядку денного. Найвагомішим з-поміж них має бути проект бюджету Чернівецької області на прийдешній 2012 рік.



06.11.2011 13:49

УРОКИ БУКОВИНСЬКОГО ВІЧА - В МИНУЛОМУ ТА СЬОГОДЕННІ

УРОКИ БУКОВИНСЬКОГО ВІЧА - В МИНУЛОМУ ТА СЬОГОДЕННІ
- Валентине Михайловичу, цими днями буковинська громада відзначає 93-ю річницю Буковинського віча. З цієї нагоди на теренах області відбудуться урочистості, культурно-просвітницькі заходи, церемонії нагородження кращих представників територіальних громад відзнаками крайової влади. На Вашу думку, подібні заходи є даниною певній традиції, що склалася за роки незалежності України, або ж чимось більш значущим для загалу?

- Вважаю, що за будь-яких обставин не слід зневажливо ставитися до видатних подій в історії рідного краю, надто коли йдеться про політичну подію загальнонаціонального та європейського значення, якою насправді було вікопомне Буковинське віче. Певна річ, упродовж більш ніж дев’яти десятиліть в житті буковинської громади, як, власне, і в житті світового співтовариства, відбулось чимало глобальних змін - геополітичних, соціально-економічних, ментальних тощо. Але ж пріоритети розвиту регіону і держави загалом сьогодні багато в чому залишились тими ж, що і 93 роки тому: побудова суверенної, єдиної і неподільної Української держави, мирне співіснування з сусідніми країнами та націями, розвиток демократичного, правового суспільства, орієнтованого та європейські та світові цінності. Отже, позитивний приклад буковинських вічевиків дотепер спонукає нас бути гідними славної історії рідного краю, відмовитись від згубних стереотипів щодо меншовартості нібито безнадійно регресивного, дотаційного регіону. Сьогодні мало пишатися тим, що Буковина, мовляв, це Європа в мініатюрі. Потрібно докласти чималих зусиль, щоби умови життя людей, їх побуту, оплати праці на теренах області також стали подібними до європейських.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua