Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність фракцій обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність фракцій обласної ради

24.06.2015 10:55

Заява депутатської фракції політичної партії «Народний Фронт» в Чернівецькій обласній раді

Заява депутатської фракції політичної партії «Народний Фронт» в Чернівецькій обласній раді
На 3-му пленарному засіданні 31-ї сесії Чернівецької обласної ради 18.06.2015 року розглядалось питання «Про проект перспективного плану формування територій громад Чернівецької області». З початку обговорення і до прийняття рішення з цього питання всі присутні на сесії депутати фракції політичної партії «Народний фронт» голосували «ЗА» прийняття позитивного рішення з цього питання.
Ми, усвідомлюємо, що саме в ці дні і в Україні, і в Чернівецькій обласній раді, зокрема, вирішується: чи відбудеться реформа місцевого самоврядування, чи знову ми відкотимось назад? Децентралізація і реформування місцевого самоврядування – це реальний шлях до підвищення якості життя буковинців і українців кожного села, селища, міста. Держава не повинна вирішувати наші локальні проблеми на місцях. Весь світовий досвід доказує, що ці проблеми ефективно вирішуються тільки на місцевому рівні. Нині діюча модель управління і місцевого самоврядування давно вичерпала свої можливості.



01.02.2014 12:07

Надійшли проекти рішень від депутатів опозиційних фракцій

Надійшли проекти рішень від депутатів опозиційних фракцій
У виконавчий апарат обласної ради надійшли проекти рішень від депутатів опозиційних фракцій, які вони планують внести на розгляд сесії відповідно до домовленостей, досягнутих на засіданні колегії обласної ради вчора, 31 січня.
Зазначені проекти рішень відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» розміщені на офіційному сайті обласної ради у розділі «Документи ради». Таким чином, всі перешкоди для проведення сесії обласної ради зняті.



18.07.2013 17:39

Звернення депутатської фракції Партії регіонів Чернівецької обласної ради щодо збереження за населеними пунктами Кіцманського та Заставнівського районів Чернівецької області статусу території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС

Звернення депутатської фракції Партії регіонів Чернівецької обласної ради щодо збереження за населеними пунктами Кіцманського та Заставнівського районів Чернівецької області статусу території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС
В Чернівецьку обласну раду надійшли Експертні висновки про радіологічний стан населених пунктів Чернівецької області, які підготувала експертна група, створена Національною комісією з радіаційного захисту населення України. Експертна група дійшла висновку, що 14 населених пунктів Заставнівського та Кіцманського районів не відповідають критеріям зонування і не можуть бути віднесені до зон радіоактивного забруднення, встановлених чинним законодавством України.
Ми, депутати Чернівецької обласної ради від Партії регіонів, глибоко стурбовані можливістю втрати населеними пунктами Чернівецької області статусу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, адже зміни меж зон та статусу населених пунктів призведуть до зміни статусу громадян -мешканців зазначених населених пунктів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що може призвести до зростання соціальної напруги в цих районах.
Пропозицію про зміну статусу населених пунктів не підтримали також органи місцевого самоврядування і виконавчої влади Кіцманського та Заставнівського районів, Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації а також громадська організація «Чорнобильці Буковини», яким були надіслані для обговорення Експертні висновки про радіологічний стан населених пунктів Чернівецької області.



04.07.2012 16:35

Про наступну сесію Чернівецької обласної ради

Про наступну сесію Чернівецької обласної ради
За підсумками засідання погоджувальної ради, яке відбулось 27 червня 2012 року за участю голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ, заступника голови обласної ради Валентина МАНІЛІЧА, уповноважених представників депутатських фракцій Чернівецької обласної ради Максима БУРБАКА («Фронт Змін»), Сільвії ВІЩУК («Батьківщина»), Георгія ГАЛИЦЯ (Партія регіонів), Назара ГОРУКА (ВО «Свобода»), Олександра ГРУШКА («Наша Україна»), пленарне засідання наступної Чернівецької обласної ради відбудеться орієнтовно 26 - 27 липня 2012 року.



22.07.2011 15:52

Заява керівника фракції ВО "Свобода" в Чернівецькій обласній раді

Заява керівника фракції ВО "Свобода" в Чернівецькій обласній раді
Турбота про українців замінюється політичною доцільністю. Таке враження складається, коли спостерігаєш за діяльністю влади, у більшості випадків презентованої регіоналами. Це ж стосується і Чернівецької області. Зокрема, останніх подій в обласній раді, де минулого тижня керівництво ОДА, по-суті, здійснило спробу захопити контроль над обласним бюджетом. Приховуючи свої наміри гарними обіцянками щодо збільшення видатків на соціальну сферу, керівник фракції Партії регіонів Георгій Галиць, а згодом і голова ОДА Михайло Папієв, оприлюднюють заяви, у яких звинувачують опозицію у небажанні «поліпшувати життя краян вже сьогодні».



18.07.2011 14:18

Заява фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді

Заява фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді
Фракція «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді разом зі іншими опозиційними партіями не допустила порушення прав виборців через передачу головам обласної ради та обласної державної адміністрації права вносити зміни до обласного бюджету в міжсесійний період.
Саме це питання намагалася проштовхнути провладна більшість у Чернівецькій облраді. Для цього була влаштована позачергова сесія 14 липня, яка вже з самого початку проводилася з грубими порушенням регламенту і подібним порушенням завершилася.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua