Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Економіка та бізнес

Прес-центр

Новини - Економіка та бізнес

07.10.2015 12:56

Багатства краю - на службу людям!

Багатства краю - на службу людям!
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь та виступив на урочистій церемонії відкриття спеціалізованої міжрегіональної виставки «БУКДРЕВ. МЕБЛІ. ОПАЛЕННЯ.», організованої Чернівецькою торгово - промисловою палатою. У вітальному слові він висловив впевненість у тому, що вже незабаром подібні виставки представлятимуть більш широке коло учасників, у тому числі з-за кордону. Незважаючи на відсутність дієвої урядової підтримки підприємств лісової і деревообробної галузі, вкрай необхідних виробникам дешевих кредитів та пільгових умов для імпорту технологічного обладнання, промисловці та підприємці області роблять дуже велику справу, створюючи нові робочі місця на підприємствах найбільш перспективної для Чернівецької області галузі. Успішно адаптуючись до мінливих вимог внутрішнього та зовнішнього ринку, лісівники та деревообробники Буковини намагаються не відставати від вимог сьогодення і задовольняти потреби жителів Буковинського краю та України загалом, - наголосив Михайло ГАЙНИЧЕРУ. Керівник крайової представницької влади побажав організаторам та учасникам виставки, а насамперед – керівникам та співробітникам лісомисливських господарств та деревообробних підприємств області утримувати здобуті на ринку позиції та нарощувати обсяги конкурентоспроможної продукції.



05.06.2013 15:55

В Чернівцях розпочато випуск продукції для концерну Volkswagen

В Чернівцях розпочато випуск продукції для концерну Volkswagen
Вчора на Центральній площі Чернівців відбулась презентація робочих вакансій виробничого підрозділу ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна». Нове підприємство, яке розпочало свою роботу в Чернівцях, виробляє кабельну продукцію для німецького концерну Volkswagen. Як повідомив сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, наразі на підприємстві, розташованому на території заводу «Кварц», працює 170 осіб. Надалі щомісяця планується створювати ще до 50 робочих місць і до кінця 2013 року тут буде задіяно щонайменше 500 працівників. Середня зарплата працюючих становитиме 3600 гривень.



22.04.2013 15:01

Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради, яке відбулось під головуванням керівника виконавчої влади області Михайла Папієва, та підписанні Територіальної угоди на 2013-2015 роки.
Учасники засідання розглянули хід виконання зобов’язань Регіональної угоди між Чернівецькою обласною державною адміністрацією, Чернівецькою обласною радою, Федерацією роботодавців Чернівецької області та Чернівецькою обласною радою профспілок на 2011-2012 роки за підсумками роботи у 2012 році. В обговоренні взяли участь голова ради Федерації роботодавців Чернівецької області Микола Бузинський, голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрій Півень.
Виступаючи перед присутніми, голова обласної ради Михайло Гайничеру відзначив важливість завдань, виконанню яких сприяла Регіональна угода у 2011-2012 роках, та окреслив коло проблемних питань, які потребують вирішення задля забезпечення сталого соціально-економічного розвитку краю. Він зауважив на необхідності розширення податкової бази та формування зацікавленості місцевих рад в організації роботи підприємств на місцях які сприятимуть збільшенню надходжень до місцевих бюджетів. Михайло Гайничеру наголосив на потребі збереження робочих місць, недопущення їх скорочення та вивільнення працівників, що є важливим фактором соціальної стабільності в краї,



11.03.2013 15:31

Задля налагодження співпраці між радами різних рівнів та представництвом Держпідприємництва України

Задля налагодження співпраці між радами різних рівнів та  представництвом Держпідприємництва України
До голови обласної ради Михайла Гайничеру звернувся голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський щодо організації узгодженої співпраці представників Держпідприємництва України з органами місцевого самоврядування Чернівецької області. Представником Держпідприємництва України в Чернівецькій області призначено Віктора Біденка.



14.07.2012 10:45

З нагоди Дня працівника державної податкової служби України

З нагоди Дня працівника державної податкової служби України
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь та виступив на церемонії відкриття Центру обслуговування платників податків при Державній податковій інспекції в м. Чернівці. Керівник обласної представницької влади разом з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Михайлом ПАПІЄВИМ та секретарем Чернівецької міської ради Віталієм МИХАЙЛІШИНИМ та головою ДПС у Чернівецькій області Миколою КОЗЛОВСЬКИМ перерізали святкову стрічку, оглянули приміщення Центру, в урочистій атмосфері вручили почесні відзнаки обласної та міської влади кращим співробітникам податкової служби Буковинського краю.



08.06.2012 11:57

На презентації міні-молокозаводу "Молочний край"

На презентації міні-молокозаводу "Молочний край"
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь в урочистій церемонії вручення керівництву міні-молокозаводу «Молочний край», що в с. Панка Сторожинецького району сертифікату на сучасне виробниче обладнання для переробки молока загальною вартістю понад 1 млн. грн. Відкриття цього підприємства стало можливим завдяки підписанню Меморандуму, підписаного в червні 2011 року. Партнерами проекту загальною вартістю 2,6 млн. грн. стали зокрема Міжнародна благодійна організація «Добробут громад» (Heifer-Ukraine), частка якої у кошторисі проекту склала 970,6 тис. грн., Чернівецька обласна рада, яка виділила на його здійснення 800 тис. грн., Сторожинецька районна рада, яка надала 263,2 тис. грн. з районного бюджету. СОК «Новобросківецький» вклав у справу створення молокопереробного підприємства у сумі 566,2 тис. грн., СОК «Стор-Агрогромада» - 10,8 тис. грн.



23.04.2012 12:48

Інвестиційний фонд "Буковина": прямий шлях до першого успіху в бізнесі

Інвестиційний фонд "Буковина": прямий шлях до першого успіху в бізнесі
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у презентації інвестиційного Фонду «Буковина» організованого за сприяння Голови Ради федерації роботодавців України Дмитра ФІРТАША. Ініціатор створення Фонду, голова Чернівецької обласної державної адміністрації, голова Ради з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій в Чернівецьку область Михайло ПАПІЄВ у своєму виступі зазначив, що ця інвестиційна інституція, яка вже сьогодні має у своєму розпорядження стартовий капітал в сумі 3 мільйони гривень, є першою і наразі єдиною в Україні та має на меті сприяти розвиткові бізнес-ініціатив молодих підприємців.



06.04.2012 09:48

Голова обласної ради взяв участь у засіданні Правління Організації роботодавців Чернівецької області

Голова обласної ради взяв участь у засіданні Правління Організації роботодавців Чернівецької області
Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ спільно з першим заступником голови обласної державної адміністрації Георгієм ГАЛИЦЕМ взяли участь у засіданні Правління Організації роботодавців Чернівецької області, на якому був присутній генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан ІЛЛІЧОВ, керівники галузевих та територіальних організацій роботодавців, представники малого та середнього бізнесу.
У порядку денному засідання були питання, що стосувались основних напрямків та пріоритетів діяльності Федерації роботодавців України на 2012 рік, виконання міськими та районними організаціями роботодавців області вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні», організаційні питання, але дискусія швидко набула гостроти та вийшла за рамки обговорення питань порядку денного. Підприємці емоційно говорили про свої проблеми, недоречності в законодавстві, некоректні дії податківців та працівників інших контролюючих органів, проблеми на митниці. Всі ці обставини заважають працювати, підтримувати підприємства на належному рівні, утримувати працівників.
Голова обласної ради зауважив, що подібне обговорення є цілком очікуваним, якщо йдеться про наболіле. Він висловив готовність спільно з головою облдержадміністрації докласти всіх зусиль, щоб вирішувати нагальні проблеми буковинських підприємців, та запевнив, що кожен конкретний випадок буде розглянутий, спроби штучно затягувати вирішення справ, користуючись прогалинами в законодавстві, будуть рішуче припинятись – з цією метою вже працює прямий мобільний номер голови облдержадміністрації. Відповідна телефонна лінія буде відкрита і для зв’язку з керівником крайового парламенту. Михайло ГАЙНИЧЕРУ прокоментував порушені підприємцями проблеми, зокрема, повідомив про досягнуту домовленість з «Чернівціобленерго» про поетапну оплату за енергоносії для підприємців, зауважив на необхідності запрошення до діалогу представників податкових органів.



21.04.2011 12:38

Малому та середньому бізнесу – цивілізоване конкурентне середовище

Малому та середньому бізнесу – цивілізоване конкурентне середовище
Голова Новоселицької районної ради Деомид ШОВА, заступник голови Новоселицької районної ради Василь ГОРБАТЮК, голова Хотинської районної ради Дмитро РУДЕНКО та заступник голови ради Тетяна КРАВЕЦЬКА взяли участь у зустрічі «Регіональна конкурентоспроможність», яка проходила в Чернівцях під егідою проекту Агентства США з міжнародного розвитку (AISD) «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність».



09.04.2010 16:18

На підтримку місцевого товаровиробника

На підтримку місцевого товаровиробника
На виконання рішення колегії обласної ради «Про цінову ситуацію в Чернівецькій області» обласна державна адміністрація надала пропозиції до проекту Програми економічного і соціального розвитку області на 2010 рік щодо забезпечення умов функціонування виробників продовольчих товарів на території області з метою задоволення споживчих потреб населення області. Зокрема, передбачається придбання лінії з фасування олії на ВАТ «Чернівецький олійно-жировий комбінат», збільшення посівних площ під цукровий буряк для забезпечення сировиною ТОВ «Цукровий комбінат «Хрещатик», сприяння ВАТ «Чернівецький міський молочний завод» та державному підприємству «Екосир» у пошуку інвесторів для відновлення цих підприємств. Передбачається також забезпечити ефективну роботу оптового ринку «Дари Буковини», інфраструктура якого дасть можливість скооперувати роботу фермерських господарств щодо реалізації оптових партій сільгосппродукції на взаємовигідних умовах, сприяти розвиткові та реконструкції існуючих підприємств, які займаються зберіганням та переробкою овочів та фруктів.



02.04.2010 08:56

Розвиток транзитного потенціалу Буковини - серед пріоритетів крайової влади

Розвиток транзитного потенціалу Буковини - серед пріоритетів крайової влади
У Чернівецьку обласну раду надійшов лист з Міністерства транспорту та зв’язку України у відповідь на звернення, прийняте на 36-й сесії крайового парламенту щодо розвитку конкурентного середовища на ринку перевезень України.
У столиці з розумінням поставились до проблем розвитку транспортно-дорожного комплексу Чернівецької області, порушених у зазначеному зверненні. Разом з тим, зазначається у відповіді галузевого міністерства, незадовільний стан наповнення спеціального фонду Державного бюджету України обмежує фінансування дорожньої галузі та виконання намічених обсягів робіт щодо належного утримання автомобільних доріг.



06.08.2009 16:15

У відповіді Міністерства палива та енергетики України на звернення депутатів Чернівецької обласної ради

У відповіді Міністерства палива та енергетики України на звернення депутатів Чернівецької обласної ради
У відповіді Міністерства палива та енергетики України на звернення депутатів Чернівецької обласної ради щодо необґрунтованого підвищення цін на моторні палива



06.08.2009 15:23

На виконання розпорядження голови обласної ради

На виконання розпорядження голови обласної ради
На виконання розпорядження голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО «Про пропозиції та зауваження депутатів, висловлені на 29-й сесії обласної ради» обласна державна адміністрація розглянула пропозицію депутата обласної ради Віктора ХАРАБАРИ щодо посилення контролю за виконанням рішень обласної ради в частині розвитку транспортної галузі області.



19.03.2009 16:38

Міськмолокозавод знову працюватиме. Якщо йому допомогти

Заступник голови постійної комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій Іван Бурдейний вивчив стан справ та можливості відновлення роботи ВАТ „Чернівецький міський молочний завод”



10.12.2008 10:43

Економіка області в період світової фінансової кризи

Відбулось засідання робочої групи з розробки регіональних заходів з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку області.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua