Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  У Верховній Раді України

Прес-центр

Новини - У Верховній Раді України

14.04.2016 14:10

Віталій Мельничук взяв участь у слуханнях щодо прогнозування розвитку України

Віталій Мельничук взяв участь у слуханнях щодо прогнозування розвитку України
Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у слуханнях Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України на тему «Прогнозування розвитку України». На слуханнях обговорювались середньострокові та довгострокові програми соціально-економічного розвитку окремих регіонів та України загалом. Їх сучасники мали на меті напрацювання моделі цілісного довгострокового соціально-економічного прогнозування на всеукраїнському рівні з врахуваннях особливостей довгострокового прогнозування на місцях. У слуханнях взяли участь заступники міністрів освіти, охорони здоров’я, молоді та спорту, аграрної політики, представники Міністерства економічного розвитку, народні депутати, громадські діячі та науковці. Присутні відзначали, що через політичну нестабільність сьогодні важко прогнозувати розвиток України, але наголошували на необхідності реальної стратегічної національної доктрини на довготривалий період, яка б забезпечила ефективний послідовний розвиток українського суспільства, незалежний від політичних еліт при владі.



04.12.2015 14:18

На зустрічі з Головою Верховної Ради України

На зустрічі з Головою Верховної Ради України
Голова обласної ради Іван Мунтян перебуває у службовому відрядженні в Києві, де бере участь у зустрічі Голови Верховної Ради України з представниками всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування. На зустрічі обговорюються актуальні питання децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.
Голова Верховної Ради поінформував учасників зібрання про створення у парламенті Офісу місцевого самоврядування з метою надання технічної підтримки владним органам на місцях. Володимир Гройсман також наголосив, що оновлення органів місцевого самоврядування буде "додатковою потужною енергією" на шляху перетворення України на ефективну європейську державу.



02.07.2015 17:55

Децентралізація влади – шлях до розквіту Української держави

Децентралізація влади – шлях до розквіту Української держави
Реформа чинної в Україні застарілої системи державного управління та місцевого самоврядування є ключовою з-поміж інших державотворчих перетворень. Вона покликана осучаснити вітчизняний державний устрій, надати йому цивілізаційного змісту, спонукати владні структури до адресної роботи щодо надання публічних послуг та максимального задоволення законних потреб, прав та інтересів громадян.
Реформування владної системи викликало чималий інтерес серед інституцій громадянського суспільства та пересічних громадян. Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади".
Текст цього законопроекту був оприлюднений на офіційному парламентському веб-сайті 2 липня 2015 року. Пропонуємо його до уваги відвідувачів офіційного сайту Чернівецької обласної ради та веб-порталу територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.



31.01.2015 12:40

На шляху оновлення системи місцевого самоврядування

На шляху оновлення системи місцевого самоврядування
Делегація органів представницької влади області взяла участь в роботі розширеного засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, яке проходило днями у Верховній Раді України під головуванням очільника вищого законодавчого органу країни Володимира Гройсмана. За повідомленням офіційного сайту українського парламенту, у заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів, голови профільних парламентських комітетів, члени Кабінету Міністрів, представники Адміністрації Президента України, члени української делегації Конгресу місцевих та регіональних рад Ради Європи, експерти з питань децентралізації та територіальної організації влади. Учасники засідання обговорили стан і шляхи законодавчого і фінансового забезпечення децентралізації влади.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua