Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Законодавство

Прес-центр

Новини - Законодавство

25.03.2022 11:42

В Україні запровадили кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку військової техніки

В Україні запровадили кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку військової техніки
Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень військових та техніки Збройних сил України.



21.07.2021 11:20

Пропозиції Чернівецької обласної ради враховані до проєкту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція)

Пропозиції Чернівецької обласної ради враховані до проєкту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція)
Триває робота над проєктом Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція).

В рамках конструктивної розмови представників Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування й представників районних та обласних рад за участі Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування Українська асоціація районних та обласних рад (УАРОР) обговорено ряд новацій, що пропонуються в новій редакції Закону.

Відповідно Чернівецька обласна рада внесла пропозиції, які будуть враховані в новій редакції Закону, а саме:
- доповнення вимог до статті про право на службу в органах місцевого самоврядування вимогою, що вступити на службу не може особа, яка має громадянство іншої держави;
- врегулювання алгоритму переведення з державної служби в органи місцевого самоврядування і навпаки.



07.09.2016 16:00

До уваги посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів

До уваги посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів
Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило «Методичні рекомендації з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та прирівняних до них осіб». Рекомендації містять, зокрема, визначення поняття «конфлікт інтересів», характеристику його різновидів, алгоритм дій посадовців у зв’язку з виявленням ними конфлікту інтересів тощо.
Стануть в нагоді посадовцям та пересічним громадянам такі розділи документу, як «Самостійний тест на наявність (відсутність) конфлікту інтересів», «Алгоритм дій працівника (керівника) у зв’язку із встановленням наявності конфлікту», «Типові приклади ситуацій конфлікту інтересів», «Відповідальність за вчинення дій, прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів. Усунення наслідків вчинення дій, прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів» та інші.
З повним текстом зазначеного документу можна ознайомитись на офіційному сайті Чернівецької обласної ради за посиланням: http://oblrada.cv.ua/activity/anti_corruption/detail/133/.



27.08.2015 15:45

Обласна рада звернулась за роз’ясненням щодо невизначених аспектів у законодавстві про добровільне об’єднання територіальних громад

Обласна рада звернулась за роз’ясненням щодо невизначених аспектів  у законодавстві про добровільне об’єднання територіальних громад
Чернівецька обласна рада звернулася за роз’ясненнями до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України у зв’язку із проблемними питаннями, які виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад відповідно до чинного законодавства. Зокрема, щодо меж компетенції та переліку адміністративних послуг, які надаватиме староста мешканцям села, процедури виходу сіл, селищ, міст із складу об’єднаної територіальної громади, визначення поняття добровільності об’єднання та статусу окремих громад, які не об’єднаються, встановлення мінімальної та максимальної чисельності об’єднаної громади. Також незрозумілим є механізм фінансування територіальних громад, які провели об’єднання згідно із Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», із порушенням вимог Перспективного плану формування територій громад.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua