Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Житлово-комунальне господарство

Прес-центр

Новини - Житлово-комунальне господарство

28.08.2015 11:08

Валентин Маніліч ознайомився із ходом будівництва котельні на альтернативному паливі у Сторожинецькій лікарні

Валентин Маніліч ознайомився із ходом будівництва котельні на альтернативному паливі у Сторожинецькій лікарні
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч здійснив робочу поїздку у Сторожинець, де ознайомився з проектом будівництва модульної котельні, яка забезпечить теплом Центральну районну лікарню. Нова котельня працюватиме на альтернативному паливі – палетах, що дозволить зменшити видатки закладу на опалення. Валентин Маніліч разом з головним лікарем Сторожинецької лікарні, депутатом обласної ради Матвієм Плегуцою оглянули будівельний майданчик, на якому закладено фундамент майбутнього опалювального комплексу. У ньому передбачено ангар для зберігання палива та всі необхідні допоміжні приміщення для забезпечення роботи котельні, яку підключать до існуючої у лікарні системи опалення. Роботи, які проводить львівська фірма «Теплоінвестсервіс», планується завершити до початку осінньо-зимового сезону.



05.08.2015 17:46

Газові компанії області не мають доступу до коштів, отриманих від споживачів

Газові компанії області не мають доступу до коштів, отриманих від споживачів
Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо проблеми, яка виникла у газовому господарстві області.
Відповідно до вимог чинного законодавства здійснено заходи з розмежування функцій розподілу та постачання природного газу. З 1 липня 2015 року підприємство «Чернівцігаз Збут», створене у січні нинішнього року, є єдиним гарантованим постачальником природного газу в Чернівецькій області, а ПАТ «Чернівцігаз» - єдиною компанією з розподілу природного газу. На сьогоднішній день згадані підприємства опинились у скрутному становищі, оскільки прийнятий Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Алгоритм розподілу коштів не дає можливості розщеплювати отримані надходження між учасниками ринку природного газу. Тобто плата, яка надходить від споживачів природного газу, акумулюється на банківських рахунках без подальшого її розподілу, а згадані підприємства залишились без засобів для здійснення своєї господарської діяльності.



24.10.2014 14:36

Житлові будинки та об’єкти соціальної сфери поступово забезпечують теплопостачанням

Житлові будинки та об’єкти соціальної сфери поступово забезпечують теплопостачанням
Станом на 10-ту годину 24 жовтня в Чернівецькй області забезпечено опалення лише у 0,8% житлових будинків. Водночас у 70,5% шкіл та 75, 4% дошкільних навчальних закладів, а також у 94,5% лікувально-профілактичних закладів з’явилось тепло. Таку інформацію оприлюднено на Урядовому порталі.
Лідером у забезпеченні опаленням виявилась Рівненська область, де тепло отримали 100% закладів соціальної сфери та 92,5% житлових будинків. У сусідніх Тернопільській області розпочався опалювальний сезон у 85,9% житлових будинків, Хмельницькій – 63,2% та Івано-Франківській – 43%. Загалом по Україні отримали теплопостачання 53,4% житлових будинків, 69,9% лікувально-профілактичних закладів, 74,6% дошкільних навчальних закладів та 63,8% шкіл.



02.09.2014 10:54

У Новоселицькому районі обговорювали питання забезпечення теплопостачанням в холодну пору року

У Новоселицькому районі обговорювали питання забезпечення теплопостачанням в холодну пору року
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган провів робочу нараду з міським головою Марією Нікорич та директором КП «Новоселицька тепломережа» Віктором Агратіною за участю керівника ПРаТ «Агроспецмонтаж» Степана Поповича.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, обговорювалась ситуація щодо забезпечення в холодний сезон теплопостачанням як приватного сектору, так і установ та організацій, що функціонують в місті.
Досягнуто домовленостей про якнайшвидшу розробку фахівцями «Агроспецмонтажу» відповідного проекту з модернізації міської котельні з метою отримання інвестиційних коштів у рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки.



24.04.2013 11:58

У Новоселицькому районі обговорювали проблеми утилізації твердих побутових відходів

У Новоселицькому районі обговорювали проблеми утилізації твердих побутових відходів
За участю голови Новоселицької районної ради Деомида Шови, голови райдержадміністрації Георгія Нікітовича, Новоселицького міського голови Марії Нікорич відбулась робоча нарада з працівниками управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації, іншими відповідальними службами щодо активізації вирішення нагальних для району екологічних проблем, пов’язаних з утилізацією, складуванням та перспективою будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів.



06.03.2013 17:22

«Чернівціводоканал» запропонував свої послуги мешканцям Кіцманського та Заставнівського районів

«Чернівціводоканал» запропонував свої послуги мешканцям Кіцманського та Заставнівського районів
Пропозицію комунального підприємства «Чернівціводоканал» щодо можливості розширення мережі споживачів водопостачальницьких послуг розглянула постійна комісія обласної ради з питань будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій (голова комісії – Василь Бічер). Водогін «Дністер-Чернівці», потужності якого розраховані на забезпечення питною водою обласного центру та населених пунктів вздовж пролягання гідротехнічної споруди, має надлишок питної води, якою можуть скористатись територіальні громади Заставнівського та Кіцманського районів. Постійна комісія рекомендувала Кіцманській та Заставнівській райдержадміністраціям та районним радам вивчити можливість підключення до магістрального водогону «Дністер-Чернівці» задля забезпечення стабільного водопостачання мешканців цих районів.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua