Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Житлово-комунальне господарство >  Газові компанії області не мають доступу до коштів, отриманих від споживачів

Прес-центр

Новини

05.08.2015 17:46

Газові компанії області не мають доступу до коштів, отриманих від споживачів |  Житлово-комунальне господарство

Тема новини: Назва теми

Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо проблеми, яка виникла у газовому господарстві області.

Відповідно до вимог чинного законодавства здійснено заходи з розмежування функцій розподілу та постачання природного газу. З  1 липня 2015 року підприємство «Чернівцігаз Збут», створене у січні нинішнього року, є єдиним гарантованим постачальником природного газу в Чернівецькій області, а ПАТ «Чернівцігаз» - єдиною компанією з розподілу природного газу. На сьогоднішній день згадані підприємства опинились у скрутному становищі, оскільки прийнятий Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Алгоритм розподілу коштів не дає можливості розщеплювати отримані надходження між учасниками ринку природного газу. Тобто плата, яка надходить від споживачів природного газу акумулюється на банківських рахунках без подальшого її розподілу, а згадані підприємства залишились без засобів для здійснення своєї господарської діяльності.

Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-міністра України за підтримкою та сприянням у вирішенні порушеної проблеми з метою недопущення зупинки роботи газових кампаній області, а також уникнення зростання соціальної напруги в регіоні у зв’язку із можливим вивільненням більше тисячі працюючих.  

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua