Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Уроки історії

Прес-центр

Новини - Уроки історії

18.05.2015 10:30

У Чернівцях вшанували пам`ять жертв політичних репресій

У Чернівцях вшанували пам`ять жертв політичних репресій
17 травня з ініціативи обласного Товариства політв`язнів та репресованих відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам`яті жертв політичних репресій, у якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук .
Представники духовенства відслужили поминальну панахиду за загиблими, а до підніжжя пам’ятника жертвам тоталітарного режиму лягли квіти від керівників обласної та міської влади, представників громадських організацій, небайдужих буковинців.



08.05.2015 16:28

На знак вшанування подвигу учасників визвольних змагань

На знак вшанування подвигу учасників визвольних змагань
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч разом з керівниками обласної та міської виконавчої та представницької влади взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника воякам Буковинського куреня, що в середмісті Чернівців. Разом з депутатами рад усіх рівнів, представниками громадськості та духовенства вони вшанували внесок учасників визвольних змагань українського народу у справу будівництва незалежної України.



24.04.2015 16:24

На Новоселиччині вклонилися пам`яті полеглих польських вояків

На Новоселиччині вклонилися пам`яті полеглих польських вояків
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь у покладанні квітів до могил польських легіонерів у селі Рідківці Новоселицького району. Відвідання місць поховань польських військових, які загинули під час Першої світової війни, відбулось у рамках офіційного візиту в Чернівецьку область Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща Генрика Літвіна. До складу польської делегації, яка супроводжувала пана Посла, увійшли Генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек та працівники консульства. На церемонії покладання були присутні також в.о. заступника голови - керівника апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук, голова Новоселицької районної ради Роман Криган, голова райдержадміністрації Євгенія Бойко, керівники місцевих територіальних громад.



01.04.2015 17:38

На Глибоччині вшанували пам`ять жертв розстрілу у 1941 році

На Глибоччині вшанували пам`ять жертв розстрілу у 1941 році
Сьогодні в урочищі Варниця поблизу села Біла Криниця на Глибоччині вшанували пам`ять жертв масового розстрілу мирних жителів 1 квітня 1941 року. У поминальних заходах взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови облради Ярослав Курко, керівники Глибоцького району, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, депутати рад різних рівнів, представники громадських організацій. На скорботні урочистості прибули численні гості з Румунії, серед яких держсекретар МЗС Румунії у справах румунів за кордоном, сенатори та депутати румунського парламенту, члени молодіжних та національно-культурних організацій, делегація священнослужителів на чолі з настоятелем монастиря Путна, який відправив панахиду на місці загибелі мирних жителів. Учасники заходу поклали квіти до пам`ятного знаку, встановленого на згадку про страшні події.
«Вина розстріляних тут людей полягала лише в тому, що батьки та діди виховали їх у любові до своєї батьківщини, до церкви та народу, а їм намагались насильно нав`язати зовсім інше життя, яке суперечило їхнім переконанням та традиціям, – сказав перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, звертаючись до присутніх. – Більше року тому українські студенти та український народ вийшли на Майдан, бо також не могли змиритись із тим, яке майбутнє їм готували».



20.02.2015 12:44

Сьогодні у Чернівцях вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні у Чернівцях вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні
Сьогодні в Чернівцях відбуваються заходи до Дня Героїв Небесної Сотні, встановленого Указом Президента України №69 від 11 лютого 2015 року. Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук поклали квіти до могил наших земляків Олександра Щербанюка та Василя Аксенина, які загинули під час подій на Майдані минулого року. Вшанувати пам’ять буковинців прийшли народні депутати України, депутати обласної ради, представники громадських та молодіжних організацій, керівники профспілкових організацій, студенти, учні загальноосвітніх навчальних закладів.



22.01.2015 11:37

З нагоди Дня Соборності України

З нагоди Дня Соборності України
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Соборності України, які відбулись в приміщенні обласної філармонії, та в церемонії покладання вінків та квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Керівник крайової представницької влади привітав присутніх на зборах, а разом з ними - всю буковинську громаду з нагоди визначного свята. «На зорі двадцятого століття знайшла своє організаційне та правове втілення національна ідея територіальної, політичної та духов¬ної єдності українських земель, яка слугувала дороговказом для десятків поколінь нашого народу. Усвідомлення національної спільності, святого прагнення до об’єднання українців по обидва боки Дніпра, до возз’єднання Сходу і Заходу України в єдиній соборній державі згуртувало українське суспільство, спонукало до активних державницьких акцій тисячі людей», - зазначив у своєму вітальному слові голова обласної ради.



22.11.2014 13:32

На знак вшанування пам’яті жертв Голодомору

На знак вшанування пам’яті жертв Голодомору
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко разом з депутатами крайового парламенту, керівниками Чернівецької міської та районних в м.Чернівці рад, представниками громадськості та духовенства взяв участь у церемонії покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, встановленому на розі вулиць Руської і Т.Шевченка обласного центру, і траурному молебні.



26.04.2014 11:53

На знак поваги до подвигу героїв-чорнобильців

На знак поваги до подвигу героїв-чорнобильців
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь та виступив на урочисто-жалобному мітингу, який відбувся на центральному кладовищі Чернівців з нагоди 28-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.
Керівник крайової представницької влади висловив почуття глибокої вдячності та поваги усім жителям області, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії. «Наслідки цієї катастрофи для України і світу загалом неможливо будо б передбачити, якби не мужність та самопожертва героїв-чорнобильців, які ціною свого життя та здоров’я запобігли ядерному колапсу», - наголосив Михайло Гайничеру.



17.02.2014 11:15

Відбулись урочистості з нагоди 25-ї річниці виведення військ з Афганістану

Відбулись урочистості з нагоди 25-ї річниці виведення військ з Афганістану
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Афганістану.
«Ніякими цифрами не можна виміряти безмежне горе солдатських матерів, які втратили в афганському пеклі найдорожче – своїх дітей, неможливо осягнути глибину трагедії родин, в яких дружини втратили своїх чоловіків, сестри – братів, діти – батьків. Не піддаються обліку величезні моральні збитки, завдані тим, хто назавжди позбувся фізичного здоров’я і душевного спокою, втратив надію на здійснення життєвих перспектив та заповітних сподівань», - наголосив голова обласної ради, звертаючись до присутніх на мітингу.



13.12.2013 09:11

Вшановуючи подвиг буковинських «чорнобильців»

Вшановуючи подвиг буковинських «чорнобильців»
12 грудня керуючий справами обласної ради Микола Борець взяв участь у зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зустріч відбулась у приміщенні Департаменту соціального захисту населення з нагоди Дня вшанування «чорнобильців», встановленого Указом Президента України № 945 від 10 листопада 2006 року. Посадовець висловив щиру подяку чорнобильцям Буковини від імені голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру, від депутатів та посадових осіб органів представницької влади Буковинського краю.



23.11.2013 14:23

Сьогодні в Чернівцях вшанували пам’ять жертв голодоморів

Сьогодні в Чернівцях вшанували пам’ять жертв голодоморів
Сьогодні в Чернівцях відбулись поминальні заходи до 80-ї річниці голодомору 1923-33 років та на вшанування пам’яті загиблих у ті трагічні роки. Біля Пам’ятного знаку на розі вулиць Руської та Т.Шевченка в Чернівцях відбувся мітинг-реквієм та спільна панахида священнослужителів різних конфесій. Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин поклали до пам’ятника символічні композиції з колосся. В поминальних заходах взяли участь також депутати обласної ради, представники правоохоронних органів, громадських та молодіжних організацій.



28.10.2013 11:00

До 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників (ФОТОРЕПОРТАЖ)

До 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин взяли участь в урочистій церемонії покладання вінків та квітів до монумента воїну-визволителю на Соборній площі обласного центру. В урочистостях також взяли участь керівники правоохоронних та контрольних органів, силових структур, депутати обласної, Чернівецької міської та районних в м. Чернівці рад, представники громадськості, студенти та учні навчальних закладів Чернівців.



15.05.2013 13:37

У Чернівцях відзначили 25-ту річницю початку виведення військ з Афганістану

У Чернівцях відзначили 25-ту річницю початку виведення військ з Афганістану
Керуючий справами обласної ради Микола Борець взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на проспекті Незалежності у Чернівцях з нагоди 25-ї річниці початку виведення військ з Афганістану. Пам’яті полеглих в Афганістані прийшли вклонитись також їх бойові побратими, які пережили війну, члени їх родин, депутати рад різних рівнів, представники правоохоронних органів, члени громадських та молодіжних організацій. Священики відслужили панахиду за загиблими в афганській війні.



12.04.2013 09:32

Вшановуючи пам’ять безвинних жертв Голокосту

Вшановуючи пам’ять безвинних жертв Голокосту
Міжнародному дню визволення в’язнів концентраційних таборів було присвячено скорботний мітинг, який відбувся 11 квітня в с. Чудей Сторожинецького району на місці розстрілу в липні 1941 року фашистськими загарбниками та їх поплічниками близько 500 громадян єврейської національності. Акція, яка зібрала кількасот учасників – представників єврейської громади Буковини, учнівської молоді, жителів Сторожинеччини, відбулась за підтримки регіонального відділення благодійного фонду «Взаєморозуміння і толерантність», благодійного фонду «Хесед Шушана», районної влади та громади села. Головний раввин Чернівців та Чернівецької області Менахем Мендель Гліцнштейн відправив траурну панахиду. У виступах першого заступника голови Сторожинецької районної державної адміністрації Георгія ПОЖОГИ, голови фонду «Хесед Шушана» Леоніда ФУКСА, начальника інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату Чернівецької обласної ради Валерія УНГУРЯНУ, Чудейського сільського голови Мануели ДОЛІНСЬКОЇ лунали заклики свято берегти пам’ять про безвинних жертв Голокосту і не допустити повторення страхіть війни.



28.01.2013 16:12

До Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту (ФОТОРЕПОРТАЖ)

До Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту
(ФОТОРЕПОРТАЖ)
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ та голова облдержадміністрації Михайло ПАПІЄВ взяли участь у скорботному мітингу-реквіємі з нагоди Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту. У поминальному заході, організованому єврейською громадою Чернівецької області, взяли участь також священнослужителі, представники громадських організацій та національно-культурних товариств, ветерани війни та праці, представники засобів масової інформацій, учнівська молодь. Присутні одноголосно засудили спроби замовчування злодіянь Голокосту, а також висловили рішучий протест щодо проявів ксенофобії та міжнаціональної ворожнечі в Україні загалом та на теренах Буковинського краю зокрема.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua