Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

04.09.2019 12:06
Чернівецька обласна рада


    відповідно до Положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Чернівецької обласної ради, затвердженого рішенням ХХVІІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 18.12.2018 р. № 204-28/18, оголошує конкурс на заміщення посади директора комунального закладу "Карапчівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат"

22.08.2019 16:57
Чернівецька обласна рада


    відповідно до Положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Чернівецької обласної ради затвердженого рішенням ХХVІІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 18.12.2018р. № 204-28/18, оголошує конкурс на заміщення посади директора комунального закладу "Оршівський дитячий будинок санаторного типу"

21.08.2019 11:58
Відбудуться виставки «Букдерев-2019» та «Вироблено в Єврорегіоні «Верхній Прут»


    3-5 жовтня 2019 року в спортивному залі Чернівецької дитячо-юнацької спортивної школи (м. Чернівці, вул. Небесної Сотні, 6) відбудеться виставка «Букдерев-2019» та виставка-ярмарок «Вироблено в Єврорегіоні «Верхній Прут», які організовує Чернівецька торгово-промислова палата.

09.08.2019 12:18
Чернівецька обласна рада


    відповідно до Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади директора обласної комунальної установи "Соціальний центр матері та дитини"

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Соціально-економічний розвиток >  Прийнято основний програмний документ соціально-економічного розвитку Чернівецької області у 2019 році

Прес-центр

Новини

21.12.2018 16:42

Прийнято основний програмний документ соціально-економічного розвитку Чернівецької області у 2019 році |  Соціально-економічний розвиток

Тема новини: Назва теми

Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2019 рік затверджено на пленарному засіданні 28-ї сесії Чернівецької обласної ради. Так, програмою визначено низку пріоритетних завдань на наступний рік, реалізація яких дозволить покращити загальну соціально-економічну ситуацію в краї.

Зокрема, пріоритетними завданнями у галузі промисловості буде завершення монтажу гідроагрегату №4 другої черги будівництва Дністровської ГАЕС, розбудова індустріального парку «Новодністровськ», налагодження повноцінної діяльності низки підприємств добувної промисловості, будівництво сонячних електростанцій на території Новоселицького району, продовження робіт щодо введення в експлуатацію мікрогідроелектростанції на території Вижницького району тощо. У підсумку реалізації цих та інших проектів планується збільшення обсягу реалізації промислової продукції до 15,9 млрд. грн.

Серед головних завдань розвитку області у 2019 році – підвищення інвестиційної привабливості та збільшення обсягу капітальних інвестицій на понад 3 млрд. грн., збільшення кількості малих та середніх підприємств на та зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів від діяльності суб’єктів малого та середнього бізнесу на 3,7 млрд. грн.

Значна увага приділятиметься покращенню стану доріг, підвищенню ефективності використання коштів, спрямованих на будівництво та ремонт автошляхів, а також модернізації під’їзних шляхів до міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Румунією. Зокрема, йдеться про будівництво автомобільної дороги державного значення Р62 «Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці» та мостопровід через річку Прут на автомобільній дорозі державного значення Т-26-06 «Новоселиця – Герца – КПП «Дяквіці» загальною вартістю 380 млн. грн. Програмою також передбачено проведення капітального та поточного середнього ремонту 18 ділянок доріг державного значення на загальну суму 1,4 млрд. грн.

Відповідні завдання реалізуватимуться й у галузі житлово-комунального господарства краю. Йдеться насамперед про такі невідкладні заходи, як оснащення багатоквартирних житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії та водопостачання, забезпечення сталого розвитку систем водопостачання та водовідведення, продовження роботи із впровадження нових форм управління житловими будинками та впровадження в населених пунктах роздільного збирання побутових відходів.

У свою чергу з метою забезпечення належного рівня соціального захисту та пенсійного забезпечення населення області передбачено виконання заходів комплексної соціальної програми підтримки учасників антитерористичної операції (учасників бойових дій) та членів їх сімей на 2017-2019 роки та комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота», а також залучення благодійної допомоги для вирішення проблем соціально вразливих верств населення та забезпечення своєчасного надання усіх видів соціальної допомоги, житлових субсидій, пільг та компенсацій населенню області та внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території України та районів проведення операції Об’єднаних сил.

В рамках Програми соціально-економічного розвитку області на 2019 рік передбачені також заходи щодо забезпечення соціальної та професійної адаптації, психологічної реабілітації інвалідів війни та учасників АТО, соціального захисту ветеранів, інвалідів  війни, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На загал, Програмою соціально-економічного розвитку області на 2019 рік передбачається реалізація 38 регіональних (комплексних) програм, затверджених відповідними рішеннями Чернівецької обласної ради, на майже 180 млн. грн.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua