Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Фінанси  >  З 1 січня 2013 року зросте мінімальна заробітна плата

Прес-центр

Новини

19.12.2012 11:26

З 1 січня 2013 року зросте мінімальна заробітна плата |  Фінанси

Тема новини: Назва теми

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», з 1 січня наступного року мінімальна заробітна плата складатиме 1 тис. 147 гривень, а з 1 грудня 2013 року – 1 тис. 218 гривень на місяць. При цьому посадовий оклад (тарифна ставка) першого тарифного розряду єдиної тарифікаційної системи з 1 січня складатиме 852 гривні, а з 1 грудня – 928 гривень на місяць. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної державної адміністрації.

За розрахунками Мінфіну, обсяг власних доходів місцевих бюджетів області, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів на 2013 рік, складе 705,5 млн. гривень, що на 4% більше прогнозного планового обсягу 2012 року. Обсяг дотації вирівнювання на 2013 рік затверджений в сумі 1957 млн. гривень, що на 11,4% більше показників цього року.

Крім того, у наступному році значно зростають обсяги субвенцій соціального характеру. Так, обсяг субвенцій для надання допомог сім’ям з дітьми зросте на 47,5%і складе 1061,1 млн. гривень, а обсяг субвенцій на надання пільг та субсидій окремим категоріям громадян - на 6,8% і становитиме136,6 млн. гривень.

Як і цьогоріч, області передбачаються субвенції на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батьків-вихователів і прийомних батьків за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом  «гроші ходять за дитиною», придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії, придбання медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги, часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою,  будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності.

Видаткова ж частина місцевих бюджетів, що враховується при визначенні міжбюджетних трансфертів, визначена в обсязі 2662,4 млн. гривень, що на 9,5% більше показників 2012 року.

Міністерством фінансів України враховано збільшення видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, у тому числі на оплату: теплопостачання – на коефіцієнт 1, 061, природного газу – на коефіцієнт 1, 06, водопостачання та водовідведення, електроенергії та інших комунальних послуг та енергоносіїв – на коефіцієнт 1, 063.

 

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua