Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжнародне співробітництво

22.04.2015 14:19

Експерти з Німеччини сприятимуть проведенню децентралізації влади в Україні

Експерти з Німеччини сприятимуть проведенню децентралізації влади в Україні
Сьогодні перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Куліш зустрілися з представниками німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) – Штефаном Дрегером, керівником місії “Децентралізація в Україні” та Тімо Б’янком, експертом проекту GIZ. Учасники зустрічі обговорили питання розробки нового проекту німецького товариства з питань децентралізації влади в Україні. За словами керівника місії Штефана Дрегера, метою проекту є сприяння проведенню процесу децентралізації влади в Україні. Вже восени цього року німецькі експерти планують розпочати його реалізацію у Чернівецькій та Полтавській областях. У ході робочої зустрічі представники GIZ цікавилися станом впровадження реформ з децентралізації влади у Чернівецькій області та обговорили проблеми, які при цьому виникають.



16.04.2015 10:54

На зустрічі керівництва області з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові

На зустрічі керівництва області з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру та голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук зустрілись з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові паном Мірославом Клімою в рамках його ділової поїздки до Чернівецької області. В ході розмови очільник обласної представницької влади високо оцінив внесок представників чеської нації в історію та культуру Чернівців та Буковинського краю. Він наголосив на важливості розвитку взаємовигідних економічних, наукових, культурних контактів між українськими та чеськими партнерами. Михайло Гайничеру зауважив, що практичний досвід інтеграції Чехії до Європейського Союзу є надзвичайно важливим для України щодо наповнення євроінтеграційних процесів, які відбуваються в нашій державі, реальним змістом.



10.04.2015 14:06

Керівники Чернівецької області зустрілись з Надзвичайним та Повноважним послом Угорщини в Україні

Керівники Чернівецької області зустрілись з Надзвичайним та Повноважним послом Угорщини в Україні
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись із Надзвичайним та Повноважним послом Угорщини в Україні д-ром Ерно Кешкенем. Пан Посол запевнив керівників Чернівецької області у всебічній підтримці України, її суверенітету і територіальної цілісності, висловив зацікавленість у зміцненні та розширенні економічної співпраці, повідомив про допомогу, яку надає Угорщина у гуманітарній сфері, зокрема, лікуванні поранених українських військових та підтримці внутрішньо переміщених осіб. Пан Ерно Кешкень зробив акцент на розвитку торгівельно-економічних зв`язків та зазначив, що має конкретні пропозиції для представників бізнесових кіл Чернівецьокї області і висловив сподівання на їх успішну реалізацію, зокрема, завдяки запланованій у Торгово-промисловій палаті зустрічі з бізнесменами Буковини. Пан Посол також запросив керівників Чернівецької області на економічний форум, який відбудеться одночасно в Будапешті та Києві та сприятиме поглибленню економічної співпраці між двома країнами. Окремо пан Ерно Кешкень зупинився на культурних проектах угорської сторони, реалізація яких в Україні запланована вже найближчим часом. Йдеться, зокрема, про проведення днів угорської культури в Україні, в рамках яких відбудуться численні заходи не лише в столиці, а й інших містах України, великий благодійний гастрольний тур Угорського народного ансамблю, який планує передати зібрані на концертах кошти на потреби Української держави.
Голова обласної ради Михайло Гайничеру подякував пану Послу за підтримку та пропозиції щодо співробітництва і висловив зацікавленість у розвитку спільних економічних проектів. Він, зокрема, зазначив, що представники влади та бізнесових кіл Чернівецької області зацікавлені у спільних проектах у рамках операційної програми ЄС Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія, хоча подібний досвід у буковинців незначний, вони мають чималий інтерес до розвитку подібної співпраці, тож угорським та чернівецьким бізнесменам вдасться віднайти точки дотику, які традиційно існують на Закарпатті. Голова Чернівецької обласної ради також висловився за доцільність реалізації спеціальних програм Уряду Угорщини для українського малаго і середнього бізнесу.



12.03.2015 11:16

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Австрії в Україні та відкритті Почесного консульства

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Австрії в Україні та відкритті Почесного консульства
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись із Надзвичайним та Повноважним послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом та делегацією австрійських посадовців, які прибули в Чернівці з нагоди відкриття в місті Почесного консульства Австрії. Пан Посол схвально оцінив розширення співробітництва між Україною та Австрією і їх окремими регіонами, розвитком інфраструктури представництв, а також зауважив, що сьогоднішнє відкриття Почесного консульства є свідченням визнання Австрією важливості зв`язків з Чернівцями та областю. Він також зазначив, що Чернівці повинні використати переваги прикордонного розташування та працювати на довгострокову перспективу, а відкриття Консульства покликане розширити та примножити існуючі напрацювання у різних сферах. Пан Вольф Дітріх Хайм наголосив, що сьогодні все прогресивне світове товариство на боці України і очікує від неї якнайшвидшого проведення реформ та цілеспрямованих зусиль на подолання корупції, а також зазначив, що Австрія і надалі докладатиме зусиль для недопущення ескалації конфлікту на Сході України і з цією метою збільшила кількість своїх спостерігачів у складі місії ОБСЄ, яка працює у цьому регіоні.
Голова обласної ради Михайло Гайничеру привітав делегацію Австрійської Республіки та пана Посла на Буковинській землі та підтримав його думку про необхідність докласти всіх зусиль для реалізації очікувань як пересічних громадян, так і представників бізнесових кіл України від Асоціації з ЄС. Він висловив сподівання, що Почесне консульство сприятиме налагодженню бізнес-контактів між Чернівецькою областю та австрійськими регіонами, і утвердженню українських товарів на ринку ЄС. Михайло Гайничеру виступив за проведення цього року чергового етапу зустрічей у форматі «Буковинського діалогу», який є можливістю для поглиблення міжнародної співпраці у різних напрямках. Відповідаючи на запитання пана Посла, голова обласної ради зазначив, що сьогодні реформа місцевого самоврядування та децентралізації влади є необхідно та нагальною, а посадові особи, які працюють у цій сфері, з розумінням та підтримкою ставляться до її проведення, і попри те, що перші кроки у її реалізації не зовсім відповідають очікуванням громади, їх потрібно зробити, адже без цих кроків не можна подолати шлях реформ.



01.12.2014 11:30

Михайло Гайничеру зустрівся з румунською делегацією

Михайло Гайничеру зустрівся з румунською делегацією
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з Міністром делегатом для румунів звідусіль Міністерства закордонних справ Румунії Богданом Станоєвічем, який відвідав Чернівці задля участі у святкуванні румунською громадою Національного дня Румунії. У зустрічі взяли участь перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, заступники голови облдержадміністрації Олена Верига, Роман Марчук та Генеральний Консул Румунії в Чернівцях п. Елеонора Молдован.
Пан Міністр висловив рішучу підтримку Румунії в питанні збереження територіальної цілісності України, а також запевнив у зацікавленості у збереженні і розвитку дружніх стосунків між регіонами Румунії та України. Голова Чернівецької обласної ради висловив вдячність за підтримку та зазначив, що візити румунських високопосадовців сприяють вирішенню важливих питань двостороннього співробітництва, усуненню штучних перешкод у налагодженні продуктивних взаємовигідних стосунків, що особливо важливо для Чернівецької області та сусідніх Сучавського і Ботошанського повітів.



15.09.2014 09:57

Делегація Чернівецької області побувала в Румунії у повіті Тульча

Делегація Чернівецької області побувала в Румунії у повіті Тульча
Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в повіт Тульча (Румунія). До складу делегації, яка побувала в Тульчі на запрошення румунської сторони, увійшли представники туристичної галузі Чернівецької області, зокрема, туристичних агенцій та організацій, обласного профільного управління, учасники транскордонних проектів у сфері туризму. Організатором туру виступив менеджер телекомпанії та медіавиробництва Сучави Васілє Захарія.
Михайло Гайничеру зустрівся з перфектом повіту Тульча, заступником голови повітової ради та управляючим біосферним заповідником «Дельта Дунаю» Лучаном Сініоном. Учасники зустрічі розповіли про соціально-економічний та культурний розвиток своїх територій, туристичну привабливість регіонів, участь у транскордонних проектах. Йшлось також про перспективи підписання та імплементації Угоди про малий прикордонний рух між урядами України та Румунії, у якій зацікавлені як представники Чернівецької області, так і повіту Тульча, який межує з Одеською областю. Зазначена Угода сприятиме пожвавленню економічних та культурних стосунків між прикордонними регіонами.
Голова Чернівецької обласної ради та заступник голови повітової ради Васілє Страт обговорили окремі аспекти діяльності органів місцевого самоврядування задля забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів, вирішення нагальних проблем життєдіяльності місцевих громад та їх залучення до участі у транскордонних проектах. Йшлось також про досвід організаційної роботи у сфері туризму, популяризацію об’єктів туристичної сфери, розвиток необхідної інфраструктури, забезпечення екологічної безпеки.



31.08.2014 14:03

Михайло Гайничеру зустрівся з Міністром делегатом Румунії у справах румун за кордоном Богданом Станоєвіч

Михайло Гайничеру зустрівся з Міністром делегатом Румунії у справах румун за кордоном Богданом Станоєвіч
31 серпня відбулась зустріч голови обласної ради Михайла Гайничеру з Міністром делегатом Румунії у справах румунів за кордоном Богданом Станоєвіч, який вперше прибув до Чернівців для участі у святкуванні Дня рідної мови, що відзначається сьогодні румунською громадою. В зустрічі також взяла участь Генеральний Консул Румунії в Чернівцях п. Елеонора Молдован.
Пан Міністр запевнив Михайла Гайничеру у рішучості Румунії щодо підтримки України в міжнародному вимірі на шляху євроінтеграції та висловив думку, що єдиним шляхом вирішення конфліктної ситуації на сході України, є діалог. Румунія, в свою чергу, приєднується до всіх європейських ініціатив, які можуть вплинути на мирне розв’язання конфлікту. Сторони торкнулися актуального питання запровадження режиму малого прикордонного руху на території Чернівецької області та сусідніх повітів Румунії. В цьому напрямку румунська сторона зазначила, що найближчим часом відбудеться офіційний візит Міністра закордонних справ України П.Клімкіна до Бухаресту, під час якого буде підписано Угоду про малий прикордонний рух.



25.07.2014 11:38

Відбулися засідання круглих столів у рамках реалізації міжнародного проекту на Новоселиччині

Відбулися засідання круглих столів у рамках реалізації міжнародного проекту на Новоселиччині
Новоселицька районна рада з жовтня минулого року впроваджує проект «Розробка та управління комплексними міськими планами розвитку», МІС ЕТС код 2020. У рамках даного проекту планується розробити Стратегічний план розвитку району на 2014-2020 рр. Дане дослідження проводить компанія «Фаст трейнінг консалтинг» із м. Ясси (Румунія).
З метою ефективної розробки даного проекту представниками зазначеної компанії 23 та 24 липня у сесійній залі районної ради було проведено робочі круглі столи із провідних сфер розвитку району, а саме: економічний розвиток, охорона здоров'я, соціальний добробут населення, освіта та культура, містобудування та навколишнє середовище, у яких взяли участь фахівці відповідних галузей району. Зустрічі проводились у форматі діалогу. Як результат, сформовано перелік проблем району та окреслено можливі шляхи їх вирішення. Даний перелік буде однією із частин дослідження проекту.
Зазначений Стратегічний план стане основним документом для подальшого залучення інвестицій в економіку району у рамках впровадження нових програм транскордонного співробітництва.




05.06.2014 11:26

Кабінет Міністрів України взяв до уваги пропозиції Чернівецької обласної ради та ОДА щодо усунення проблем реалізації проектів транскордонної співпраці

Кабінет Міністрів України взяв до уваги пропозиції Чернівецької обласної ради та ОДА щодо усунення проблем реалізації проектів транскордонної співпраці
В квітні нинішнього року за ініціативи обласної ради та групи організацій - виконавців проектів транскордонного співробітництва, які є бюджетними установами, було підготовлено звернення до Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка щодо усунення проблемних питань фінансування проектів, що реалізуються в рамках програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства.
Однією з важливих проблем, які ставлять під загрозу виконання проектів, є затримка, і подекуди і відсутність проплат органами Державного казначейства коштів, виділених Європейським Союзом на виконання заходів проектів. Так, у першій половині 2013 року фінансування низки бюджетних установ з казначейського рахунку відбувалося зі значними затримками, у другій половині 2013 - на початку 2014 року практично припинилось. Невиконання зобов’язань органами Державного казначейства в області тягне за собою затримки у виконанні заходів проектів і негативно впливає на досягнення їхніх результатів.



13.05.2014 12:54

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Румунії

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Румунії
Голова обласної ради Михайло Гайничеру спільно з головою облдержадміністрації Романом Ванзуряком зустрілись з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску, який відвідав Чернівецьку область з робочим візитом. Пан посол висловив підтримку цілісності Української держави та сподівання на якнайшвидше врегулювання внутрішніх протиріч мирним шляхом. На зустрічі йшлось про перспективи підписання Угоди про малий прикордонний рух, яка нещодавно була парафована міністрами закордонних справ України та Румунії. Йшлось про можливість підписання зазначеної угоди в Чернівцях, оскільки саме на Буковині проживає найбільша в Україні румунська громада, та існують міцні зв’язки між двома країнами. Корнел Іонеску запевнив керівників Чернівецької області у толерантності румунської громади на Буковині і водночас порушив низку питань щодо забезпечення освітніх та культурних потреб румун в Україні.
Йшлось також про необхідність відкриття пунктів перетину українсько-румунського кордону, оскільки сьогодні пропускна спроможність пункту Порубне – Сірет значно менша, ніж зростаючі потреби у його послугах. Голова обласної ради Михайло Гайничеру наголосив на тому, що підписання Угоди про малий прикордонний рух збільшить навантаження на цей єдиний в області пункт пропуску. А також зауважив, що саме через Порубне у літні місяці поїдуть на відпочинок у Болгарію та інші європейські країни туристи з Чернівецької та сусідніх областей, а також Білорусі, які традиційно відпочивали в Криму, тому це питання потребує негайного вирішення.



16.12.2013 14:19

Чернівецькі журналісти побували у Будапешті

Чернівецькі журналісти побували у Будапешті
За сприяння МЗС Угорщини та Генерального консульства Угорщини в Ужгороді відбувся прес-тур журналістів з Чернівців у Будапешт. Представникам чернівецьких ЗМІ була запропонована різноманітна насичена програма з низкою офіційних зустрічей та екскурсіями визначними місцями Будапешта, які організував заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі.
Чернівчани побували в угорському парламенті, будівля якого вразила своєю архітектурою та деякою схожістю за стилем з Чернівецькою резиденцією буковинських митрополитів, де поспілкувались з головою комітету національної єдності Арпадом Потапі. Отримали можливість оглянути Адміністрацію Президента Угорщини, яка відкрита для туристів та відвідувачів лише раз на рік. Захоплюючу екскурсію провів особисто керівник дирекції з міжнародних справ Президента Угорщини Ласло Сйоке. Чернівецькі журналісти зустрілись також із заступником держсекретаря МЗС Прьоле Гергелем, який відповідає в міністерстві за відносини країни з ЄС, тож його думки щодо євроінтеграційних перспектив України викликали чималий інтерес.



12.12.2013 10:55

Буковина вперше була представлена на Міжнародному дипломатичному ярмарку в Бухаресті

Буковина вперше була представлена на Міжнародному дипломатичному ярмарку в Бухаресті
Делегація Чернівецької обласної ради у складі радника голови обласної ради Василя Заболотнюка, начальника відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу виконавчого апарату обласної ради Тетяни Татарчук та директора учбово-методичного центру культури Буковини Миколи Шкрібляка на запрошення Посольства України в Румунії взяла участь у Міжнародному благодійному дипломатичному ярмарку, що відбувся 8 грудня в м.Бухарест (Румунія) у виставковому комплексі ROMEXPO.
Метою участі у ярмарку було представлення туристичних можливостей та розмаїття буковинської фестивальної мережі як інструменту розвитку туризму в Чернівецькій області широкій аудиторії дипломатичних представництв, мешканців та гостей столиці Румунії.



09.12.2013 15:43

З метою покращання українсько-польських взаємин

З метою покращання українсько-польських взаємин
Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч провів робочу зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці паном Кшиштофом Свідереком та Генеральним консулом Республіки Польща у Львові паном Ярославом Дроздом. Під час тривалої, дружньої розмови польські дипломати ознайомили заступника керівника крайової представницької влади з новаціями, які запроваджені в процесі оформлення візових документів для жителів Чернівецької області з відкриттям в обласному центрі Буковини консульського центру та переходом Чернівецької області до юрисдикції консульського округу з центром в м.Вінниця. Поважні гості високо оцінили зусилля буковинської влади та громади, спрямовані на розвиток польської мови та культури, захист конституційних прав та інтересів жителів області польської національності.
У свою чергу, Валентин Маніліч дав належну оцінку зусиллям консульських представництв Республіки Польща, спрямованим на всебічний розвиток міжнародних та міжрегіональних контактів між Польщею та Україною і Буковиною зокрема. Він відзначив пріоритетну роль Польщі у забезпеченні максимально спрощеної процедури оформлення та користування візовими документами для громадян України.



02.12.2013 15:09

Михайло Гайничеру зустрівся з консулом Угорщини в Ужгороді

Михайло Гайничеру зустрівся з консулом Угорщини в Ужгороді
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з консулом Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Ендре Саліпскі. В ході спілкування обговорювались питання культурного співробітництва між Україною та Угорщиною, зокрема, щодо організації в Чернівцях виставки художника і графіка угорського походження Віктора Вазарелі. Пан консул висловив задоволення щодо підтримки, яку надала Чернівецька обласна рада в організації в Чернівцях гастролей Будапештського театру оперети, та сподівання на подальшу співпрацю. Михайло Гайничеру запевнив у зацікавленості в організації запропонованої виставки в Чернівцях та пообіцяв сприяння в її проведенні, щоб максимальна кількість охочих змогли ознайомитись із мистецтвом всесвітньо відомого художника.



13.11.2013 10:01

Укладено угоду про рух потягу «Чернівці-Київ» через територію Молдови

Укладено угоду про рух потягу «Чернівці-Київ» через територію Молдови
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у церемонії підписання протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту, під яким поставили підписи Міністр інфраструктури України Володимир Козак та Міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Молдови Василе Ботнарь.
Укладанню угоди передувала низка зустрічей та переговорів за участю голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру в Міністерстві інфраструктури України, в Міністерстві транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови, на рівні посольств двох країн та відповідних відомств, які мали на меті забезпечення руху потягу «Чернівці-Київ» через територію Молдови, а також потягу «Кишинів-Тараклія», маршрут якого пролягатиме через територію України.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua