Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжнародне співробітництво

30.10.2013 14:32

Делегація з Глибоцького району побувала у Молдові

Делегація з Глибоцького району побувала у Молдові
Делегація з Глибоцького району у складі заступника голови райдержадміністрації Михайла Божеску, керуючого справами районної ради Аркадія Бужака, Йорданештського та Карапчівського сільських голів Георгія Лютика та Василя Іонця взяла участь у святкуванні Дня міста Яловень (Республіка Молдова). Про це повідомили у Глибоцькій районній раді. Привітали жителів міста з храмовим святом голова парламенту Молдови Ігор Корман і заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Михайло Божеску.
Члени делегації зустрілися з головою Яловенського району Ліліяном Попеску та його заступником Анатолієм Меленчуком та обговорили питання транскордонної співпраці між районами. Молдавські колеги виступили ініціаторами в подальшому написанні та поданні транскордонних проектів для участі у конкурсі Програми ЄС "Румунія –Україна – Республіка Молдова 2014-2020".



28.10.2013 12:23

Буковинці гостювали в Яссах на Першому Міжнародному фестивалі літератури та перекладу ФІЛІТ

Буковинці гостювали в Яссах на Першому Міжнародному фестивалі літератури та перекладу ФІЛІТ
23 - 25 жовтня делегація Чернівецької області відвідала місто Ясси (Румунія) на запрошення голови Ясської повітової ради Крістіана Адомніцей. Депутати обласної ради Ауріка Божеску та Михайло Павлюк, які працюють у складі постійної комісії обласної ради з правових питань, міжетнічних відносин, транскордонного співробітництва та антикорупційної діяльності, а також начальник відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу виконавчого апарату обласної ради Тетяна Татарчук взяли участь у Першому Міжнародному фестивалі літератури та перекладу ФІЛІТ, ініціаторами якого виступили Крістіан Адомніцей та директор Ясського музею румунської літератури Дан Лунгу. Серед почесних гостей церемонії відкриття фестивалю, яка відбулась у Ясському національному театрі, були Голова Сенату Румунії Крін Антонеску та міністр культури Даніел-Константін Барбу, представники дипломатичного корпусу, відомі літератори з багатьох країн Європи.
Депутати крайового парламенту Буковини під час офіційного прийому у голови Ясської повітової ради привітали пана Адомніцей від імені голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру з нагоди успішного старту яскравого культурно-мистецького проекту та висловили готовність щодо подальшого розвитку співпраці між Чернівецькою областю та Ясським повітом в різних сферах життєдіяльності територіальних громад двох дружніх регіонів.



18.10.2013 16:11

Михайло Гайничеру привітав учасників конференції «Союзу вірменів України»

Михайло Гайничеру привітав учасників конференції «Союзу вірменів України»
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті конференції Всеукраїнської Асоціації громадської організації «Союз вірмен України», яка відбулась у Червоній залі ЧНУ. Він щиро привітав учасників конференції - представників вірменської спільноти з різних регіонів України та наголосив, що в нашій області традиційно панує міжнаціональна та міжконфесійна згода, а вірменська громада робить свій внесок у її збереження та соціально-економічний і культурно-освітній розвиток нашого краю. Голова обласної ради побажав учасникам конференції плідної роботи, конструктивного вирішення всіх проблемних питань та вручив Почесну грамоту обласної ради Голові спілки Вірмен України Вілену Шатворяну. Михайло Гайничеру також отримав Почесну грамоту Спілки вірмен України за вагомий особистий внесок у розвиток україно-вірменських відносин.



16.10.2013 10:44

В Чернівецькій області завершилась реалізація проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва

В Чернівецькій області завершилась реалізація проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з керівником проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва «Сприяння економічному розвитку та зайнятості» в Україні Антоном Віртом у зв’язку із завершенням впровадження проекту в Чернівецькій області. Впродовж п’яти років (2009-2013) на Буковині, яка стала одним з трьох пілотних регіонів України, реалізовувався проект Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). В рамках проекту була здійснена низка заходів для розвитку туризму на Буковині та популяризації туристичних можливостей нашого краю, а також для розвитку органічного виробництва в Чернівецькій області.



21.08.2013 15:54

З метою зміцнення міжнародних контактів, дружби та співробітництва

З метою зміцнення міжнародних контактів, дружби та співробітництва
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у зустрічі керівництва області з офіційними делегаціями партнерських регіонів у рамках проекту «Чотири регіони для Європи». Під час зустрічі керівники делегацій – пані Ніколь БУЙОН з департаменту Майєнн (Франція), пан Александру РЕДУЛЄСКУ з Сучавського повіту (Румунія), пан Георг ШВАРЦ з округу Швабія федеральної землі Баварія (ФРН)обговорили формат проведення на Буковині 21 – 23 серпня міжнародного юнацького футбольного та молодіжного танцювального турнірів «Чотири регіони для Європи».



12.08.2013 16:15

На шляху до європейської інтеграції

На шляху до європейської інтеграції
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь в урочистій церемонії відкриття в Чернівцях пункту прийому візових анкет для Генерального Консульства Республіки Польща. Нова установа створена під егідою компанії «VFS Global в Україні та Білорусі» і має на меті спростити процедуру оформлення жителями Чернівецької області візових документів, що дають право в’їзду на територію Польщі.
У своєму вітальному слові Михайло ГАЙНИЧЕРУ наголосив, що завдання новоствореної у Чернівцях установи мало чим відрізняються від завдань Генеральних Консульств Республіки Польща у Львові чи Вінниці або Посольства Республіки Польща в Україні в плані надання послуг для тих мешканців Чернівецької області, хто хоче відвідати Польщу як країну перебування. Він наголосив, що співпраця між представницькою владою Чернівецької області та польськими дипломатичними установами в Україні не обмежується спрощенням візової підтримки. Разом з тим, голова обласної ради високо оцінив доброзичливий підхід та ліберальне ставлення Генерального Консульства України у Львові до оформлення візових документів для українських громадян загалом та жителів Чернівецької області зокрема. Михайло ГАЙНИЧЕРУ висловив глибоку вдячність польським колегам за можливість отримання жителями Чернівецької області консульських послуг європейського ґатунку.



25.07.2013 14:36

На Вижниччині запрацювало підприємство з іноземними інвестиціями

На Вижниччині запрацювало підприємство з іноземними інвестиціями
Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь у церемонії урочистого відкриття підприємства з розробки Майдан-Іспаського родовища піщано-гравійної суміші, що у Вижницькому районі. У святковому дійстві взяли участь голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ, Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален РЕМІ, президент корпорації «Лафарж Україна» Гюнтер СМЕТАНИ, керівники Вижницького району, представники громадськості Вижниччини, журналісти.
Валентин МАНІЛІЧ щиро привітав усіх присутніх на врочистому дійстві з нагоди відкриття нового потужного промислового підприємства. «Питання пошуку та реалізації сучасних шляхів розробки сухих кар’єрів з видобутку та переробки гравійно-піщаної суміші є одним з ключових питань для нашого краю не тільки в плані відновлення промислового виробництва, але й з точки зору забезпечення неухильного дотримання норм та правил екологічної та гідротехнічної безпеки, збереження русел річок та прибережних територій від вимивання грунту, зміни річкових русел та руйнації берегових споруд», - наголосив заступник керівника крайової представницької влади.



04.07.2013 13:44

Михайло Гайничеру зустрівся з Генконсулом Польщі у Львові

Михайло Гайничеру зустрівся з Генконсулом Польщі у Львові
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом, який відвідав Чернівці у зв’язку із запланованим відкриттям у нашому місті візового Центру. Михайло Гайничеру схвально оцінив відкриття зазначеного Центру, який, на його переконання, значно покращить умови для отримання візи всіма мешканцями Чернівецької області, які бажають здійснити поїздки у Польщу. Він зауважив, що Чернівецька область має давні партнерські стосунки із регіонами Польщі, а офіційна позиція польської сторони щодо України дає підстави сподіватись подальше зміцнення стосунків. Голова обласної ради висловився за розширення співпраці між регіонами України та Польщі, зокрема, у галузі економіки, культурній та мистецькій сферах, щодо створення умов для подорожей молоді та студентів двох країн. Він запевнив у готовності надавати всебічну підтримку діяльності консульства щодо поглиблення такого співробітництва.



21.06.2013 13:58

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Держсекретарем МЗС Румунії та послом Румунії в Україні

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Держсекретарем МЗС Румунії та послом Румунії в Україні
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Держсекретарем МЗС Румунії Стежерелом Олару та Надзвичайним і Повноважним послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску. Українською стороною порушувались питання відкриття пунктів перетину кордону та необхідності підписання угоди про Малий прикордонний рух. «Сьогодні на єдиний пункт пропуску «Порубне» є дуже велике навантаження, адже він обслуговує перевезення в країни Євросоюзу та, водночас, поїздки мешканців прикордонних територій, - зазначив Михайло Гайничеру, - такий стан справ викликає невдоволення громадян як України, так і Румунії. Попри те, що останнім не потрібна віза для поїздки в Україну, необхідність подолати 100-120 км до пункту пропуску та чималі черги при перетині кордону, значно стримують і розвиток міжрегіональних економічних стосунків, і приватні поїздки мешканців прикордонних територій.» Голова обласної ради зауважив, що пункти пропуску були закриті в односторонньому порядку румунською стороною в 2010 році і відтоді питання відновлення їх роботи залишається відкритим. Водночас, зі сторони України є всі необхідні умови для їх функціонування.



20.06.2013 11:48

Михайло Гайничеру у Яссах зустрівся з Послом Румунії в Україні

Михайло Гайничеру у Яссах зустрівся з Послом Румунії в Україні
Голова обласної ради Михайло Гайничеру під час перебування у Яссах (Румунія) зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску. Відбувся обмін думками щодо питань, які будуть обговорюватись під час візиту в Чернівці Держсекретаря МЗС Румунії Стежерела Олару та Посла Румунії в Україні.
Йшлось про вирішення актуальної для мешканців Чернівецької області проблеми відкриття пунктів перетину кордону та підписання угоди про спрощений перетин кордону для мешканців прикордонних територій. Висловлювались також сподівання на підписання угоди про Малий прикордонний рух, яка дозволить відновити роботу пунктів, закритих у 2010 році.



19.06.2013 16:04

Голова обласної ради висловив сподівання на розширення співпраці в рамках міжрегіонального та транскордонного співробітництва

Голова обласної ради висловив сподівання на розширення співпраці в рамках міжрегіонального та транскордонного співробітництва
Голова обласної ради Михайло Гайничеру схвально оцінив участь підприємців Чернівецької області та Торгово-промислової палати у транскордонному Економічному форумі Єврорегіону «Сірет-Прут-Дністер» та висловив сподівання, що будуть налагоджені взаємовигідні стосунки між представниками бізнесових кіл двох країн. Про це йшлось на прес-конференції за підсумками роботи Форуму. Були проведені перемовини між найбільшим в Румунії виробником лікарських засобів та Чернівецьким підприємством, яке займається виробництвом різних видів упаковок, щодо налагодження співпраці. У Яссах була представлена також продукція інших буковинських виробників, зокрема, широкий асортимент соків, яка викликала інтерес молдовських та румунських бізнесменів.



12.06.2013 11:23

Голова Чернівецької обласної ради та Посол Чеської республіки підписали Меморандум про взаєморозуміння

Голова Чернівецької обласної ради та Посол Чеської республіки підписали Меморандум про взаєморозуміння
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом та Генеральним Консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Павліта. Учасники зустрічі висловили взаємну зацікавленість у розширенні економічної співпраці та розвитку культурних зв’язків як на рівні міжнародного співробітництва, так і на рівні окремих регіонів двох країн. Голова обласної ради окреслив основні можливості та інвестиційно привабливі галузі та напрямки співпраці. Він, зокрема, зауважив, що зацікавленість чеської сторони можуть викликати можливості у галузі машинобудування, електронного приладобудування, досвід та потенціал в організації різних видів туризму, в тому числі гірськолижного. Михайло Гайничеру запевнив у готовності до діалогу з представниками бізнесових кіл Чехії та до надання допомогти в оцінці перспектив реалізації різних інвестиційних проектів.



29.05.2013 11:56

У Сучаві відбувся «Буковинський діалог»

У Сучаві відбувся «Буковинський діалог»
28 травня в м. Сучава (Румунія) відбувся 3-й міжнародний форум економічної співпраці «Буковинський діалог». Цьогоріч у ньому взяли участь голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, високі дипломатичні представники: Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм, Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Румунії Міхаель Шварцінгер, Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску, Посол України в Румунії Теофіл Бауер, Генеральний директор з питань культури за кордоном Міністерства закордонних справ Австрії Мартін Айхтінгер, Генеральний Консул України в Сучаві Василь Боєчко. Організатором заходу виступила Сучавська повітова рада, яку на форумі представляв її голова Кетелін Іоан Некіфор.
Цьогорічний форум пройшов у дусі євроінтеграційних прагнень України, обговорювались питання, пов’язані з підписанням Угоди про асоційоване членство України в ЄС у Вільнюсі, яке заплановане на осінь 2013 року. В цьому руслі Україна зробила значні кроки на шляху політичних трансформацій назустріч сподіванням ЄС, зазначили австрійські дипломати. На їхню думку, «Буковинський діалог» стає гнучким та ефективним механізмом прийняття спільних рішень.



13.05.2013 11:39

Триває робота для спрощення перетину українсько-румунського кордону

Триває робота для спрощення перетину українсько-румунського кордону
З Міністерства закордонних справ України надійшла відповідь на звернення Чернівецької обласної ради щодо завершення переговорного процесу та укладення українсько-румунської міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, а також створення необхідних умов для відкриття пунктів пропуску «Біла Криниця – Клімеуць» і «Шепіт – Ізвоареле Сечевей».
Як повідомили в МЗС України, продовжується робота з румунською стороною щодо укладання двосторонньої Угоди про місцевий прикордонний рух, українська сторона висловила готовність до проведення двосторонніх переговорів наприкінці травня-початку червня нинішнього року. Восени минулого року між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії було укладено Угоду (у формі обміну нотами) про відкриття пунктів пропуску для міжнародного сполучення. Проект постанови Кабміну про затвердження зазначеної Угоди перебуває на завершальній стадії погодження відповідними органами центральної влади України. Внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання Угодою чинності, здійснюються також румунською стороною.



24.04.2013 17:56

Михайло Гайничеру в Кишиневі обговорив практичні питання організації транзитного руху потяга «Чернівці-Київ»

Михайло Гайничеру в Кишиневі обговорив практичні питання організації транзитного руху потяга «Чернівці-Київ»
Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Кишинів (Молдова), де взяв участь в обговоренні питань співробітництва у галузі залізничного транспорту.
Михайло Гайничеру зустрівся із заступником Міністра транспорту і дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Валерієм Чубуком, заступником Генерального директора Залізниці Молдови Сергієм Томашем. У ході спілкування молдавська сторона підтвердила готовність до конкретних кроків щодо організації транзитного руху українського потяга сполученням «Чернівці-Київ» без виконання прикордонно-митних процедур територією Республіки Молдова, про що у встановленому порядку найближчим часом буде поінформовано Міністерство інфраструктури України.
Досягнуто домовленостей про опрацювання технічних і технологічних аспектів схеми транзитного транскордонного руху поїздів. З цією метою заплановано організацію прикордонної зустрічі представників Львівської залізниці, залізниці Молдови, а також представників митних та прикордонних органів.
Відбулася також зустріч голови Чернівецької обласної ради із заступником Міністра закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Андрієм Поповим, який ознайомився з пропозиціями, представленими Михайлом Гайничеру щодо організації руху потягів, та висловився за прискорення вирішення цього питання.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua