Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжнародне співробітництво

19.04.2013 10:36

Генконсул Угорщини в Ужгороді подякував голові Чернівецької обласної ради за підтримку і співпрацю

Генконсул Угорщини в Ужгороді подякував голові Чернівецької обласної ради за підтримку і співпрацю
На ім’я голови обласної ради Михайла Гайничеру надійшов лист від Генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаі, який висловив щиру вдячність за підтримку та співпрацю в організації гастролей Будапештського театру оперети в Чернівцях і присутність на виставі «Сільва».
«Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді бажає зміцнити відносини між нашими країнами шляхом проведення культурних заходів високого рівня», - йдеться у листі. «Для здійснення даної мети та в межах своїх можливостей ми готові і в майбутньому збагачувати подібними заходами культурне життя Чернівецької області та міста Чернівці», - запевнив Генеральний консул.



27.03.2013 17:05

Угорські актори представлять оперету «Сільва»

Угорські актори представлять оперету «Сільва»
27 березня відбулася зустріч заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина МАНІЛІЧА та голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла ПАПІЄВА з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом БАЧКАІ та Віце-консулом Угорщини в Ужгороді Андре САЛІПСКІ в рамках робочого протокольного візиту в Чернівці. У ході зустрічі обговорювалися організаційні питання перебування з гастролями Будапештського театру оперети на Буковині. За попередніми домовленостями, 9 квітня в Чернівецькому обласному українському музично-драматичному театрі ім.О.Кобилянської угорські актори представлять відому оперету Імре Кальмана «Сільва». Звучатиме оперета угорською мовою, проте за допомогою відповідного технічного устаткування глядачі матимуть можливість прочитати український переклад. Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло ПАПІЄВ подякував Йожефу БАЧКАІ за мистецький подарунок та висловив впевненість, що візит угорських акторів проходитиме за підтримки крайової влади.



21.02.2013 12:56

Голова обласної ради здійснив робочу поїздку в Румунію

Голова обласної ради здійснив робочу поїздку в Румунію
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні ХVІ Генеральної Асамблеї Комун Румунії в Бухаресті як представник Української асоціації районних та обласних рад. На зустрічі з керівництвом Асамблеї Комун обговорювались питання налагодження співпраці між регіональними відділеннями асоціацій органів місцевого самоврядування двох країн задля підготовки та реалізації транскордонних проектів.
Михайло Гайничеру зустрівся з представником Міністерства регіонального розвитку та туризму Румунії, Главою Спільного органу управління програми прикордонного співробітництва «Румунія-Україна-Республіка Молдова, 2007-2013» Юліу Бара, де обговорювались актуальні питання транскордонного співробітництва між Україною та Румунією. Голова обласної ради висловив зацікавленість в обміні досвідом щодо залучення європейських фондів та інтенсифікації співробітництва між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади двох країн, зокрема, посиленні ролі обласних та повітових рад у розвитку транскордонного співробітництва та підготовці спільних проектів. Йшлось про налагодження співпраці між сусідніми регіонами України та Румунії на постійній основі, не обмежуючись програмою прикордонного співробітництва.



04.02.2013 20:29

Голова обласної ради зустрівся з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді

Голова обласної ради зустрівся з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з Генеральним консулом Угорщини в м. Ужгород п. Йожефом Бачкаі в рамках його протокольного візиту в Чернівецьку область. В ході зустрічі обговорювалось широке коло питань щодо можливостей співпраці між Україною та Угорщиною, а також їх окремими регіонами, зокрема, в технічній та гуманітарній сферах.
Голова обласної ради поінформував Генконсула про соціально-економічний розвиток області, її науковий та культурний потенціал, реалізацію транскордонних проектів, учасником яких є Чернівецька область. Особливу увагу звернув на галузі, які розвиваються найактивніше, зокрема, сільське господарство, в тому числі садівництво та птахівництво, темпи розвитку яких серед найвищих в Україні. Перспективними та потенційно цікавими для інвесторів Михайло Гайничеру визначив також туризм та лісопереробку. Інтерес Генконсула викликала інформація про організацію роботи та хід будівництва Дністровської ГАЕС, екологічна безпека навколишніх територій на етапі будівництва та після його завершення.
На зустрічі також йшлось про забезпечення інтересів та культурних потреб національних меншин Буковини, особливості ментальності буковинців, реалізацію взаємозбагачуючих культурних проектів, розвиток освіти.



22.01.2013 12:25

Іван Попеску очолив українську делегацію в ПАРЄ

Іван Попеску очолив українську делегацію в ПАРЄ
Головою української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи переобрано народного депутата України від Партії регіонів Івана Попеску. Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН з посиланням на джерело в українській делегації.
Делегація Верховної Ради в ПАРЄ була змінена після парламентських виборів 28 жовтня 2012 року. Іван Попеску очолював також попередній склад делегації українського парламенту в ПАРЄ.



22.01.2013 08:52

З метою розвитку міжнародної співпраці у сфері агропромислового виробництва

З метою розвитку міжнародної співпраці у сфері агропромислового виробництва
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь в інформаційній поїздці делегації представників міністерств та регіонів України «Екологічне сільське господарство в Україні: можливості та перспективи розвитку» до м. Берлін (ФРН), яка відбулась 16-20 січня 2013 року в рамках Міжнародного зеленого тижня (IGW) – щорічної міжнародної виставки харчової, сільськогосподарської та садівничої промисловості, заснованої в 1926 році, та Глобального Форуму Харчової промисловості і сільського господарства (GFFA).



14.01.2013 11:06

Очільники зовнішньополітичних відомств України та Росії поклали квіти до пам’ятника Кобзарю та отримали мантії почесних докторів ЧНУ

Очільники зовнішньополітичних відомств України та Росії поклали квіти до пам’ятника Кобзарю та отримали мантії почесних докторів ЧНУ
14 січня 2013 року Міністр закордонних справ України Леонід КОЖАРА та Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій ЛАВРОВ за участі керівників Чернівецької області поклали квіти до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку в Чернівцях. Цього ж дня у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича за участі голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла ПАПІЄВА відбулась зустріч очільників зовнішньополітичних відомств України та Росії з представниками професорсько-викладацького складу та студентами провідного вишу Буковини. В урочистій атмосфері високоповажним гостям було вручено мантії та дипломи Почесного доктора Чернівець¬кого національного університету ім. Ю.Федьковича.



13.01.2013 20:47

В ім’я зміцнення українсько-російських взаємин

В ім’я зміцнення українсько-російських взаємин
13 січня 2013 року у Мармуровій залі адміністративного корпусу Чернівецького національного, відбулось чергове, Сьоме засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням Міністра закордонних справ України Леоніда КОЖАРИ та Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія ЛАВРОВА.
«Коли перемовини такого високого рівня відбуваються на території Чернівецької області – це не лише почесно і відповідально для нас, - відзначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ. «Я переконаний, що представницький візит і перемовини такого високого рівня сприяють підвищенню статусу і іміджу нашого гостинного краю на світовій політичній мапі», - наголосив очільник Буковинського краю.
Перебіг подій Сьомого засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії висвітлювавало близько 80 представників центральних та міжнародних електронних та друкованих ЗМІ України і Росії.



12.01.2013 10:10

ЗВЕРНЕННЯ голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру до жителів Буковинського краю, депутатів органів місцевого самоврядування усіх рівнів, керівників громадських об’єднань та осередків політичних партій Чернівецької області

ЗВЕРНЕННЯ
голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру
до жителів Буковинського краю, депутатів органів місцевого самоврядування усіх рівнів, керівників громадських об’єднань та осередків політичних партій Чернівецької області
Шановні краяни!
Дорогі друзі!

13 - 14січня 2013 року на теренах Буковинського краю відбуватиметься визначна подія – у Мармуровій залі адміністративного корпусу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича проходитиме чергове, сьоме засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержав¬ної комісії під головуванням Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова.
Обрання Чернівців місцем проведення цього представницького форуму є свідченням визнання історичних традицій та сучасних здобутків Буковинського краю у cфері розвитку міжнародного та міжрегіонального співробітництва. Наш край неодноразово гідно приймав високих іноземних гостей – президентів, урядовців, церковних ієрархів, дипломатів, громадських діячів, науковців, бізнесменів, митців, спортсменів з багатьох країн Європи та світу. Щоразу поважні візитери відзначали високий рівень організації таких зустрічей, взірцеву гостинність, уважне та приязне ставлення з боку буковинців. Нині ми маємо нагоду знову засвідчити світовій спільноті високий рівень громадянської самосвідомості, політичної культури, толерантності та гостинності буковинської громади.



23.11.2012 11:34

Делегація Чернівецької обласної ради перебуває у Сучавському повіті

Делегація Чернівецької обласної ради перебуває у Сучавському повіті
Сьогодні офіційна делегація Чернівецької обласної ради на чолі з керівником крайового парламенту Михайлом ГАЙНИЧЕРУ перебуває з робочим візитом у Сучавському повіті (Румунія) та візьме участь у спільному засіданні радників Сучавської повітової ради та депутатів Чернівецької обласної ради.
Учасники зібрання обговорять основні тенденції, досягнення та перспективи реалізації структуроутворюючих проектів транскордонного співробітництва в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства, стан та перспективи виконання домовленостей відповідно до протоколу робочої зустрічі керівництва Чернівецької області України та Сучавського повіту Румунії від 17 серпня 2012 року.



07.11.2012 12:52

З метою розвитку транскордонної та міжрегіональної співпраці

З метою розвитку транскордонної та міжрегіональної співпраці
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ зустрівся з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях пані Татіаною ПОПА у зв’язку з завершенням її дипломатичної місії. Під час зустрічі румунський дипломат подякувала керівництву Чернівецької області за плідну співпрацю у розв’язанні нагальних питань транскордонного та міжрегіонального співробітництва, розвитку економічних, гуманітарних, наукових, культурних та мистецьких зв’язків між Україною та Румунією, між партнерськими регіонами обох країн та окремими територіальними громадами міст, селищ та сіл двох сусідніх країн.
Генеральний консул Румунії в Чернівцях висловила впевненість в тому, що взаємовигідна співпраця та робочі взаємини між румунськими та українськими партнерами і надалі стрімко розвиватимуться. Керівник крайової представницької влади високо оцінив особистий внесок пані Татіани ПОПА в процесі розвитку міждержавних та міжрегіональних взаємин, висловив впевненість щодо широких перспектив такого співробітництва в майбутньому та побажав співбесідниці нових успіхів та здобутків на відповідальній ниві кар’єрної дипломатичної служби.



23.07.2012 08:40

Громадяни Австрії - нащадки вихідців з Буковини - відвідали Чернівецьку обласну раду

Громадяни Австрії - нащадки вихідців з Буковини - відвідали Чернівецьку обласну раду
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ провів зустріч з делегацією громадян Австрійської Республіки – нащадків колишніх жителів Чернівецької області. Візит делегації, яку очолила депутат австрійського парламенту Анеліза КІТЦМЮЛЛЕР, проходив під патронатом Посольства України в Австрійській Республіці. У своєму вітальному слові керівник представницької влади Буковинського краю високо оцінив внесок австрійської нації у минуле та сьогодення Чернівецької області. Він наголосив, що європейськість Буковини та буковинців значною мірою обумовлена історико-культурним, геополітичним та ментальним внеском Австрії у розвиток міст, селищ та сіл Чернівецької області.



19.07.2012 13:30

Задля піднесення розвитку буковинського села

Задля піднесення розвитку буковинського села
19 липня голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь та виступив з вітальним словом на церемонії відкриття Третього Міжнародного дня Асоціації Сільського Господарства – спільного заходу Східного Комітету Німецької Економіки і Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва, Українського союзу промисловців та підприємців, громадської організації «Українсько-Німецький форум» в рамках Проекту «Сприяння розвитку економіки та зайнятості в Україні». Метою заходу стало ознайомлення представників Асоціації сільгоспвиробників з новаціями у розвитку сільського господарства та сільських територіальних громад, становленні дорадчої служби на селі, розширенні міжнародного, міжрегіонального і транскордонного співробітництва у сфері агропромислового виробництва. В роботі конференції, яка відбуватиметься 19 - 20 липня 2012 року, беруть участь Діана ШААК (Голова департаменту органічного землеробства Сільськогосподарської маркетингової компанії), Крістоф Конрад ГІЛЬГЕН (керівник проекту, Східний комітет німецької економіки), д-р Антон ВІРТ (Німецьке Товариство міжнародного співробітництва), Герлінде ЗАУЕР (керівник робочої групи «Аграрна економіка в Східному комітеті німецької економіки), представники Українського союзу промисловців та підприємців, члени асоціацій та союзів фермерів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей, науковці.



05.07.2012 13:54

"Буковинський діалог" відбувся у Відні

"Буковинський діалог" відбувся у Відні
Черговий раунд «Буковинського діалогу», започаткованого крайовою владою минулого року, відбувся 4 липня 2012 року у столиці Австрійської Республіки місті Відень. Після вітальних слів голови представництва Європейської Комісії в Австрії Ріхарда КЮНЕЛЯ та керівника культурно-політичного департаменту МЗС Австрії Посла Мартіна АЙХТІНГЕРА з доповіддю «Спільні транскордонні проекти, реалізовані за допомогою Європейського Союзу, сучасний стан та завдання на майбутнє» виступив керівник української делегації, голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ. Своє бачення цієї проблематики висловив керівник румунської делегації, новообраний голова Сучавської повітової ради Каталін Іон НЕКИФОР. Михайло ГАЙНИЧЕРУ відповів на численні запитання з боку представників австрійських бізнесових кіл. Він передав румунському колезі особисті привітання голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла ПАПІЄВА з перемогою на місцевих вибрах, які нещодавно відбулись в Румунії, та узгодив формат наступної двосторонньої робочої зустрічі з актуальних питань розвитку територіальних громад двох дружніх регіонів.



04.07.2012 09:28

Офіційна делегація Чернівецької області перебуває у Каринтії

Офіційна делегація Чернівецької області перебуває у Каринтії
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ, перебуваючи з робочим візитом у місті Клагенфурт (Австрія), 3 липня 2012 року мав зустріч з Почесним консулом України в Австрії Хорстом ШУМІ. Після детального аналізу стану та перспектив міжрегіональної співпраці, пан ШУМІ підкреслив нагальну потребу встановлення безпосередніх бізнесових звязків між підприємцями наших країн. Керівник крайової представницької влади Буковини підтримав цю пропозицію. Він підкреслив, що зустріч бізнесменів Буковини та Австрії, ініційована українською стороною, відбудеться 4 липня 2012 року у Відні за сприяння Федерального Міністерства європейських та міжнародних справ Австрії та Віденської торгово-промислової палати.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua