Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжнародне співробітництво

15.01.2016 12:58

З метою розширення українсько-румунської культурної співпраці

З метою розширення українсько-румунської культурної співпраці
У приміщенні Генерального консульства Румунії у м. Чернівці відбулась зустріч представників місцевої влади із заступником директора Румунського культурного інституту з м. Бухарест п. Мігаль Золтаном Нодь. Від обласної ради у зустрічі взяла участь начальник відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу виконавчого апарату Тетяна Татарчук. Сторони обговорили можливості подальшої українсько-румунської культурної співпраці, впровадження міжнародних проектів, необхідність публікації двомовних видань для дітей, школярів та молоді як українських, так і румунських авторів, організацію та проведення фестивалю кінематографу. Також румунський посадовець висловив зацікавленість у відкритті полікультурного інституту на базі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Учасники зустрічі дійшли згоди щодо подальшого співробітництва з метою підготовки двосторонніх проектів, направлених на культурне пізнання румунської та української громад.
Захід відбувся у рамках святкування Дня румунської національної культури.



22.12.2015 11:55

Голова обласної ради висловив зацікавленість буковинських депутатів у співпраці з хорватськими колегами

Голова обласної ради висловив зацікавленість буковинських депутатів у співпраці з хорватськими колегами
Голова обласної ради Іван Мунтян та голова облдержадміністрації зустрілися з Надзвичайним та Повноважним послом Хорватії в Україні п.Томіславом Відошевичем, який перебуває у Чернівцях з робочим візитом. Голова обласної ради Іван Мунтян від імені депутатського корпусу привітав пана Посла на Буковині, розповів про структуру та особливості діяльності депутатського корпусу новообраної обласної ради та висловив зацікавленість буковинських депутатів у співпраці з хорватськими колегами.
«Нам, як ніколи, потрібна зараз підтримка, в тому числі і моральна, адже Хорватія має значний досвід державного розвитку, – зазначив голова обласної ради під час зустрічі. – Зокрема, в Чернівецькій області вже зроблено перші кроки, пов’язані із об’єднанням громад та реформуванням системи місцевого самоврядування, і маємо надію на їхній успіх на шляху до євроінтеграції суспільства». Пан Посол зазначив, що Хорватія як член Євросоюзу готова поділитися досвідом у цьому напрямку, оскільки у минулому пройшла той шлях, на якому Україна перебуває сьогодні. Томіслав Відошевич також висловив підтримку цілісності Української держави.



21.12.2015 17:07

Голові обласної ради продовжують надходити привітання з нагоди обрання

Голові обласної ради продовжують надходити привітання з нагоди обрання
Івана Мунтяна з нагоди обрання на посаду голови обласної ради привітав голова Яської повітової ради Крістіан Міхай Адомніцей. «З метою зміцнення дружніх стосунків з нетерпінням чекаємо на поглиблення співпраці на інституційному, регіональному та євро-регіональному рівнях, йдеться у привітанні. – Ми впевнені, що протягом вашого перебування на посаді голови обласної ради, зв’язки між нашими адміністративно-територіальними одиницями набудуть нової динаміки».
Голова Яської повітової ради побажав Івану Мунтяну успіхів у виконанні покладених на нього обов’язків.




24.11.2015 12:11

Делегація обласної ради взяла участь у Міжнародному форумі місцевого самоврядування в Польщі

Делегація обласної ради взяла участь у Міжнародному форумі місцевого самоврядування в Польщі
У місті Краків (Польща) відбувся Міжнародний форум місцевого самоврядування країн Східного партнерства. На запрошення Маршалека Малопольського воєводства Яцека Крупи у ньому взяла участь делегація обласної ради у складі заступника голови обласної ради Валентина Маніліча та начальника відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу виконавчого апарату обласної ради Тетяни Татарчук.
Під час форуму розглянуто особливості систем місцевого управління у Вірменії, Азербайджані, Білорусії, Молдови, Грузії та Україні. Українська система та її реформування були в центрі уваги міжнародних експертів.



13.10.2015 11:13

У Чернівцях відбулось засідання Вишеградської групи

У Чернівцях відбулось засідання Вишеградської групи
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь у виїзному засіданні-конференції Вишеградської групи у Чернівцях, на якому йшлось про реформу вищої освіти в Україні. Організаторами заходу є Міністерства закордонних справ Чехії, Словаччини, Угорщини, Польщі та України. На конференції, яка відбулась у Червоній залі ЧНУ, представники Вишеградської четвірки ділились досвідом реформ у сфері освіти у своїх країнах та обговорювали можливості для координації допомоги Україні. Йшлось про створення системи гарантій якості освіти, її приведення у відповідність до вимог ринку праці та інтеграції у загальноєвропейський простір. Мова йшла також про необхідність зміни фінансового підходу до освіти і науки в Україні та використання у цьому зв’язку досвіду європейських країн. Розглядались питання зміни системи державного замовлення, обговорювались можливості запровадження системи ваучерів та кредитів, використання грантової системи та інші.



04.09.2015 12:54

Керівники Чернівецької області зустрілись з Послом Німеччини

Керівники Чернівецької області зустрілись з Послом Німеччини
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись із Послом Федеративної республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлом, який прибув у Чернівці на VI Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. У зустрічі взяв участь також перший заступник голови облради Ярослав Курко. Німецький дипломат цікавився окремими аспектами євроінтеграційних процесів в Україні, запровадженням конституційної реформи та результатами фінансової децентралізації. Йшлось про підвищення інвестиційної та туристичної привабливості Чернівецької області. Пан Посол пообіцяв докласти можливих зусиль задля забезпечення роботи міжнародного аеропорту у Чернівцях, пошуку зацікавлених авіакомпаній для налагодження авіасполучення з нашим містом. Голова обласної ради Михайло Гайничеру розповів пану Крістофу Вайлу про існуючі партнерські відносини між Чернівецькою областю та окремими округами Німеччини, зокрема, Швабією, яка разом з Буковиною є учасником Угоди «Чотири регіони для Європи». В її рамках налагоджено співробітництво у галузі культури і спорту, вона сприяє зміцненню різносторонніх зв’язків між нашими регіонами. Голова облради поінформував також про транскордонні проекти, виконавцем яких разом з європейськими партнерами є Чернівецька область, та обговорив з представником Німеччини напрямки можливої подальшої співпраці.



29.08.2015 13:20

У Чернівецькій області перебуває делегація Сенату Румунії

У Чернівецькій області перебуває делегація Сенату Румунії
Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрілись з делегацією Сенату Румунії, яка перебуває в Чернівецькій області. У зустрічі взяли участь також перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та заступник голови ОДА Руслан Сенчук. Учасники зустрічі обговорили основні напрями співробітництва між Україною та Румунією, питання реалізації транскордонних проектів, організацію життєдіяльності румунської громади в Чернівецькій області. Члени румунського Сенату також висловили підтримку Україні та її якнайшвидшій інтеграції в ЄС.
Голова обласної ради розповів членам румунської делегації про реалізацію в Чернівецькій області двох великих транскордонних проектів, якими передбачено створення системи оповіщення про можливі паводки на річках Прут і Сірет та про будівництво двох пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні у Дяківцях Герцаївського району та Красноїльську Сторожинецького.



10.08.2015 14:19

Швабський повіт пропонує допомогу постраждалим у зоні АТО

Швабський повіт пропонує допомогу постраждалим у зоні АТО
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з делегаціями з департаменту Майєнн Франції та округу Швабія Німеччини, які відвідали Чернівці в рамках міжнародного проекту «Чотири регіони для Європи». Михайло Гайничеру щиро привітав наших партнерів по проекту та побажав їм приємного перебування на буковинській землі. Він також зауважив, що в об’єднаній Європі будуть дві столиці Буковини – Чернівці та Сучава, яка в цьому році була господаркою турніру. Михайло Гайничеру також наголосив, що в Чернівецькій області переважна кількість населення підтримує ідею Асоціації України з ЄС та повноправного членства нашої держави в Євросоюзі. «Ми розуміємо, якою мірою ці очікування на сьогодні є завищеними, але прагнемо, щоб це відбулось», - підкреслив голова облради.



08.08.2015 16:18

У Сучавському повіті триває 14-й футбольний турнір «Чотири регіони для Європи»

У Сучавському повіті триває 14-й футбольний турнір «Чотири регіони для Європи»
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук побували на урочистому відкритті 14-го міжнародного турніру з футболу серед молоді «Чотири регіони для Європи», який проходить у Сучавському повіті Румунії.
Відповідно до спільної заяви «Чотири регіони для Європи», підписаної 3 червня 2000 р. у м. Аугсбург (Німеччина), у турнірі традиційно беруть участь юнацькі футбольні команди з Чернівецької області України, Сучавського повіту Румунії, департаменту Майєнн Франції та округу Швабія Німеччини. Цей міжнародний спортивно-мистецький проект успішно реалізується з 2002 року, коли відбувся перший турнір. Відтоді кожна із сторін-учасниць по черзі приймає змагання на своїй території. За цей час безперечним рекордсменом за кількістю перемог стала команда округу Швабія, яка шість разів отримувала золото турніру. Чернівчанам вдалось вибороти перемогу двічі. Поруч із футбольними іграми відбуваються різноманітні мистецькі проекти – музичні, художні, кулінарні.



01.07.2015 09:34

З метою попередження надзвичайних ситуацій в басейнах Пруту та Сірету

З метою попередження надзвичайних ситуацій  в басейнах Пруту та Сірету
На базі Новоселицького району за участю представників районної ради відбулась робоча зустріч басейнового семінару цільових груп великомасштабного проекту «Попередження і захист від паводків у верхній частині басейнів річок Сірет і Прут шляхом впровадження сучасної системи моніторингу з автоматичними станціями - EAST AVERT».
За повідомленням Новоселицької райради, проект реалізується у партнерстві з Міністерством захисту навколишнього середовища та зміни клімату Румунії, Агенцією «Ареіе Moldovei» (Республіка Молдова), Дністровсько-Прутським басейновим управлінням водних ресурсів (Україна) та іншими структурами.



26.05.2015 10:28

Задля співпраці у сфері демократизації місцевого самоврядування

Задля співпраці у сфері демократизації місцевого самоврядування
Голова обласної ради Михайло Гайничеру мав робочу зустріч з представниками американської консалтингової компанії Tetra Tech, які працюють спільно з USAІD (агентство США з міжнародного розвитку). Делегація перебувала в Чернівецькій області з метою оцінки ситуації з дотримання прав людини, демократії та належного урядування. Американські візитери цікавилися також перспективами розробки стратегічних гуманітарних програм USAІD для України на наступні п’ять років. У ході зустрічі було досягнуто домовленостей щодо підготовки обласною радою відповідних рекомендацій стосовно тематики таких програм та їх матеріально-технічного забезпечення. Зокрема, йшлося про розробку методології участі органів місцевого самоврядування у стратегічному плануванні територій.



20.05.2015 14:37

З метою зміцнення взаємин між Україною та Угорщиною

З метою зміцнення взаємин між Україною та Угорщиною
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді паном Йожефом Бачкаї, який перебуває на теренах Чернівецької області з робочим візитом. В ході щирої, доброзичливої розмови порушувались актуальні питання міжнародного, транскордонного та міжрегіонального співробітництва.
Учасники зустрічі наголошували на важливості всебічного розвитку двосторонніх взаємовигідних контактів в рамках Дунайського регіону. Зокрема, йшлося про перспективи транскордонного сполучення, скорочення процедури прикордонного та митного контролю на залізничному транспорті в рамках підготовки до впровадження спрощеного візового режиму для громадян України, які перебуватимуть на території країн Європейського Союзу. В якості позитивного прикладу застосування механізмів такої співпраці Михайло Гайничеру навів нещодавно досягнуті за ініціативи Чернівецької обласної ради домовленості між урядами України та Молдови щодо звільнення від прикордонного та митного контролю потягів, які без зупинок слідують через територію сусідньої держави і завершують свій маршрут в тій самій країні, де його було розпочато.
Йожеф Бачкаї позитивно оцінив таку практику і зауважив, що до кінця 2016 року від угорсько-українського кордону сучасними залізничними та автомобільними магістралями можна буде комфортно дістатися будь-якого куточка Європи.
Керівник обласної представницької влади з вдячністю прийняв запрошення Генерального консула Угорщини в Ужгороді відвідати Будапешт в рамках міжнародної робочої зустрічі щодо участі у програмах Дунайської Стратегії. Михайло Гайничеру наголосив на важливості факту підписання Меморандуму про співпрацю між чотирма регіонами України, які входять до ареалу дії Дунайської Стратегії – Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою та Одеською областями.



12.05.2015 17:06

Євроконгрес у Кракові: міцна громада - сильна держава

Євроконгрес у Кракові: міцна громада - сильна держава
4 - 5 травня 2015 року у Кракові (Польща) відбувся Перший Європейський конгрес місцевого самоврядування. У роботі Конгресу взяли участь представники органів місцевого самоврядування, державної влади, регіональних еліт, неурядових організацій та бізнесових кіл з різних європейських країн. До складу делегації від Чернівецької області увійшли перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, заступник голови облдержадміністрації Руслан Сенчук та заступник начальника загального відділу апарату обласної ради Артур Оскварек. Тематика Конгресу стосувалась економіки, навколишнього середовища та суспільних проблем. Обговорювались питання регіонального розвитку, державного управління, соціальної політики, освіти, туризму та захисту навколишнього середовища. Делегація Чернівецької області не лише переймала європейський досвід самоврядування, але й виступила з доповідями та долучилась до дискусій в серії панельних обговорень актуальних і проблемних питань європейського, польського та українського самоврядування. Розглядались варіанти спільного залучення і освоєння європейських коштів.



07.05.2015 21:40

Михайло Гайничеру зустрівся з представником Міністерства охорони здоров’я Румунії

Михайло Гайничеру зустрівся з представником Міністерства охорони здоров’я Румунії
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з генеральним директором підприємства «Уніфарм» Міністерства охорони здоров’я Румунії Адріаном Іонелом. Обговорювались можливості співпраці у сфері охорони здоров’я, постачання медичного обладнання, забезпечення лікарськими препаратами, зокрема, для закладів, де перебувають учасники АТО. Йшлось про співпрацю в рамках транскордонних проектів, спрямованих на підтримку лікувальних установ, зокрема, в галузі онкології, оскільки рівень онкозахворювань викликає занепокоєння і в Румунії, і в Україні. Розглядались можливості фінансової підтримки за рахунок фондів ЄС. Румунською стороною були представлені конкретні пропозиції, які предметно вивчатимуться в Чернівцях.



27.04.2015 15:58

У Новоселицькому районі завершено реалізацію транскордонного проекту

У Новоселицькому районі завершено реалізацію транскордонного проекту
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган спільно з головою райдержадміністрації Євгенією Бойко, представниками Румунії та Республіки Молдова взяли участь у підсумковій конференції з реалізації міжнародного проекту «Підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут», який профінансовано Євросоюзом в рамках співробітництва Україна - Румунія - Республіка Молдова.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua